ΕΥΡΩΠΗ

Ο νεκρός για λίγα λεπτά Σόλμπακεν!

Ο νεκρός για λίγα λεπτά Σόλμπακεν!

Η 13η Μαρτίου 2001 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του τεχνικού της Κοπεγχάγης, Στόλε Σόλμπακεν. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει , όμως κατάφερε να επιβιώσει! Με αφορμή τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Τύπος της Δανίας θυμήθηκε την απίστευτη ιστορία του Νορβηγού...

Ο ικανότατος προπονητής δεν θα ξεχάσει ποτέ το συμβάν που επαναπροσδιόρισε τη φιλοσοφία του αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ίδια του τη ζωή.

Στις 13 Μαρτίου 2001 ο Σόλμπακεν υπέστη καρδιακή προσβολή. Ήταν 33 ετών και αγωνίζονταν ως μέσος στην νυν ομάδα του, την Κοπεγχάγη. Στην προπόνηση κατέρρευσε.

Ο γιατρός της ομάδας Φρανκ Όντγκααρντ αντιλήφθηκε πως η καρδιά του Νορβηγού είχε σταματήσει να χτυπά. Ζήτησε από έναν ποδοσφαιριστή του συλλόγου να καλέσει ασθενοφόρο εξηγώντας πως η κατάσταση είναι κρίσιμη, συνεχίζοντας παράλληλα να κάνει καρδιακές μαλάξεις στον αναίσθητο Σόλμπακεν.

Την στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο, ο νυν προπονητής της Κοπεγχάγης θεωρείτο νεκρός! Η διαδρομή για το νοσοκομείο διήρκεσε 12 λεπτά και όλοι φοβούνταν το χειρότερο.

Λίγο αργότερα ο γιατρός Όντγκααρντ θα πει: "Α ρχικά πίστεψα πως είναι κλινικά νεκρός. Είναι θαύμα που βρίσκεται ακόμη στη ζωή. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά".

Ο Σόλμπακεν, ο οποίος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του αντιμετωπίζει πλέον τη ζωή από διαφορετική οπτική γωνία.

" Κάτι τέτοιο σίγουρα αλλάζει πολλά πράγματα. Όταν πάω στην προπόνηση ή για να καθίσω στον πάγκο για επίσημο ματς δεν το σκέφτεσαι.

Ε πικεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις και θέλεις να νικάς με οποιοδήποτε κόστος. Το συνειδητοποιώ στη συνέχεια, όταν ηρεμώ και με βοηθάει να σκέφτομαι τι είναι σημαντικό στη ζωή και τι όχι.

Η δουλειά μου στην Κοπεγχάγη είναι να κατακτώ θετικά αποτελέσματα με τον σύλλογο και κάνω το παν για αυτό, όμως γνωρίζω πως υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σε σχέση με το ποδόσφαιρο".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ