GAME NIGHT

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Υπήρχε μία αύρα στο γήπεδο ότι θα περάσει η Αγγλία, για εμένα είναι φαβορί η Ισπανία"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Υπήρχε μία αύρα στο γήπεδο ότι θα περάσει η Αγγλία, για εμένα είναι φαβορί η Ισπανία"
PRINT SCREEN

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μέσω της στήλης του Legend's View στην εκπομπή Game Night, σχολίασε μέσα από το Σίγνκαλ Ιντούνα Παρκ τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Αγγλία και την Ολλανδία με νικήτρια την πρώτη, ενώ στάθηκε και στα σημεία που μπορούν να πάρουν από το φαβορί, Ισπανία, τον τίτλο του Euro 2024 και να τον πάνε για πρώτη φορά στο Νησί.

Το ζευγάρι του τελικού του Euro 2024 είναι από το βράδυ της Τετάρτης (10/07) γνωστό, με την εθνική Ισπανίας να φιλοδοξεί να κατακτήσει για τέταρτη φορά το τρόπαιο, ενώ η Αγγλία θέλει να σπάσει την κατάρα και να βρεθεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης για ακόμη μία φορά φιλοξενήθηκε στην Game Night και μέσω της προσωπικής του στήλης στην εκπομπή, Legend's View, αναφέρθηκε στους δύο φιναλίστ της διοργάνωσης και τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν τον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου στο Βερολίνο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης

Για το ματς Ολλανδία - Αγγλία: "Είδα για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο την Αγγλία να παίζει καλά. Μετά, όμως, κουράστηκε και έβγαλε ένα πρόσωπο όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Είδα, επίσης, ένα καταπληκτικό γκολ στο τέλος. Εγώ αυτά τα τέρματα τα σέβομαι πάρα πολύ. Είναι ένα γκολ που βάζει ένας σέντερ φορ, από το γύρισμα μέχρι την εκτέλεση.

Υπήρχε ένα κλίμα στο γήπεδο ότι θα περάσει η Αγγλία, αν και οι Ολλανδοί ήταν πάρα πολλοί στις κερκίδες. Υπήρχε μία αύρα. Θέλω τώρα να δω την Αγγλία στον τελικό".

Για το Ισπανία - Αγγλία: "Για εμένα είναι φαβορί η Ισπανία. Αυτή η Αγγλία, έτσι όπως δηλαδή έπαιξε σήμερα δεν μπορεί να κερδίσει την Ισπανία. Αν η Αγγλία μπορέσει και κρατήσει για όλο το ματς τον ρυθμό που είχε στο πρώτο ημίχρονο με την Ολλανδία μπορεί να την κοντράρει. Μιλάμε για ένα ματς, όλα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν".

Για το τι μπορεί να αλλάξει η Αγγλία μέσα σε τόσες λίγες μέρες μέχρι τον τελικό: "Στον αγώνα με την Ολλανδία έβαλε λίγη παραπάνω ένταση στο παιχνίδι της στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι όμως ότι έκανε κάτι τρομερό. Πάλι, ούτε ενέργειες γίνανε. Αυτό μπορεί να αλλάξει. Ο οργανισμός εκκρίνει ενδορφίνες, όποιος βγάλει περισσότερο πάθος και θέλει παραπάνω τη νίκη, αυτό σημαίνει, γιατί ο οργανισμός εκκρίνει ντοπαμίνη.

Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι άλλο, πέραν του τρεξίματος, της έντασης και της έμπνευσης. Ο Μπέλιγχαμ δεν κάνει καλό Euro. Αν όμως αυτός κάνει δύο-τρεις ενέργειες, αν ο Φόντεν κάνει άλλες δύο, αν ο Όλι Γουότκινς βάλει ένα γκολ σαν αυτό κόντρα στην Ολλανδία.

Μπορεί το τρέξιμο και το πάθος που θα βγάλουν οι Άγγλοι να εξισορροπηθεί με την τακτική και την ποδοσφαιρική παιδεία της εθνικής Ισπανίας. Αυτό και μία έμπνευση αρκούν να για πάρουν το ματς. Μιλάμε για έναν και μόνο αγώνα, γιατί αν έπαιζαν πρωτάθλημα, τότε θα το έπαιρνε σίγουρα η Ισπανία".

Για την αλλαγή του Κέιν: "Εγώ έβλεπα ότι η ομάδα, όσο πήγαινε το ματς προς το τέλος και διεκδικούσε τη νίκη ήταν η Ολλανδία. Οι Οράνιε φαινόταν να το ζητάνε λίγο παραπάνω. Βοήθησαν στο δεύτερο ημίχρονο τα τρία χαφ που έβαλε ο Κούμαν και πήρε λίγο η Ολλανδία την μπάλα στα πόδια της. Δεν είναι άδικο το ότι περνάει η Αγγλία, χωρίς να δούμε όμως σπουδαίο ποδόσφαιρο.

Δεν κρίνω από μια κίνηση, όπως αυτή του Γουότκινς που έβαλε το γκολ, γιατί το ποδόσφαιρο αυτό είναι. Αν γίνει μία αλλαγή και σκοράρει αυτός που θα μπει στο ματς, αυτό θα μείνει και στην ιστορία. Κάποιες φορές όμως αφήνεις τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή μέσα, γιατί με μία ενέργειά του μπορεί να σου πάρει το ματς".

Για το γεγονός ότι με την απόδοσή της η Ισπανία είναι σαν να το έχει ήδη πάρει: "Δεν θα έλεγα ότι το έχουν πάρει αν και είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε δει. Αν με ρωτάς, θα ήθελα να το πάρει γιατί θέλω να κερδίζουν οι ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο. πριν το Euro είχα δηλώσει ότι θα ήθελα να το πάρει η Αγγλία, για να χαρεί αυτός ο κόσμος που δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο ποτέ. Οι Άγγλοι αγαπούν με ωραίο τρόπο την εθνική τους και το ποδόσφαιρο. Όσο βλέπω το τουρνουά, πηγαίνω με την ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Μακάρι να κερδίσει όποιος παίξει πιο όμορφα την Κυριακή".

Για την ιστορική ευκαιρία της Αγγλίας και το γεγονός ότι έχουν εδραιώσει την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια σε τελικούς και ημιτελικά: "Η αλήθεια είναι ότι έχουν την ευκαιρία σε 90' ή 120' ή ένα ματς τελοσπάντων να πάρουν ένα ευρωπαϊκό. Αν και πιστεύω ότι εάν ήταν στο ταμπλό της Ισπανίας και αντιμετώπιζε τις ομάδες που αντιμετώπισε η Ισπανία δεν θα είχε φτάσει τελικό. Δεν θα περνούσε τη Γερμανία, είχε πιο βατό δρόμο. Στο προηγούμενο Euro ήταν οι καλύτεροι. Αν παίξει καλά μακάρι να το πάει. Δεν θα ήθελα να κερδίσει με ένα ποδόσφαιρο που έχουμε δει στα περισσότερα παιχνίδια".

Για το εάν ήταν πέναλτι του Ντάμφρις: "Δεν έχω άποψη γιατί είδα το ματς από την κερκίδα και δεν είχα ριπλέι, αλλά γενικά στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μία ατμόσφαιρα στο γήπεδο κατά του διαιτητή. Από τη στιγμή που πήγε στο VAR όμως θα ήταν".

Για το εάν στο ματς των Legends 2004 κόντρα στους UEFA All Stars θα κάνει τον προπονητή: "Όχι όχι, θα είναι ο Ότο".

Γιατί δεν έγινε προπονητής: "Για να κάνεις κάτι πρέπει να το αγαπάς. Εγώ τελείωσα την καριέρα μου και έπιασα τα διοικητικά".

Δείτε το απόσπασμα εδώ:

TAGS GAME NIGHT ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ