CHAMPIONS LEAGUE

Ο νόμος του Άνφιλντ

Ο νόμος του Άνφιλντ
New Image

H Λίβερπουλ επικράτησε με 4-2 της Άρσεναλ και προκρίθηκε στoυς 4 του CL (video)

Η Άρσεναλ μπορεί να προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του Ντιάμπι στο 13', όμως η Λίβερπουλ βρήκε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις να αντιδράσει και αφού ισοφάρισε με τον Χίπια, πήρε προβάδισμα με τη βολίδα του Τόρες. Όμως το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα αφού ένα απίστευτο σλάλομ του Γουόλκοτ και το πλασέ του Αντεμπαγιόρ έφεραν το ματς στα ίσια 6 λεπτά πριν το τέλος.
Το πέναλτι που κέρδισε ο Μπάμπελ και εκτέλεσε εύστοχα ο Τζέραρντ ένα λεπτό αργότερα έδωσε τη νίκη και τον πρόκριση στους κόκκινους. Το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις από τον Μπάμπελ

Σε έναν αγώνα για πολύ γερά νεύρα και τρείς ανατροπές, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη-πρόκριση με 4-2, χάρις σε τέρματα του Τζέραρντ στο 85' και του Μπάμπελ στις καθυστερήσεις. Η Άρσεναλ είχε ανοίξει το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Ντιαμπί, ενώ πριν λήξει το ημίχρονο ο Χίπια είχε ισοφαρίσει (30').

Στην επανάληψη, ο Τόρες με καταπληκτική κίνηση νίκησε στο 69' τον Αλμούνια, όμως ο Αντεμπαγιόρ έπειτα από απίστευτη ενέργεια του Γουόλκοτ, πάγωσε το Άνφιλντ ξανά. Ένα λεπτό μετά την ισοφάριση (2-2), ο Μπάμπελ κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο Τζέραρντ μετέτρεψε σε γκολ, ενώ την πρόκριση καθάρισε και πάλι ο Μπάμπελ.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεζ): Ρέινα, Χίπια, Τζέραρντ, Τόρες (87' Ρίισε), Αουρέλιο, Αλόνσο, Κράουτς (78' Μπάμπελ), Κάιτ, Μασεράνο, Κάραχερ, Σκρτελ

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Ντιαμπί (72' Φαν Πέρσι), Φάμπρεγας, Τουρέ, Σεντερός, Γκαλάς, Χλεμπ, Φλαμινί (42' Ζιλμπέρτο), Κλισί, Αντεμπαγιόρ, Έμπουε (72' Γουόλκοτ)

Η άναρχη Λίβερπουλ και η ψυχρολουσία

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, φάνηκε εξ αρχής πως εν αντιθέσει με την -άναρχη- Λίβερπουλ, είχε συσκεκριμένους στόχους στο παιχνίδι της. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι "κανονιέρηδες" φρόντισαν να ελέγξουν τον ρυθμό, με τους μέσους της των φιλοξενουμένων, να τρέχουν πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους τους και να καλύπτουν τους χώρους περιορίζοντας ιδιαίτερα τη Λίβερπουλ.

Με το πέρας των πρώτων 10 λεπτών, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ανοίχτηκε περισσότερο, στριφογυρίζοντας έξω από την περιοχή του Ρέινα, φτάνοντας μάλιστα σε αυτήν για πρώτη φορά στο 13ο λεπτό.

Ήταν όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Λίβερπουλ, κατά την οποία ο Ισπανός κήπερ των γηπεδούχων εξουδετέρωσε πλασέ του Αντεμπαγιόρ από πολύ πλάγια, θέση, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Φλαμινί, εκείνος πάσαρε στον Ντιαμπί, ο οποίος βλέποντας χώρο μπροστά του διείσδυσε και με δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ρέινα, για το 1-0.

Το κέντρο των "κόκκινων" αλλάζει τη ροή

Το κακό ξεκίνημα της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ και το τέρμα της Άρσεναλ, το οποίο την έφερνε επικεφαλής στο κυνήγι της πρόκρισης, "πάγωσε" προς στιγμήν το "Άνφιλντ". Οι "κανονιέρηδες" έχοντας αποβάλλει, λίγο από το άγχος που "βαραίνει" τα πόδια σε τέτοια παιχνίδια, πίεσαν τους αντιπάλους τους στην προσπάθειά τους να τους κρατήσουν μακριά από την εστία του Αλμούνια, αλλά και γιατί όχι ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα που θα τους έχριζε μεμιάς απόλυτο φαβορί.

Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν αισθητά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους τουλάχιστον μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, όμως κάπου εκεί, το ματς έμοιαζε να αλλάζει εικόνα. Στο κέντρο, οι Αλόνσο και Μασεράνο ανέβασαν την απόδοσή τους, εξασφαλίζοντας όλο και περισσότερα λεπτά την μπάλα στην κατοχή της ομάδας τους, ενώ ο Τζέραρντ, φρόντιζε να περνά την μπάλα πιο συχνά στους επιθετικούς αν και τόσο ο Κάιτ όσο και Τόρες, φαίνονταν εκτός κλίματος τουλάχιστον στο πρώτο μέρος.

Πρώτη επίσκεψη και... γκολ

Η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια των γηπεδούχων, ήρθε στο 24ο λεπτό, όταν ο Φάμπιο Αουρέλιο δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή του Αλμούνια, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Ισπανού κήπερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος μπακ, προσπάθησε και πάλι με μια σέντρα σουτ να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όμως εκείνη πήρε περίεργη τροχιά και ανάγκασε τον Αλμούνια να διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ, έσπευσε ο Τζέραρντ, ο οποίος έφερε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι αλλά μακριά από την εστία, εκεί όπου ο Χίπια αφού ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σεντερός, με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Αλμούνια και έπειτα στα δίχτυα του, για την ισοφάριση.

Ο τραυματισμός του Φλαμινί "ρίχνει" το ρυθμό

Η ισοφάριση από πλευράς Λίβερπουλ, έφερε τα πάνω-κάτω τα δεδομένα στο παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι σταδιακά, κέρδισαν την συντριπτική κάτοχή της μπάλας, φτάνοντας πολλές φορές έξω από την μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ, χωρίς όμως σε καμία από αυτές να απειλήσει σοβαρά.

Ο τραυματισμός του Φλαμινί στο 40ο λεπτό, έριξε κάπως τον ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ ο Γάλλος μέσος αναγκάστηκε δύο λεπτά αργότερα να δώσει την θέση του, στον Ζιλμπέρτο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Πέτερ Φροϊντφελντ, κράτησε δύο λεπτά καθυστερήσης, όμως τίποτα σημαντικό δεν σημειώθηκε στον έξτρα χρόνο και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το ισόπαλο αποτέλεσμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με προσοχή στο β'

Με ιδιαίτερη προσοχή στο μετόπισθέν τους, τόσο η Άρσεναλ όσο και η Λίβερπουλ, δεν ρίσκαραν καθώς το διαμορφωμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή σκορ, έφερνε την απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, ήταν εκείνοι που ανοίχτηκαν πρώτοι και ως εκ τούτου, απειλήθηκαν σε μια από τις αντεπιθέσεις της ομάδας του Βενγκέρ.

Ωσεί παρών, αλλά...Τόρες

Στο 63ο λεπτό, ο Έμπουε σούταρε δυνατά έπειτα από μπαλιά του Τουρέ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα όμως... μίλησε η κλάση του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ωσεί παρών. Στο 69ο λεπτό, όμως έπειτα από κεφαλιά πάσα του Κράουτς, ο Ισπανός στράικερ, πήρε την μπάλα με πλάτη στην εστία του Αλμούνια, γύρισε εξαιρετικά το κορμί του και με δυνατό σουτ, άφησε "άγαλμα" τον συμπατριώτη του κήπερ της Άρσεναλ, δίνοντας στην ομάδα του σκορ πρόκρισης (2-1).

Ο Βενγκέρ απάντησε στο τέρμα της Λίβερπουλ, με δύο αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Γουόλκοτ και Φαν Πέρσι στη θέση των Ντιαμπί και Έμπουε. Αμέσως μετά τις κινήσεις του Αλσατού κόουτς, οι "κανονιέρηδες" έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Αντεμπαγιόρ δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Ρέινα.

Το δραματικό τελευταίο 10λεπτο

Με την Λίβερπουλ σε θέση ισχύος, το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι "φρέσκοι" ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, προσπαθούσαν όμως οι αντίπαλοί τους έμοιαζαν να ελέγχουν το παιχνίδι. Στο 82ο λεπτό όμως, μία ακόμα μεγάλη ενέργεια, ανέτρεψε τα δεδομένα.

Ο Θίο Γουόλκοτ, πήρε την μπάλα ελάχιστα κάτω από την γραμμή της σέντρας και προς την περιοχή της Άρσεναλ, ξεκινώντας μια μαγική κούρσα προς την εστία του Ρέινα. Ξεπερνώντας συνολικά τέσσερις αντιπάλους του, ο νεαρός επιθετικός έφτασε μέχρι την περιοχή της Λίβερπουλ και πάσαρε στον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 2-2 (σκορ πρόκρισης για την Άρσεναλ)

Πριν προλάβουν καλά-καλά, να πανηγυρίσουν το πολύτιμο τέρμα τους, οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, είδαν τον Μπάμπελ να μπαίνει ανενόχλητος στην περιοχή του και έπειτα από μαρκάρισμα να βρίσκεται στο έδαφος, με τον ρέφερι να "δείχνει" τη λευκή βούλα. Όπως ήταν φυσικό, ο αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας για το 3-2.

Το "κερασάκι στην τούρτα" της νίκης-πρόκρισης της Λίβερπουλ, έβαλε ο Μπάμπελ, ο οποίος στις καθυστερήσεις του αγώνα και με την άμυνα της Άρσεναλ διαλυμένη, βρέθηκε απέναντι από τον Αλμούνια, τον οποίο και νίκησε για να διαμορφώσει το τελικό 4-2. Αυτή είναι η τρίτη φορά στα τελευταία 4 χρόνια που η Λίβερπουλ φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Απολαύστε τα γκολ του αγώνα:






























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ