ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Νίλσον και το σκάουτινγκ στον Παναθηναϊκό

Ο Νίλσον και το σκάουτινγκ στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Μίκαελ Νίλσον τόνισε ότι είχε επαφές με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, προκειμένου να προσληφθεί σε πόστο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Μίκαελ Νίλσον είναι ένας από τους ελάχιστους Σουηδούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του, ο οποίος αποχωρώντας από την ενεργό δράση, δεν επέλεξε τη δουλειά του ατζέντη ή του τεχνικού διευθυντή.

Η σουηδική ιστοσελίδα aftonbladet.se, απορώντας με το γεγονός και έχοντας την επιθυμία να μάθει πως περνά τον καιρό του στην Αθήνα ο παλαίμαχος δεξιός μπακ-χαφ, απέσπασε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο Νίλσον διηγήθηκε πως κυλά η ζωή του στην πρωτεύουσα της Ελλάδας και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις προσδοκίες που έχει για το μέλλον του και δεν έκρυψε ότι το συνδέει με ένα πόστο στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά ο Σουηδός δημοσιογράφος περιέγραψε το σπίτι του Νίλσον στην Βούλα όπου ζει με την σύζυγο του και τα δυο παιδιά του αλλά και τις 12 γάτες του με την σύντροφο του να λέει "Μου αρέσουν πολύ τα ζώα", θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει τον ανέμελο τρόπο ζωής του Νίλσον στην Αθήνα.

Ο 36χρονος πλέον Σουηδός είπε για την αγορά του σπιτιού του:

"Αγοράσαμε αυτό το σπίτι προκειμένου να κάνουμε τις διακοπές μας και όταν έπαιζα στην Δανία ερχόντουσαν αρκετά οι συγγενείς μας και έτσι δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο είπα "Θα δούμε τι θα κάνουμε" επειδή ήθελα ένα διάλειμμα. Τώρα έχουν περάσει τρία χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ. Ο χρόνος περνάει".

Εν συνεχεία σε ερώτηση για το τι κάνει καθημερινά και πως περνάει τον χρόνο του και αν θα ήθελε να κάνει κάτι ήταν αφοπλιστικός;

"Αν ήμουν στην Σουηδία και δεν έκανα τίποτα θα με ρωτούσαν "Αν έχω δουλειά", "Τι κάνω στην διάρκεια της ημέρας", "Κάνεις κάτι χρήσιμο". Θα τους έλεγα όχι και θα ήμουν σπίτι. Είναι καλύτερο να είμαστε εδώ. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και είναι καλύτερο και έχω και την κόρη μου που απολαμβάνει το σχολείο οπότε είναι ένας ακόμα λόγος για να μην μετακομίσουμε".

Θα χρειαστεί να δουλέψεις άλλο στην ζωή σου;
"Μένουμε σε ένα μικρό σπίτι 100m2 και πιστεύω ότι όσα λιγότερα έξοδα έχουμε τόσο περισσότερο μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Άρα δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να δουλέψω ξανά. Αλλά θα ξεκινήσω να κάνω κάτι".

Πως περνάς τον χρόνο σου;
"Πηγαίνω την κόμη μου στο σχολείο και πάω και την παίρνω κάθε μέρα. Είναι μια πολυτέλεια για μένα να είμαι μαζί της κάθε μέρα μετά τις 3.00 το μεσημέρι. Έχουμε τον χρόνο να κάνουμε πράγματα μαζί και είναι πολύ ωραίο.

Επίσης τώρα είμαστε στην διαδικασία να πουλήσουμε το σπίτι μας στο Σαουθάμπτον. Οπότε έχω καθημερινά κάποια μέιλ τα οποία βλέπω κάθε πρωί όταν ξυπνάω. Δεν είναι βέβαια και η καλύτερη ώρα. Όταν τα βλέπω όμως είμαι κοντά στο να υπογράψω ένα χαρτί και να το στείλω σε αυτούς. Δεν είμαι τόσο σκληρός και δεν νομίζω ότι θα πάρει πολύ να το δώσω".

Οι περισσότεροι συμπαίκτες σου δουλεύουν πάνω στο ποδόσφαιρο εσύ δεν φοβήθηκες μήπως ξεχαστείς;
"Όχι δεν ήθελα να δουλέψω πάνω στο ποδόσφαιρο όταν τελείωσα την καριέρα μου. Είχα κουραστεί τόσο πολύ το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια που έπαιζα. Ήταν πολύ βαρετά. Δεν ξέρω τον λόγο. Ήταν πολύ καλό που σταμάτησα. Έπαιζα για μεγάλο χρονικό διάστημα".

Παρότι δεν ασχολείσαι παίζεις όμως δυο φορές την εβδομάδα;
"Ναι παίζω με μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από Έλληνες την Δευτέρα και μια από Δανούς την Τετάρτη".

Είναι εύκολο να σε κερδίσουν;
"Ναι δεν είμαι καλά προπονημένος, απλά παίζω και από την στιγμή που τελείωσα την καριέρα μου δεν έκανα τίποτα για ενάμιση χρόνο".

Ξέρουν ποιος είσαι;
"Ναι το ξέρουν".

Σε σέβονται;
"Ναι με κλωτσάνε πιο δυνατά".

Τι θέση παίζεις;
"Κάποιοι παίκτες κρατάνε για πάντα τις θέσεις τους και δεν μετακινούνται ακόμα και αν έρθει ο Μαραντόνα με το νούμερο 10 στην πλάτη. Οπότε παίζω από εδώ και από εκεί. Είτε σαν δεξιός οπισθοφύλακας, είτε σαν δεξιός αμυντικός μέσος".

Θα υπάρξει θεωρείς κάποια δουλειά στο μέλλον που θα έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο;
" Μερικοί από τους παλιούς μου συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό (σ.σ. εννοεί τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο), πλέον βρίσκονται σε καλές θέσεις στη διοίκηση. Έχω μιλήσει μαζί τους. Ψάχνουν για να προσλάβουν νέους ανθρώπους, κυρίως ως σκάουτερ, οπότε ποντάρω σε αυτό προς το παρόν".

Δεν το βλέπεις να ασχολείσαι με την τηλεόραση;
"Όχι αν και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον Τύπο. Η σχέση μου με τα media ήταν πάντα καλή".

Δεν σου λείπει το σπίτι σου;
"Όχι, καθόλου. Δεν μου λείπει η Σουηδία παρόλο που μου λείπει η οικογένεια μου και οι φίλοι φυσικά".

Πόσο συχνά επισκέπτεσαι την Σουηδία;
"Τα Χριστούγεννα και δυο εβδομάδες το καλοκαίρι".

Ο Μάρκους Μπεργκ που τώρα βρίσκεται στην δεύτερη χρονιά του στον Παναθηναϊκό και περνάει αρκετό χρόνο μαζί σου έχει πει ότι πλέον οι φίλοι του είναι κατά 90% Έλληνες;
"Αυτό είναι φυσικό. Και συνηθισμένο πλέον για όλους. Έκατσα εδώ το περασμένο καλοκαίρι και έκανα παράπονα ότι είχε κρύο όταν είχε 39 βαθμούς και 30 βαθμούς στο νερό".

Η κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα σας έχει αγγίξει;
"Σαν ξένοι ουσιαστικά ζούμε έξω από αυτά. Δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους Έλληνες. Δεν έχουμε κάποια επικοινωνία με τις αρχές".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ