GAME NIGHT

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Θα ήταν κακό για το ποδόσφαιρο να πάει τελικό η Γαλλία και όχι η Ισπανία"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Θα ήταν κακό για το ποδόσφαιρο να πάει τελικό η Γαλλία και όχι η Ισπανία"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε το σχόλιό του στην Game Night από τα γήπεδα της Γερμανίας, για την πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό μετά τη νίκη επί της Γαλλίας.

Στον πρώτο ημιτελικό του Euro 2024 η Ισπανία νίκησε τη Γαλλία και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με τον Ντέμη Νικολαΐδη να φιλοξενείται στην Game Night και να κάνει το σχόλιό του.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέσω της στήλης του, Legend's View, μίλησε για την Ισπανία που θα ήταν άδικο να μην βρίσκεται στον τελικό και στάθηκε και στην απογοητευτική Γαλλία ενώ έβγαλε το καπέλο στον Ρόδρι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό:

"Είδα για πρώτη φορά από κοντά την Ισπανία. Ευτυχώς κέρδισε η Ισπανία και δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο. Κέρδισε η Ισπανία γιατί θα ήταν κακό για το ποδόσφαιρο αυτή η Γαλλία να φτάσει στον τελικό και κακό για το ποδόσφαιρο η Ισπανία να μην φτάσει στον τελικό γιατί είναι μακράν η καλύτερη ομάδα. Θα τονίσω να πω θα ήταν κακό και να μην το πάρει ή αν θέλετε θα ήταν καλό να το πάρει".

Για το γκολ του Γιαμάλ:

"Είδαμε και το καλύτερο γκολ έως τώρα στο τουρνουά. Ένα απίστευτο τέρμα. Έχει βάλει το ίδιο ή παρόμοιο σε ένα ματς της Κ17 και πήγε να το βάλει πάλι στο 80'. Αυτό το γκολ δεν μπαίνει πολλές φορές".

Η άποψη του για τους Γουίλιαμς και Γιαμάλ:

"Πολύ ώριμο παιχνίδι. Για αυτό και παίζουν στην Εθνική Ισπανίας. Είναι πολύ επικίνδυνος στο ένας με έναν. Δεν σας λέω κάτι καινούριο τα βλέπετε και εσείς. Είναι και λίγο άχαρο να κάνω περιγραφή.

Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε ο Ρόδρι που είδα από κοντά. Γιατί κάνει πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο που δεν φαίνονται. Θεωρώ πως είναι η εξέλιξη του Μπουσκέτς στη συγκεκριμένη θέση και το λέω διότι τους παίκτες που κάνουν τις ενέργειες μια χαρά τους βλέπουμε και τους καλύπτει η κάμερα. Θα κάνουν μια ασίστ, ένα γκολ.

Παίκτες όμως που δεν έχουν πολλά γκολ, πολλές ασίστ, που παίζουν αμυντικά χαφ, όπως ο Ρόδρι για παράδειγμα, αν τους δεις live θα καταλάβεις πολλά περισσότερα. Μιλάμε για τρομερό-συγκλονιστικό ποδοσφαιριστή, δεν έχει δεύτερο δηλαδή και αυτό είναι ένα πρόβλημα για την Ισπανία. Δεν έχει πάγκο και παίκτες που να κάνουν τη διαφορά, μέχρι στιγμής δηλαδή".

Η άποψη του για τη Γαλλία:

"Η Γαλλία ήταν απογοητευτική. Όπως και ο προπονητής, δεν είδα καμία αντίδραση, αλλαγή στην τακτική της Γαλλίας. Είναι πίσω από το 25-30' και δεν κάνει κάτι. Δεν είδα μια λογική στο ποδόσφαιρο της, αφήνει τους παίκτες να κάνουν κάτι με την έμπνευση τους. Λες και ήταν σε απόγνωση. Δεν μου έκανε καθόλου καλή εντύπωση σε γενικά πλαίσια σε όλο του τουρνουά.

Δεν είδα τη Γαλλία για παράδειγμα να παίζει από τα αριστερά με τον Εμπαπέ πάνω στον Νάβας έπαιζε μόνιμα από τα δεξιά. Ο Νάβας έφαγε κίτρινη κάρτα, δεν τον σημάδεψαν ποτέ, δεν το εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός. Δεν είναι αντίδραση αυτή για μια ομάδα με τόσο ταλέντο και αυτό το ρόστερ".

Για την Ισπανία που έχει έξι νίκες σε Euro:

"Είναι μια ομάδα που αν πάρουμε παίκτη-παίκτη και τον συγκρίνουμε με παίκτες του παρελθόν μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη ποιότητα. Αν εξαιρέσουμε φυσικά τους δύο εξτρέμ.

Παίζουν δύο στόπερ που δεν είναι οι καλύτεροι της έποχης. Ο Νάτσο με μεγάλη καριέρα αλλά στο τέλος του. Είναι ομάδα με όμικρον κεφαλαίο. Έχει να κάνει με την τακτική και όχι με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και για αυτό είναι η καλύτερη του τουρνουά.

Και με έναν σέντερ φορ που δεν είναι στα καλύτερα του. Σπουδαίος παίκτης αλλά και αυτός προς το τέλος της καριέρας του. Παίζει όμως το ποδόσφαιρο που ξέρει από την αρχή μέχρι τώρα".

Για το πως άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού ο Μαρτίνεθ:

"Δεν ξέρουμε αν άλλαξε τακτική σε σχέση με τη Γερμανία ή είχε μια ομάδα που δεν μπορούσε να πιέσει ενώ η Γερμανία μπορούσε να το κάνει".


TAGS GAME NIGHT EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ