ΑΕΚ

Ο Νίκος Καράμπελας στο SPORT 24

Ο Νίκος Καράμπελας στο SPORT 24
Νίκος Καράμπελας

Ο Καράμπελας εξηγεί στο SPORT 24 ποιο είναι το μεγάλο ατού της ΑΕΚ. Στη διοίκηση παραπέμφθηκε ο Χουανφράν(v)

Μίλησε αποκλειστικά στο SPORT 24 για την επιθυμία του να βρεθεί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος, να αντικρίσει ένα γεμάτο ΟΑΚΑ και να συμβάλει σε ένα ονειρικό ξεκίνημα. Η αλήθεια είναι ότι (επιτέλους για εκείνη) η ΑΕΚ αποκτά ολοένα και περισσότερους ποδοσφαιριστές που σκέφτονται ως πρωταθλητές. Κι ας μην έχουν γίνει ακόμα!

Ο πρώην αριστερός μπακ του Άρη αποτέλεσε επί της ουσίας την πρώτη μεταγραφή της ομάδας καθώς είχε δώσει την υπόσχεσή του στον Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον περασμένο Ιανουάριο (σε σχετική παρατήρηση μας χαμογέλασε με νόημα). Όπως τονίζει στο SPORT 24 και στον απεσταλμένο του στο Ζέεφελντ Βαγγέλη Αρναούτογλου, δεν δίστασε στιγμή εξαιτίας της διοικητικής τρικυμίας που χαρακτήρισε τα δρώμενα στην ΠΑΕ την περίοδο εκείνη, αντιθέτως " ήμουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της".

Μιλώντας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Καράμπελας δείχνει σίγουρος ότι όσοι αγωνιστούν θα φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή: " το θέλω πάρα πολύ να συμπεριληφθώ στην ενδεκάδα του της ΑΕΚ στο ντέρμπι. Ποιος δεν θα το ήθελε. Αυτά τα ματς είναι που περιμένει πως και πως κάθε ποδοσφαιριστής, το ίδιο κι εγώ" τονίζει στο SPORT 24 ο ταλαντούχος αριστερός μπακ της Ένωσης, έχοντας ασφαλώς διαπιστώσει από τη συναναστροφή με τους νέους συμπαίκτες του, ότι το ντέρμπι της πρεμιέρας μονοπωλεί τις μεταξύ τους συζητήσεις κι αποτελεί για εκείνους έναν πρόωρο τελικό.

Αναφερόμενος στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής διατρανώνει την πίστη του στις ικανότητες του πλέον επιτυχημένου τεχνικού στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ τονίζοντας ότι νιώθει ιδιαίτερα υποχρεωμένος απέναντί του (όπως απέναντι και στους φίλους της ΑΕΚ) που τον επέλεξε (μετά και την κοινή θητεία τους στον Άρη) και επεσήμανε ότι " είναι από τα μεγάλα ατού της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου στην προσπάθεια που θα κάνουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο".

Δείτε σε αποκλειστικά video του SPORT 24 αποσπάσματα των δηλώσεων του Καραμπέλα:









Ακολούθως ο Καράμπελας μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Ιδού κάποια χαρακρηριστικά αποσπάσματα των όσων είπε:

Για τη θέση στην ενδεκάδα: " Ηρθα σαν καινούργιος εδώ και έτοιμος να χτυπήσω την πόρτα της εντεκάδας και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα φανεί στην πορεία αν θα είμαι βασικός ή όχι. Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό".

Για την πρόκληση της ΑΕΚ: " Ενα όνειρο πραγματοποιήθηκε. Είναι μεγάλη μου τιμή, αλλά φέρει και πολλές ευθύνες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Όντως σε μια μεγάλη ομάδα είναι πολύ περισσότερα αυτά που πρέπει να δίνεις. Ελπίζω να μοιράσουμε χαμόγελα στον κόσμο και να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει".

Για τον τίτλο που δεν έχει κατακτήσει η ΑΕΚ εδώ και 15 χρόνια: " Νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει να μας αγχώνει. Ούτε εμένα αλλά ούτε και τους συμπαίκτες μου. Ισα ίσα πρέπει να μας δίνει κίνητρο έτσι ώστε να καταφέρουμε ότι δεν κατάφεραν οι άλλοι. Να πάρουμε πρωτάθλημα, να πάρουμε τίτλους, να καταφέρουμε να γεμίσουμε το γήπεδο και να κάνουμε τον κόσμο να είναι ευτυχισμένος. Και εμείς σαν παίκτες, αλλά και για αυτούς γιατί το αξίζουν. Τόσα χρόνια χωρίς τίτλο σίγουρα θα είναι πικραμένοι".

Για τα ατού της ΑΕΚ: " Το δυνατό σημείο της φετινής ΑΕΚ είναι το σύνολο, είναι ο καλός προπονητής, ο οποίος ξέρει να «δένει» την ομάδα και όπως είπε και ο Παντελής (Καφές) στη συνέντευξή του, να παίρνει το 100% από τους παίκτες. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και επειδή το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα χρειάζονται έντεκα παίκτες και δεν χρειάζεται μόνο ένας που να κάνει τη διαφορά".

Για τον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό: " Τον είδα από το σπίτι τον τελικό κυπέλλου. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μας το ότι το πρώτο παιχνίδι είναι με τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά επειδή έχασαν στον τελικό είναι ...αγριεμένα! Ευελπιστώ ότι θα είμαστε οι νικητές και ανυπομονώ να έρθει αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα και εγώ είμαι αγριεμένος, είναι πρεμιέρα, παίζω σε μια μεγάλη ομάδα, καινούργιος παίκτης και εννοείται πως και εγώ ανυπομονώ να παίξω".

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του: " Κάθε παίκτης έχει περιθώρια βελτίωσης. Μέσα από την εμπειρία, από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Έτσι και εγώ νομίζω ότι μπορώ να βελτιωθώ σε πολλά πράγματα. Τα δυνατά μου σημεία θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ. Κριτής είναι ο κόσμος που είναι ο καλύτερος καθρέφτης μέσα στο γήπεδο".

" Για το αν μπορεί να γίνει ο έλληνας διάδοχος του Μιχάλη Κασάπη: " Είναι μια νευραλγική θέση αυτή του αριστερού μπακ. Υπάρχουν προβλήματα λόγω του ότι πρέπει και να είσαι στην άμυνα αλλά και να μπορείς να προσφέρεις και επιθετικά στην ομάδα. Μέσα από τις προπονήσεις νομίζω ότι είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αυτής της θέσης".

Ένταση με Χουανφράν

Το κλίμα στο Ζέεφελντ είναι εξαιρετικό, αλλά, όπως συμβαίνει σε κάθε γκρουπ ανθρώπων που βρίσκεται για πολύ καιρό μαζί, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης. Μία τέτοια διαδραματίστηκε στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης, όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναγκάστηκε να επιβάλει το... νόμο του απέναντι στον Χουανφράν.

Σε μια από τις τελευταίες ασκήσεις της προπόνησης ο Ισπανός έκανε φάουλ, ενώ ο προπονητής είχε ζητήσει να μη γίνει, κι όταν ο Ντούσκο του έκανε παρατήρηση, αυτός δυσανασχέτησε. Ο Μπάγεβιτς δεν ήταν δυνατό, και για λόγους παραδειγματισμού τω υπολοίπων, να δεχθεί τέτοια συμπεριφορά και έβγαλε εκτός άσκησης τον Χουανφράν.

Μάλιστα ο Σερβοέλληνας τεχνικός τον παρέπεμψε στη διοίκηση και τον Νίκο Θανόπουλο, με τη συνάντηση των δύο πλευρών να υπολογίζεται για την Παρασκευή όταν και ο πρόεδρος της Ένωσης θα μεταβεί στην Αυστρία και το Ζέεφελντ από το εξωτερικό.







































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ