GAME NIGHT

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Δεν θυμάμαι τόσο κακή Ιταλία, όσο προχωράει το Euro βλέπω πιο πιθανή την έκπληξη"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Δεν θυμάμαι τόσο κακή Ιταλία, όσο προχωράει το Euro βλέπω πιο πιθανή την έκπληξη"
PRINT SCREEN

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στη στήλη του Legend's Review μίλησε στην Game Night για την απογοητευτική εμφάνιση της Ιταλίας και για το εάν βλέπει να πηγαίνει στον τελικό του Euro 2024 μία εθνική εκτός του γκρουπ των παραδοσιακών δυνάμεων.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στην Game Night του Σαββάτου (29/06) μέσω της στήλης του, Legend's Review. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας το 2004, αναφέρθηκε στην κάκιστη εικόνα που έδειξε η Ιταλία κόντρα στην Ελβετία, ενώ στάθηκε επίσης στην απόδοση των αουτσάιντερ και στην έλλειψη σταρ -μέχρι τώρα- στο Euro 2024.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τον αποκλεισμό της Ιταλίας και την απογοητευτική της εμφάνιση: "Ήταν έκπληξη η τόσο κακή απόδοση της Ιταλίας. Δεν θυμάμαι να την έχω δει τόσο κακή. Επίσης, η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι υπήρχαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με μεγάλες προσωπικότητες και παρόλο που η Ιταλία μπορεί να μην έπαιζε καλά περίμενες ότι υπάρχουν δύο-τρεις παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω τους.

Σε αυτήν την Ιταλία δεν βλέπω κανέναν, εκτός από τον Ντοναρούμα, που όμως δεν μπορεί να βάλει γκολ όταν η ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ήταν τόσο κακή η εμφάνιση της Ιταλίας, που δεν θέλω να μειώσω την απόδοση της Ελβετίας, γιατί έπαιξαν πάρα πολύ ωραία απλό ποδόσφαιρο. Κάλυπταν χώρους και έτρεχαν πολύ.

Ίσως καμιά φορά το να παίξεις απλά και να κάνεις τα αυτονόητα είναι πιο δύσκολο. Προσπαθούσα να βρω κάποιον παίκτη των Ατζούρι που ξεχώρισε, αλλά μόνο ο Κιέζα προσπαθούσε να κάνει κάτι, αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Από την Ελβετία, εκτός από τους πλαϊνούς παίκτες, ήταν γενικώς ως ομάδα καλή. Τα χαφ της ήταν πάρα πολύ καλά".

Για το εάν έχουμε αδικήσει τον Τζάκα τα προηγούμενα χρόνια: "Ναι, κι εγώ τον έχω αδικήσει. Δεν περίμενα την εξέλιξη του Τζάκα έτσι. Τον είχα για πιο άτεχνο ποδοσφαιριστή και αυτός με διέψευσε. όσο μεγαλώνει γίνεται πιο "γλυκό" το πόδι του. Έχει τρομερή ηρεμία με την μπάλα, δεν είναι ο σκληρός που είχαμε στο μυαλό μας. Ήταν μακράν ο παίκτης με τις περισσότερες πάσες. Ήταν πολύ καλή η απόδοσή του"

Για το ότι πολλά ματς είναι ίδια: "Αν εξαιρέσω ότι το ματς της Ελβετίας με την Ιταλία είχε χαμηλό ρυθμό, βέβαια είχε και πολλή ζέστη και το γήπεδο φαινόταν αργό, ίσως είχαν βρέξει παραπάνω το χορτάρι. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το στιλ παιχνιδιού που επέλεξε η Ιταλία, ενώ και η Ελβετία στην επίθεση ήταν λες και έπαιξε σε slow motion.

Τώρα στο γεγονός ότι πολλά ματς είναι ίδια έχει να κάνει με το ότι λείπουν οι μεγάλοι παίκτες, οι σταρ. Το παιχνίδι του Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα την τριετία 2009-11 ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό από αυτό που παίζει τώρα η Μάντσεστερ Σίτι. Στην Μπαρτσελόνα υπήρχαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να κάνουν και το έξτρα. Δεν έχει λάμψει κάποιος ακόμα στο Euro, αλλά ας τελειώσει πρώτα το τουρνουά και το ξανασυζητάμε"

Για το εάν βλέπει ομάδα στον τελικό που δεν το έχει σηκώσει ποτέ, μία εθνική τύπου Ελλάδας: "Αν με ρωτούσες πριν την έναρξη του Euro θα σου απαντούσα πολύ δύσκολα, όσο όμως προχωράει η διοργάνωση το βλέπω πιο πιθανό. Ακόμα όμως δεν έχουμε δει μεγάλες ομάδες να πιάνουν καλή απόδοση. Για παράδειγμα το Βέλγιο είναι ψηλά σε πολλές στατιστικές κατηγορίες.

Ο Λουκάκου είναι δηλαδή άτυχος, θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα. Έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα νομίζω ότι θα δούμε δύο ομάδες με ιστορία στον τελικό. Στα ημιτελικά μπορεί να φτάσει κάποια, αλλά στον τελικό δεν νομίζω. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο από τα αουτσάιντερ που ξεχωρίζει. Η Αυστρία είναι κάποια που έχει ξεχωρίσει είναι η αλήθεια, αλλά δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσει".

TAGS GAME NIGHT EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ