GAME NIGHT

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Η Ισπανία προσπαθούσε να νικήσει και η Αγγλία προσπαθούσε να μην χάσει"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Η Ισπανία προσπαθούσε να νικήσει και η Αγγλία προσπαθούσε να μην χάσει"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μέσω της στήλης του Legend's View στην εκπομπή Game Night, σχολίασε τον τελικό του Euro 2024, την Ισπανία που δεν έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, αλλά άξιζε να το πάρει, και την Αγγλία από την οποία δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης φιλοξενήθηκε στην Game Night και μέσω της προσωπικής του στήλης στην εκπομπή, Legend's View, αναφέρθηκε στον τελικό του Euro 2024, που ανέδειξε πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ισπανία.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης σχολίασε την Ισπανία που άξιζε να κατακτήσει το τρόπαιο, και προσπάθησε να νικήσει, έναντι της Αγγλίας που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Ισπανία: "Υπάρχει καθολική αναγνώριση στο ότι η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του Euro. Αυτό είναι σίγουρο. Όσον αφορά την απόδοση, δεν θεωρώ ότι έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, έπαιξε το ποδόσφαιρο που ξέρει.

Δεν ήταν σε καλή στιγμή οι υπόλοιπες καλές ομάδες, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω αυτή την Ισπανία με εκείνη και το θέαμα που πρόσφερε στα Euro του 2008 και του 2012 για παράδειγμα.

Πήρε το Euro μία ομάδα, η οποία είναι Ομάδα με ο κεφαλαίο, χωρίς να στηρίζεται σε έναν παίκτη. Αν κάτσουμε και πούμε ποιοι ξεχώρισαν στην Ισπανία θα πούμε 5-6 ονόματα".

Για τον τελικό: "Ήταν εντυπωσιακό το τελευταίο δεκάλεπτο των Ισπανών πριν σκοράρουν. Έκαναν 4-5 καταπληκτικές επιθέσεις, ήταν πολύ όμορφο το ποδόσφαιρο που έπαιξαν σε εκείνο το 10λεπτο, εκεί που κυνηγούσαν δηλαδή για να πετύχουν γκολ.

Κι έβλεπα μία ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, προσπαθούσε να νικήσει κι η άλλη ομάδα προσπαθούσε να μην χάσει. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά σε αυτές τις δύο ομάδες όσον αφορά τη νοοτροπία τους.

Η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει την Ισπανία ήταν η Γερμανία. Παρόλα αυτά, η Γερμανία πίεσε την Ισπανία, ισοφάρισε, πήγε το ματς στην παράταση και πάλι η Ισπανία ήταν αυτή που ήθελε πιο πολύ από τη Γερμανία στην παράταση να πάρει το παιχνίδι.

Είχε μία συνέπεια σε όλο της το παιχνίδι, σε όλο το Euro, πολύ δίκαια το κατακτά. Δεν μπορεί κανείς να έχει περισσότερες απαιτήσεις από την Αγγλία, γιατί το ποδόσφαιρο που έπαιξε δεν ήταν καν για να εμφανιστεί αυτή η Αγγλία στον τελικό".

Για Ρόδρι και Γιαμάλ: "Χαίρομαι για τον Ρόδρι που βγήκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Euro. Και φυσικά ήταν δεδομένο ότι καλύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής θα ήταν ο Γιαμάλ".

Για τον Σάουθγξκεϊτ και την τακτική της Αγγλίας: "Στο προηγούμενο Euro παρουσίασε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό ποδόσφαιρο και αδίκως έχασε το Euro. Θέλω να πω ότι ήταν καλύτερη ομάδα και στο τουρνουά, αλλά και στον τελικό του Euro με την Ιταλία.

Αυτό που παρουσίασε στο Euro 2024 δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω, δεν έχω δει κανένα σχέδιο, κανένα πλάνο. Αν εξαιρέσεις κάποια 5λεπτα δεν έχω δει όμορφο ποδόσφαιρο από την Αγγλία.

Στον ημιτελικό έπαιξε σε ένα ημίχρονο λίγο καλά και νομίζουμε ότι έπαιξε πάρα πολύ καλά, μας έκανε εντύπωση. Άκουσα ότι ανανέωσαν τον Σάουθγκεϊτ.

Εγώ περίμενα πολύ καλύτερα πράγματα από ομάδες σαν την Αγγλία με αυτό το υλικό που διαθέτει. Και να το έπαιρνε η Αγγλία, θα ήμουν απογοητευμένος από την Αγγλία.

Αναρωτιόμασταν γιατί άφησε πολλούς ποδοσφαιριστές εκτός εθνικής Αγγλίας κι αυτό δεν είχε ξαναγίνει, να υπάρχει τόσο μεγάλη αμφισβήτηση".

Για την επόμενη ημέρα της Ισπανίας: "Δεν νομίζω ότι είναι σαν την προηγούμενη ομάδα της Ισπανίας, που κυριάρχησε και δεν με βοήθησε σε αυτό οι αντίπαλοι που είδα. Διότι εκτός από τη Γερμανία, καμία άλλη ομάδα δεν στάθηκε σωστά απέναντί της. Πολύ κακή Γαλλία, κακή Αγγλία, κακή Ιταλία".

TAGS GAME NIGHT ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ