ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μπάκε στο SPORT 24

Ο Μπάκε στο SPORT 24
ΧανςΜπάκε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χανς Μπάκε μιλά στο SPORT 24, για πρώτη φορά μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό

Ο Σουηδός προπονητής που αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα, ως προπονητικός “τσαρλατάνος” με μελαγχολική διάθεση μιλά εκ βαθέων στο SPORT24 κηρύσσοντας την απόλυτη πίστη του για το υλικό του “τριφυλλιού”, το οποίο χαρακτηρίζει “top class”!

Πιστεύει ότι ένας προπονητής θα πρέπει να παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα στον Παναθηναϊκό, έτσι ώστε να φανεί η δουλειά του και δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Βίκτορ Μουνιόθ, τον οποίο χαρακτηρίζει “ιδανική λύση”. “Δεν πρόλαβα να μετανιώσω για τίποτα” είπε αναφερόμενος στον ελάχιστο χρόνο που παρέμεινε στους “πράσινους”, ενώ αναφέρει και τους παίκτες με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον!

Η ψήφος εμπιστοσύνης σε Μουνιόθ και το “πράσινο” πρόβλημα

Η αποπομπή του από τον Παναθηναϊκό μπορεί να τον έθλιψε αλλά ο Χανς Μπάκε συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία της πρώην του ομάδας.

“Φυσικά γνωρίζω τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού. Είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης καθώς έχασε από τον Εργοτέλη. Ελπίζω να κατακτήσει την δεύτερη θέση και να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να είμαι τίμιος με εσάς,δεν έχω παρακολουθήσει κανένα παιχνίδι της ομάδας, από τότε που έφυγα. Οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για την αγωνιστική του κατάσταση. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα”.

Αποφεύγει με επιδέξιο τρόπο τα “δόκανα” που του στήνει το SPO RT24, για το “τις πταίει” στον Παναθηναϊκό και έχει κατακτήσει μόλις ένα πρωτάθλημα την “πέτρινη του δεκαετία”. “Θα ήταν άδικο να πω κάτι για τον Παναθηναϊκό, εφόσον έχω δει την κατάσταση εκ των έσω! Δεν θα ήταν καλό για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και την προσπάθεια που κάνουν” λέει ο Μπάκε, αλλά μιλώντας για τον επίγονο του στον σύλλογο φωτίζει, άθελα του ίσως, το πρόβλημα του κλαμπ.

“Τον Βίκτορ Μουνιόθ τον θυμάμαι σαν ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι η δουλειά που κάνει στον Παναθηναϊκό είναι καλή. Θεωρώ ότι η ιδανική λύση θα ήταν να τον κρατήσει για δύο χρόνια, έτσι ώστε να φανούν οι καρποί της δουλειάς τους. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να εμπιστευτεί έναν προπονητή για εύλογο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να προοδεύσει μέσω της δουλειάς του. Για αυτό πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει ο Μουνιόθ στον Παναθηναϊκό”.

Η “top class ομάδα” και η ιδανική συνεργασία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη

Η σύντομη θητεία του στον Παναθηναϊκό δεν καρποφόρησε. Αρκετές φορές αντιμετωπίστηκε ως ανεπαρκής από οπαδούς και μέσα ενημέρωσης και στο αποκορύφωμα της αμφισβήτησης αποπέμφθηκε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν πρόλαβε να κάνει λάθη.

“Δεν μπορώ να πω ότι μετανιώνω για την δουλειά μου στον Παναθηναϊκό. Ήθελα να μείνω στην ομάδα. Οι εγκαταστάσεις ήταν πολύ καλές και με τους συγκεκριμένους παίκτες θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Είχα μεγάλες προσδοκίες. Η ομάδα ήταν top class! Όταν όμως απολύεσαι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορείς να δείξεις την δουλειά σου. Δεν μετανιώνω για κάτι”. Παρά τα διαδραματιζόμενα η συνεργασία του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν ιδανική, όπως υποστηρίζει. “Με τον κύριο Βαρδινογιάννη είχαμε και έχουμε πολύ καλή επαφή. Ήταν κύριος απέναντι μου. Έχουμε μια σχετική επικοινωνία πλέον”

Οι αναμνήσεις του από την Ελλάδα πάντως είναι καλές και θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής. “Δεν θα απέρριπτα το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Ελλάδα. Είμαι ανοικτός στις προτάσεις και αν υπάρχουν οι συνθήκες για να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα γιατί να μην επιστρέψω; Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την χώρα σας”

Ο Ίβανσιτς, ο Νίνης και οι... υπόλοιποι

Ο Μπάκε άφησε ενέχυρο ποιότητας με την επιλογή του Ίβανσιτς, ο οποίος εξελίσσεται στον ηγέτη του “τριφυλλιού”. “Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Αντρέας Ίβανσιτς έχει πετύχει στον Παναθηναϊκό. Ξέρεις θεωρείται το “χρυσό παιδί” της εθνικής Αυστρίας. Ήταν δύσκολη η περίοδος που ήλθε στην Ελλάδα γιατί είχε προβλήματα στην Σάλτσμπουργκ. Είναι παίκτης με πολύ μεγάλη ποιότητα. Θα πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό γιατί μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη του”.

Το “ελληνικό φαινόμενο”, Σωτήρης Νίνης κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε από τα μάτια του Χανς Μπάκε. “Όλοι όσοι τον βλέπαμε στην προπόνηση καταλαβαίναμε ότι επρόκειτο για ένα σούπερ ταλέντο με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Χαίρομαι ειλικρινά που τόσο νέος κατάφερε να εξελιχθεί. Διαβάζω τα αφιερώματα του ευρωπαϊκού τύπου και πραγματικά θεωρώ ότι όλα όσα έβλεπα σε αυτόν κατάφερε να τα πραγματοποιήσει πολύ γρήγορα. Το μέλλον για τον Νίνη είναι λαμπρό”.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί στην επόμενη του ομάδα είναι αρκετοί.

Είχα εντυπωσιαστεί από τον κεντρικό αμυντικό, Νασίφ Μόρις. Είναι πολύ καλός παίκτης και υπό τις οδηγίες μου έβγαλε τον καλό του εαυτό. Είναι αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής. Φυσικά και ο Ίβανσιτς, ο οποίος διαθέτει τρομερή ποιότητα. Προσωπικά μου άρεσε και ο Σαλπιγγίδης. Ποδοσφαιριστής με ισχυρή προσωπικότητα, ο οποίος μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε έναν σύλλογο. Από τους νεότερους, εκτός από τον Νίνη, ο οποίος άρχισε τώρα να “παίρνει” παιχνίδια στα πόδια του, θα ήθελα να συνεργαστώ και πάλι με τον Τζιόλη. Πολύ καλός παίκτης με μέλλον για να κάνει σπουδαία καριέρα.

Η επάνοδος στην προπονητική και ο ελληνικός θυμός

Ο Μπάκε εργάζεται πλέον ως σχολιαστής στο σουηδικό κανάλι TV4 ενώ η συνεργασία του με την Έστερ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. “ Η συνεργασία μου με την Έστερ τελείωσε. Δεν ήμουν τεχνικός διευθυντής της απλά επιμόρφωνα τους προπονητές της ομάδας. Έκανα αρκετά σεμινάρια και νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Τώρα τελειώσαμε και θα επιστρέψω στην προπονητική. Έχω απορρίψει όλες τις προτάσεις από Νορβηγία, Σουηδία και Δανία και θα περιμένω ως τον Ιούνιο για να δω τι θα γίνει. Υπάρχουν κάποιες διερευνητικές κρούσεις από ομάδες της Κεντρικής Ευρώπης αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμη. Θα ξέρω τον Ιούνιο. Το σίγουρο είναι πάντως πως δεν πρόκειται να παραμείνω στη Σκανδιναβία”.

Ο Μπάκε είναι ακόμη εκνευρισμένος από μια συνέντευξη που φερόταν να έχει δώσει σε ελληνική εφημερίδα αλλά όπως ισχυρίζεται για ακόμη μία φορά δεν είχε μιλήσει με κανέναν δημοσιογράφο.

“Είσαι ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μιλάω από την εποχή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Τότε επικοινώνησαν από την ομάδα και μου είπαν όλα όσα είχαν γραφτεί σε μια ηλίθια ιστορία που δεν υπήρξε ποτέ.

Είναι πραγματικά κρίμα που κάποιος είχε την ιδέα να δημοσιεύσει μια ιστορία που δεν έστεκε. Με τους Έλληνες δημοσιογράφους είχα καλή σχέση. Πιστεύω ότι ένας προπονητής πρέπει να έχει καλή σχέση μαζί τους. Να τους βοηθάει για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Να ενημερώνουν τον κόσμο για την ομάδα. Είχα πάντα καλή πίστη στη συνεργασία μαζί τους”










































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ