ΑΓΓΛΙΑ

Ο νόμος των ισχυρών

Ο νόμος των ισχυρών
μπεναγιουν πανηγυρικη

Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τσέλσι πήραν την πρόκριση στους "16" του FA Cup. Παρθενικό γκολ για Ανελκά με την φανέλα της Τσέλσι

Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (5-2) κόντρα στην Χάβαντ καιΓουοτερλούβιλ καθώς βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά τελικά κατάφερε να περάσει στους "16" του FA Cup.
Συγκεκριμένα τι κι αν η Χάβαντ αγωνίζεται σε επτά κατηγορίες κάτω από την Πρέμιερ Λιγκ, κατάφερε να "παγώσει" το "Άνφιλντ" πρώτα στο 8' λεπτό με τον Πακέτ να ανοίγει το σκορ, ενώ ο Λούκας ισοφάρισε για τους "ρεντς" στο 27' και μετά με αυτογκόλ του νεοπακτηθέντα Σκρτελ οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με 2-1.

Κάπου εκεί η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και με πρωταγωνιστή τον Μπεναγιούν που πέτυχε χατ-τρικ σκοράροντας στο 44', 56', 59' έκανε το 4-2.

Ο Πίτερ Κράουτς "έβαλε το κερασάκι στην τούρτα" καθώς με γκολ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 5-2 που στέλνει την Λίβερπουλ στην φάση των "16" του FA Cup.

Οι "κανονιέρηδες" ξέσπασαν στους "ανθρακωρύχους"

Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να ξεπερνάνε εύκολα τα άσχημα αποτελέσματα και αυτό έκανε και η Άρσεναλ που νίκησε εύκολα με 3-0 την Νιούκασλ και προκρίθηκε στους "16" του FA Cup.

Οι "κανονιέρηδες" μετά την μεγάλη ήττα με 5-1 από την συμπολίτισσα Τότεναμ, ξεσπάσανε στους "ανθρακωρύχους" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντεμπαγιόρ που πέτυχε δύο γκολ.

Ο Τονγκολέζος επιθετικός αυτή την φορά δεν τσακώθηκε με κάποιον συμπαίκτη του αλλά έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, να σκοράρει, ανοίγοντας το σκορ στο 51' ενώ επτά λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπατ στέλνοντας άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρθενικό γκολ για Ανελκά και πρόκριση



Με τον Νικολά Ανελκά να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα των "μπλε", η Τσέλσι προκρίθηκε στους "16" κερδίζοντας με 2-1 στην έδρας της Γουίγκαν.

Το σκορ για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League άνοιξε ο Γάλλος επιθετικός στο 55', ενώ οκτώ λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα (82') ο φορμαρισμένος Σον Ράιτ Φίλιπς σκόραρε για άλλον έναν αγώνα και έκανε το 2-0.

Η Γουίγκαν το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με γκολ του Σιμπιέρσκι στο 87ο λεπτό.

Ο τεχνικός των "λονδρέζων", Αβραάμ Γκραντ χρησιμοποίησε τους εξής παικτές: Τσεχ, Μπελέτι, Καρβάλιο, Άλεξ, Μπριτζ, Μαλουντά (80΄ Πάολο Φερέιρα), Μακελελέ, Σίντγουελ, Ράιτ-Φίλιπς, Κόουλ, Ανελκά (90΄ Πιζάρο)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του FA Cup



Παρασκευή 25/1



Σάουθεντ-Μπάρνσλεϊ 0-1

Σάββατο 26/1 (17:00)



Μάνσφιλντ-Μίντλεσμπρο 0-2
Άρσεναλ-Νιούκαστλ 3-0
Γουότφορντ-Γουλβς 1-4
Κόβεντρι-Μίλγουολ 2-1
Λίβερπουλ- Χάβαντ & Γουοτερλούβιλ 5-2
Ντέρμπι-Πρέστον 1-4
Όλνταμ-Χάντερσφιλντ 0-1
Πιτέρμπορο-Γουέστ Μπρομ 0-3
Πόρτσμουθ-Πλίμουθ 2-1
Μπαρνέτ-Μπρίστολ Ρόβερς 0-1
Σαουθάμπτον-Μπέρι 2-0
Γουίγκαν-Τσέλσι 1-2

Κυριακή 27/1



Χέρεφορντ-Κάρντιφ (14:30)
Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ (16:00)
Σέφιλντ Γιουν.-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δείτε το πρώτο γκολ του Ανελκά με την φανέλα των "μπλε" και τα υπόλοιπα τέρματα από την νίκη της Τσέλσι επί της Γουίγκαν (2-1)



Δείτε τα επτά γκολ από την νίκη-πρόκριση της Λίβερπουλ με 5-2 στο Άνφιλντ



Δείτε στιγμιότυπα από την τριάρα της Άρσεναλ επί της Νιόυκασλ

























































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ