ΑΕΚ

Ο Μπάγεβιτς και οι άλλοι...

Ο Μπάγεβιτς και οι άλλοι...
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

To SPORT 24 αναλύει την βελτίωση της ΑΕΚ με Μπάγεβιτς, αλλά και τη... μοναξιά του. Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ

Με μια διοίκηση που δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον βοηθήσει ιδιαίτερα την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Ντούσκο παρέλαβε (αγωνιστικά) καμμένη γη. Ο προκάτοχός του _ δίχως να σημαίνει αυτό ότι ο Δώνης δεν δούλεψε ή δεν προσπάθησε _ του παρέδωσε μια ομάδα που έπαιζε αποκρουστικό ποδόσφαιρο και έδειχνε ανίκανη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις οποιοδήποτε συστήματος. Η ΑΕΚ και η διάταξη που της ταιριάζει καλύτερα ήταν ένα από τα ανέκδοτα του πρώτου γύρου στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Η βελτίωση δεν είναι θεαματική αλλά σίγουρα είναι εμφανής. Το γεγονός ότι επί των ημερών του οι Κιτρινόμαυροι παραμένουν αήττητοι δεν λέει και πολλά καθώς από την συνήθεια των ισοπαλιών δεν κατάφερε να ξεφύγει. Όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ΑΕΚ είναι επιτέλους ομάδα, έχει σχέδιο, αποκτά την ταυτότητα του προπονητή που την κοουτσάρει και ανακάμπτει τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά.

Ο Μπάγεβιτς κατάφερε σε διάστημα περίπου δύο μηνών να αλλάξει και τον αέρα των αποδυτηρίων. Οι ποδοσφαιριστές έχουν έρθει πιο κοντά μεταξύ τους, η δουλειά που γίνεται τους ενθουσιάζει και τους πείθει ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και στο τέλος να κερδίσουν τις εντυπώσεις, να χαμογελάσουν. Ασφαλώς αναγνωρίζουν ότι και φέτος δεν θα αναδειχθούν πρωταθλητές. Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που μάλλον πρέπει να απασχολεί τη διοίκηση και όσα λάθη έκανε όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια να χάνονται χρονιές από Ιανουάριο μήνα.

Το γεγονός ότι πέτυχε χθες να πληγώσει μια ιδιαίτερα συμπαγή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ από τα άκρα δίχως να διαθέτει κλασικούς ακραίους χαφ (Εντίνιο, Τζεμπούρ και Μπλάνκοι εναλλάσσονταν σε αυτούς τους ρόλους) καταδεικνύει την ικανότητα του προπονητή να παίρνει το καλύτερο που μπορούν να δώσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες. Με δύο καλά ακραία χαφ η ΑΕΚ θα μεταμορφωνόταν ως ομάδα αλλά στην παρούσα φάση ο Μπάγεβιτς μπορεί να ελπίζει μόνο σε προσθήκες δεύτερης διαλογής.

Αποφασίζουν για τους ίδιους και την ΑΕΚ


Σε λίγες ώρες θα είμαστε θέση να γνωρίζουμε που βαδίζει η ΑΕΚ και σε διοικητικό επίπεδο. Οι βασικοί μέτοχοι έχουν την υποχρέωση να λάβουν στο σημερινό Δ.Σ. αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον της ομάδας, αφού καλούνται να ξεδιαλύνουν αν θα προκρίνουν κάποια από τις δύο προτάσεις του προέδρου Γιώργου Κιντή (πώληση της ΠΑΕ ή μείωση του μπάτζετ τουλάχιστον κατά το ήμισυ) ή αν θα προχωρήσουν με τη λύση που προτείνει ο Νάσος Θανόπουλος (ανάληψη νέου ομολογιακού δανείου για κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων).

Τις τελευταίες εβδομάδες οι βασικοί χρηματοδότες παρουσιάζονται αρνητικοί στο να βάλουν άλλα χρήματα από την τσέπη τους ώστε να καλυφθούν τα περίπου 15 εκατ. ευρώ που είναι απαιτητά ως το ερχόμενο καλοκαίρι (για συμβόλαια, λειτουργικά έξοδα, μισθούς υπαλλήλων κτλ.). Για αυτό και πείθονται περισσότερο από την πρόταση του Θανόπουλου για την ανάληψη δανείου ύψους 8-10 εκατ. ευρώ (με ορίζοντα αποπληρωμής 4-6 χρόνια) ώστε να μη χρειαστεί να αντλήσουν άμεσα ρευστό από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους.

Πάντως δεν πρέπει να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο διαφοροποίησης των μετοχικών ισορροπιών ύστερα από το σημερινό Δ.Σ. εφόσον αποδειχθεί αληθής η πληροφορία ότι κάποιοι εκ των βασικών μετόχων θα παρουσιαστούν πρόθυμοι να παραχωρήσουν τα μερίδια που τους αναλογούν. Σε αυτήν την περίπτωση ο Νίκος Νοτιάς φαίνεται ως ο επικρατέστερος να αυξήσει το ποσοστό του και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, τουλάχιστον ως το ερχόμενο καλοκαίρι όταν θα ανοίξει η πόρτα για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ίδωμεν...











TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ