ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Νέρι αποκαλύπτει...

Ο Νέρι αποκαλύπτει...
Καστίγιο

Τη διάθεσή του να μείνει στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια αποκάλυψε ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο

Ο επιθετικός των νταμπλούχων Ελλάδας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το πρωτάθλημα και τη ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΣ, για τον Ριβάλντο, αλλά και από τι θα εξαρτηθεί η απόφασή του σχετικά με την Εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί.
Παράλληλα, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον Τάκη Λεμονή, ενώ μιλάει και για τις αντιδράσεις του μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νέρι Καστίγιο στον "Flash 96":

Μετά την 19η αγωνιστική και το στραβοπάτημα της ΑΕΚ θεωρείς ότι το πρωτάθλημα τελείωσε;

" Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα. Υπάρχουν πολλοί αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Απλά μετά την 19η αγωνιστική και τη διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα είμαστε πιο κοντά".

Το ότι στο ματς με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός βολεύεται και με την ισοπαλία είναι παγίδα; Διότι έχει αποδειχθεί ότι όταν θέλετε μόνο τη νίκη την παίρνετε. Τώρα είναι η ΑΕΚ αυτή που καίγεται για τη νίκη.

" Κοίτα αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Δεν μας ενδιαφέρει τί κάνουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός".

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Με ποιο τρόπο θα ζητήσετε την πρόκριση. Γκολ από το πρώτο λεπτό;

" Ή γκολ από το 1ο λεπτό ή τρία γκολ μέχρι το 90ο! Αυτό που με ενδιαφέρει και είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό, είναι να προκριθεί στους «4»".

Ο Ριβάλντο είπε ότι θέλει στο μέλλον να σε δει σε μια ομάδα της Ισπανίας ή της Ιταλίας. Πόσο σημαντικός είναι ο Βραζιλιάνος για σένα;

" Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό να ακούς τέτοιες κουβέντες από έναν ποδοσφαιριστή του μεγέθους του Ριβάλντο που έχει κερδίσει τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνω όμως είναι να δουλεύω και να βελτιώνομαι συνεχώς για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα".

Θα του έλεγες του Ρίμπο να μείνει για ακόμη ένα χρόνο στον Πειραιά;


" Ολοι θέλουμε να μείνει και αν φύγει σίγουρα το κενό που θα αφήσει πίσω του θα είναι πολύ μεγάλο και θα φανεί".

Εσύ που θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου;

" Εχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για ακόμη τέσσερα χρόνια και θέλω σ' αυτό το διάστημα να τα πάρω όλα με την ομάδα. Σίγουρα αν στο μέλλον έλθει πρόταση από το εξωτερικό και είναι αξιόλογη θα την εξετάσω".

Νέρι τί όνειρα κάνεις για εσένα και τον Ολυμπιακό;

" Ονειρο για τον Ολυμπιακό και όχι μόνο δικό μου, αλλά και όλων των συμπαικτών μου στην ομάδα είναι να πάμε ψηλά στην Ευρώπη. Κάτι που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει. Πιστεύω όμως ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου και καποια στιγμή θα γίνει. Αρκεί να το προσπάθήσουμε και θα το πετύχουμε".

Τί νομίζεις ότι φταίει και δεν πάει καλά η ομάδα στην Ευρώπη;

" Γι' αυτό πρέπει να ρωτήσετε άλλους κι όχι τους παίκτες. Φταίει ότι δεν κερδίζουμε τα ματς, αλλά γιατί δεν τα κερδίζουμε, δεν ξέρω. Και εσείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να το βλέπετε".

Οταν ήλθες στην Ελλάδα ήσουν 16 χρονών. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 7 χρόνια. Αισθάνεσαι πιο ώριμος ποδοσφαιρικά; Και σε ποιούς τομείς θεωρείς ότι έχει κάνεις βήματα προόδου;


" Οταν έφτασα η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολα. Δεν ήξερα τη γλώσσα, δεν ήξερα τίποτα. Τώρα είναι σαν να είμαι Ελληνας. Είμαι 7 χρόνια στην Ελλάδα, έχω συνηθίσει τα πάντα και είμαι μια χαρά".

Σε 10-15 χρόνια θα σταματήσεις τη μπάλα. Τί θα κάνεις μόλις έρθει αυτή η ημέρα. Αν και είναι κάπως πρόωρο. Θέλεις να μείνεις στην Ελλάδα;

" Ακόμη είναι πολύ νωρίς να απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση για το τί θα κάνω όταν σταματήσω. Τώρα ακόμη ξεκινώ την καριέρα μου. Οταν θα έλθει εκείνη η ώρα θα σας απαντήσω τότε".

Πριν έρθεις στον Ολυμπιακό είχες δοκιμαστεί στη Μάντσεστερ. Τελικά δεν προχώρησε η μεταγραφή σου στην αγγλική ομάδα λόγω διαβατηρίου. Κάθε εμπόδιο για σε καλό τελικώς;

" Οντως για κάποιους λόγους δεν έμεινα στη Γιουνάιτεντ, αλλά και πάλι σε καλό μου βγήκε, γιατί ήλθα σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος".

Νέρι, όλοι μιλούν και καταθέτουν απόψεις για το ποια εθνική ομάδα πρέπει να επιλέξεις. Εχεις πάρει την απόφασή σου;

" Οχι ακόμη δεν έχω αποφασίσει και μέχρι τη Δευτέρα που θα πρέπει να ταξιδέψω στις ΗΠΑ αν επιλέξω τελικά το Μεξικό θα το σκέφτομαι. Θα τα δω όλα και θα τα μελετήσω γιατί έχουμε και κάποια παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που είναι πιο σημαντικά. Δεν ξέρω ακόμη τί θα κάνω και δεν το έχω σκεφτεί γιατί είχαμε βαρύ πρόγραμμα από τους συνεχόμενους αγώνες. Από μένα εξαρτάται και μόνο αυτή η απόφαση. Εγώ θα διαλέξω".

Σημαντική παράμετρος ποια θα είναι για την επιλογή σου η συμμετοχή σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, η διάκριση γι' αυτό ίσως διαλέξεις το Μεξικό;


" Οχι, πιστεύω ότι και η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί σε Μουντιάλ. Εξάλλου, ποιος το περίμενε να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό το 2004. Κανείς. Κι όμως το πηρε. Το θέμα δεν είναι να πάω με μια εθνική στο Μουντιάλ, αλλά να πάρω τη σωστή απόφαση".

Η ομάδα σου, ο Ολυμπιακός τί σε συμβούλευσε να κάνεις σ' αυτό το θέμα;

" Σίγουρα για τον Ολυμπιακό θα ήταν καλύτερα να μείνω. Και εγώ αν ήμουν στη διοίκηση της ομάδας θα έλεγα στον παίκτη μου να μείνει και να παίξει στην εθνική Ελλάδας για να μην έχει ταξίδια να μην κουράζεται και να είναι δίπλα στην ομάδα. Εγώ βέβαια θα κοιτάξω τί είναι το καλύτερο για μένα".

Είναι δυνατόν να έχεις ίδια συναισθήματα για την Ελλάδα και το Μεξικό;

" Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να στο πω τώρα. θα στο πω όταν θα πάρω την τελική μου απόφαση".

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί για το ότι ζήτησες χρήματα για να παίξεις στην εθνική Ελλάδας θέλεις να τα ξεκαθαρίσεις;

" Αν κάποιος πιστεύει ότι ζήτησα χρήματα από την ΕΠΟ να πάει να ρωτήσει τον κ. Γκαγκάτση και αυτός θα του πει αν ζήτησα ή όχι. Δεν σχολιάζω όσα λέγονται ή γράφονται. Σέβομαι κάποια πράγματα που γράφετε εσείς οι δημοσιογράφοι. Και εσείς τη δουλειά σας κάνετε. Το θέμα είναι να μην ξεπερνάτε τα όρια. Και ευτυχώς δεν το κάνουν όλοι".

Τί ρόλο θα παίξει ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικό Ούγκο Σάντσες μιλά με θαυμασμό για σένα;

" Οπως μιλά ο Ριβάλντο που έχει κερδίσει τα πάντα με θαυμασμό για μένα, έτσι και ο κ. Σάντσες που επίσης έχει πετύχει πολλά στο ποδόσφαιρο και μιλά για μένα είναι πολύ σημαντικό. Σε «χτυπάει» λίγο και σε κάνει να σκεφτείς πιο πολύ..."

Με τον ΟΦΗ είδαμε να βάζεις γκολ και να τα λες σε έντονο ύφος με τον Ισά. Γιατί είχες αυτή την αντίδραση;

" Το θέμα δεν είναι ότι ο παίκτης του ΟΦΗ με κλότσησε και εγώ καμιά φορά παίζω σκληρά, έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όμως ο Ισά ξεκίνησε να μιλά για την αρρώστια των γονιών μου και αυτό είναι που με πείραξε πιο πολύ".

Εσύ όμως προσπαθείς πάντα να απαντήσεις ποδοσφαιρικά;

" Οχι. Και εγώ μπορώ να απαντήσω και διαφορετικά, αλλά προτιμώ να το κάνω μέσα στο γήπεδο με τα γκολ...".

Βλέπουμε σε πολλά παιχνίδια να είσαι οξύθυμος. Μήπως οι αντίπαλοι σε προκαλούν σκόπιμα επειδή γνωρίζουν ότι είσαι αρκετά παρορμητικός;


" Δεν με πειράζει καθόλου πως με αντιμετωπίζουν. Εγώ ξέρω τί πρέπει να κάνω. Ολα εξαρτώνται από μένα".

Με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στον Ολυμπιακό και τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο παίζεις πιο ελεύθερα; Παίζεις στη θέση που σου αρέσει;

" Εχουν αλλάξει πολλά με τον κ. Λεμονή και το σημαντικότερο είναι το κλίμα μέσα στην ομάδα. Ολα πλέον είναι πολύ καλά. Υπάρχει διάθεση. Ο κόουτς έχει μιλήσει με όλους τους παίκτες και μας δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και μας βοήθησε να αλλάξουμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε μέσα στο γήπεδο. Να παίξουμε μπάλα. Μέχρι τώρα είναι πολύ καλός".

Φέτος Νέρι και η δική σου απόδοση έχει ανέβει κατακόρυφα και σημειώνεις και αρκετά γκολ. Εχεις φυλάξει κάποιο από αυτά για τα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ;

" Εύχομαι να βάλω γκολ και με τον ΠΑΣ και με την ΑΕΚ, αλλά και κάποιος άλλος να το σημειώσει δεν με ενδιαφέρει, αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός".

Κοινότυπη ερώτηση για εσένα, αλλά σημαντική. Ποιο είναι το μυστικό σου και φέτος πας τόσο καλά;

" Αυτό που άλλαξε εφέτος είναι ότι πλέον μου δείχνουν εμπιστοσύνη. Πιστεύουν σε μένα και όχι μόνο σε μένα αλλά και στους άλλους νέους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα, όπως ο Μενδρινός και ο Φακίνος που έχουν δείξει ότι αξίζουν και μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό".

Τελευταία ερώτηση Νέρι. Ο Ζιοβάνι έχεις πει ότι είναι σαν αδερφός σου, ο Κόκκαλης είναι σαν πατέρας σου. Αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σου έλεγε να μείνεις για τα επόμενα 10 χρόνια στην ομάδα θα το έκανες;

" Ναι, θα έμενα για πάντα στο λιμάνι αν μιλούσαμε με τον πρόεδρο και συμφωνούσαμε σε κάποια σημαντικά πράγματα. Αν έπαιρνα κάποιες εγγυήσεις θα έμενα για πάντα στον Ολυμπιακό".






























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ