ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντάτολο ήρθε, ο Νέρι... δύσκολα

Ο Ντάτολο ήρθε, ο Νέρι... δύσκολα
ντάτολο

Ο Ντάτολο παρουσιάστηκε και δήλωσε έτοιμος να προσφέρει. Αντίθετα,η περίπτωση Νέρι απομακρύνεται

Μετά τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, ο Χέσους Ντάτολο είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών την περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Αργεντινός άσος παρουσιάστηκε με κάθε... επισημότητα, θα φοράει την φανέλα με το "19" στην πλάτη και εμφανίστηκε με όρεξη για δουλειά προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους του, όπως είπε. Πατήστε εδώ για να δείτε εικόνες από την παρουσίαση.

"Ήρθα σε μια ομάδα, η οποία γνωρίζω ότι είναι πολύ καλή. Θέλω πολύ να προσφέρω όσα περισσότερα γίνεται, για να ανέβει ψηλά και να πετύχει τους στόχους που έχει φέτος. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Θα το κάνω τώρα, που θα βρεθώ στην προπόνηση. Γενικότερα, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον Ολυμπιακό που αγωνίζεται στο Champions League", δήλωσε ο αριστεροπόδαρος άσος.

Όσο για το αν έχει μιλήσει με τον προπονητή και γνωρίζει κάποια πράγματα, είπε: "Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον. Θα πάω προπόνηση και θα μιλήσω".



Η ανακοίνωση της συμφωνίας: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της απόκτησης, με την μορφή δανεισμού για έξι μήνες και οψιόν αγοράς, του Αργεντινού διεθνούς ποδοσφαιριστή Χεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο, ο οποίος υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό".



Το χρονικό της υπόθεσης Καστίγιο


Προς... ναυάγιο οδεύει τελικά, το ενδεχόμενο επιστροφής του Νέρι Καστίγιο στον Πειραιά. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ μπερδεμένη και παρά την αισιοδοξία της πλευράς του παίκτη, όλα δείχνουν πως οι δρόμοι Ολυμπιακού-Καστίγιο, δύσκολα θα ξανασμίξουν. Πως όμως φτάσαμε ως εδώ; Το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβομάδα, όταν ο Καστίγιο εμφανίστηκε στα γραφεία του Ολυμπιακού, μ' έναν άνθρωπο που παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπός του διεθνή Μεξικανού. Ο εν λόγω κύριος παρουσίασε στους ανθρώπους της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, ένα χαρτί που ανέφερε, ότι η Σαχτάρ επιτρέπει στους Πειραιώτες να διαπραγματευτούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Ο Ολυμπιακός έστειλε έγγραφο στους Ουκρανούς, που ανέφερε πως θα δώσει 750.000 ευρώ μπροστά και άλλα τόσα πιο μετά, για δανεισμό 1,5 χρόνου και περίμενε απλά ένα χαρτί που να επικυρώνει την συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Και ενώ υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία από την πλευρά του παίκτη πως το χαρτί θα φτάσει στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας μέχρι την Δευτέρα (18/1), οι "ερυθρόλευκοι" ενημερώθηκαν από την Σαχτάρ πως το 50% των δικαιωμάτων του Καστίγιο ανήκει στους ίδιους και το άλλο 50% στην Ντνιέπρ, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει δανεικό, αλλά μόνο να τον πουλήσει έναντι 6 εκατομμύριων ευρώ!

Αυτή η προοπτική, φυσικά δεν ενδιέφερε και ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, όμως και πάλι η πλευρά του Καστίγιο, ενημέρωσε πως το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και το "deal" θα γίνει. Έτσι λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" περίμεναν το πολυπόθητο έγγραφο μέχρι την Δευτέρα, μάταια όμως...

Οι Πειραιώτες αποφάσισαν λοιπόν να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι και ο Γιάννης Χρυσικόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Σαχτάρ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως ο παίκτης πωλείται με 12 εκατομμύρια ευρώ!

Κάπου εκεί, το θέμα "πάγωσε" οριστικά από την μεριά του Ολυμπιακού, όχι όμως και απ' αυτή του Νέρι Καστίγιο. Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του παίκτη, εμφανίστηκε και πάλι, ζητώντας από τους "ερυθρολεύκους" να ξαναστείλουν το έγγραφο στην Σαχτάρ (!), όμως οι Πειραιώτες αρνήθηκαν. Ο λόγος; Καταρχάς, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν στείλει το χαρτί και δεν υπήρχε λόγος να το στείλουν για δεύτερη φορά, ενώ φοβήθηκαν και για καταγγελία, αφού η συμφωνία έγραφε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σήμερα, με τους Πειραιώτες να περιμένουν το έγγραφο μέχρι το βράδυ, την πλευρά του παίκτη να αισιοδοξεί, αλλά το ενδεχόμενο της επιστροφής του Νέρι Καστίγιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Πάντως, όλα αυτά τα... περίεργα στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αποκλείεται να είναι καψώνια των Ουκρανών, που πριν 2,5 χρόνια, ξόδεψαν ένα... καράβι λεφτά για να πάρουν τον Καστίγιο στο Ντόνετσκ.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε πάντως και ο Γιάννης Μώραλης, υπογραμμίζοντας: "Δεν έχουμε καμιά νέα εξέλιξη με τον Καστίγιο".



Όσο για το αν ο Ολυμπιακός θα κάνει κι άλλες μεταγραφές, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, απέφυγε να απαντήσει: "Έχουμε δικαίωμα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Θα δούμε τι θα γίνει".



Τέλος, αναφορικά με τον Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν στα χέρια τους πρόταση από την Μπόκα Τζούνιορς, την οποία εξετάζουν και το θέμα είναι ανοιχτό.
























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ