ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ντιέγκο δηλώνει "παρών"

Ο Μαραντόνα αποστομώνει όσους τον ήθελαν νεκρό και συγκρίνει το δικό του γκολ με αυτό του διαδόχου του Μέσι

Ο λόγος φυσικά για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στην ψυχιατρική κλινική Avril του Μπουένος Άϊρες, προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που είχε αποκτήσει εξαιτίας της κατάχρησης αλκοόλ, πήρε εξιτήριο και αποφάσισε να εκθέσει τον ευατό του στο γυαλί, προκειμένου να αποδείξει στους εκατομμύρια πιστούς του ότι επιστρέφει δριμύτερος και αποφασισμένος να μην πάρει την κατηφόρα...
Για το καλό το δικό του, αλλά και της οικογένειάς του, που τον έχει στηρίξει σε όλες τις δύσκολες προσωπικές του στιγμές και που χωρίς αυτήν ίσως να είχε πρόωρα το άδοξο τέλος ενός άλλου θρύλου του βασιλιά των σπορ, του αξέχαστου Τζορτζ Μπεστ.

Ο "Πίμπε Ντ'όρο" διάλεξε λοιπόν τον τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του Canal 13 και συγκεκριμένα μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές της Αργεντινής, το "ShowMatch'", προκειμένου να μιλήσει για όλους για όλους για όλα που τον απασχολούν τον τελευταίο καιρό. Όλα αυτά σε μία "ανάκριση" διάρκειας μίας ώρα από τον παρουσιαστή Μαρτσέλο Τινέλι, με τον οποίο τον συνδέει μία βαθιά φιλία.

Αποστομωτική απάντηση στους εχθρούς του
Φορώντας μαύρο κοστούμι και άσπρο πουκάμισο, ο Μαραντόνα εμφανίστηκε στην τηλεόραση αδυνατισμένος σε σχέση με την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, με το μυαλό του πάντως να μην έχει ξεκολλήσει από όλα αυτά που τράβηξε το τελευταίο 20ημερο.

" Ιδού, είμαι ζωντανός και θέλω να συνεχίσω να ζω. Θα συνεχίσω να μάχομαι μέχρι τέλους", ήταν τα πρώτα λόγια που βγήκαν αυθόρμητα από τα χείλη του παγκόσμιου πρωταθλητή με την Αργεντινή το 1986 για να συνεχίσει:

" Ήμουν άσχημα, πολύ άσχημα την τελευταία περίοδο, όμως ψάχνω τους υπεύθυνους που ανακοίνωσαν στην τηλεόραση τον θάνατά μου, θέλω να καταλάβω ποιός δημοσιοποίησε και διέδωσε όλες αυτές τις αβάσιμες φήμες. Έκανα ένα λάθος, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να με χρησιμοποιεί προς όφελός του.

Εδώ και δυόμιση χρόνια κάνω χρήση πλέον ναρκωτικών, και δεν είμαι μεθύστακας, αν και πριν τη νοσηλεία μου στην κλινική, παραδέχομαι ότι κατανάλωσα μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.





Σωσίβιο στη ζωή του οι κόρες του
Τώρα έφτασε η στιγμή να αφοσιωθώ στις κόρες μου, θέλω να είμαι παράδειγμα για τα παιδιά μου και ζητάω από τον Θεό να μου δώσει τη δύναμη να μην κατρακυλήσω πάλι σε συγκεκριμένες καταστάσεις, και να αποφύγω να ζήσω παρόμοιες στιγμές στο μέλλον.

Θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω, το οφείλω στις κόρες μου. Ήμουν πολύ άρρωστος ψυχικά, το αναγνωρίζω αυτό. Υπήρχαν κάποιες δύσκολες στιγμές για εμένα, και δεν θα συνιστούσα σε κανέναν να περάσει τα ίδια. Έκανα ένα λάθος και πλήρωσα ακριβά το τίμημα".




Ερωτηθείς για το ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα του στον χώρο του ποδοσφαίρου ξεδίπλωσε τις σκέψεις του. " Έχω στο πρόγραμμα μερικούς αγώνες στην Σαουδική Αραβία και στην Ιταλία, αγώνες στους οποίους συμμετέχουν πρώην πρωταθλητές σε παιχνίδια 7 εναντίον 7.

Στην συνέχεια θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον στην Νάπολι".



Η σύγκριση με το γκολ του Μέσι
Όταν του έδειξαν σε βίντεο το φανταστικό γκολ που σημείωσε λίγες εβδομάδες πριν ο Λιονέλ Μέσι, σε αγώνα για το Κύπελλο Ισπανίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Χετάφε, γκολ το οποίο όλος ο κόσμος συγκρίνει με αυτό που είχε πετύχει ο Μαραντόνα στον ιστορικό προημιτελικό με αντίπαλο την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986, ο Μαραντόνα απάντησε: " Ας μην υπερβάλλουμε. Το δικό μου γκολ ήταν πολύ πιο όμορφο".

Στην συνέχεια όμως ο Ντιεγκίτο δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του, όταν προβλήθηκε ένα βίντεο, στο οποίο ο προικισμένος άσος της Μπαρτσελόνα και κατά πολλούς φυσικός διάδοχος του Μαραντόνα, ευχαρίστησε τον πρώην σπουδαίο άσο " που είναι το είδωλο για όλους τους Αργεντινούς και φυσικά για εμένα".

Ως επίλογο της συνέντευξης, ο Μαραντόνα υποστήριξε ότι " είμαι 47 χρόνων και θέλω να αφήσω οριστικά πίσω μου κάποια πράγματα και να αφοσιωθώ σε νέα ενδιαφέροντα", ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τινέλι, (στον οποίο ο Μαραντόνα δώρισε κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος το ρολόι του, επειδή του άρεσε πολύ), έριξε την ιδέα στον Ντιέγκο να παρουσιάζουν από κοινού από εδώ και πέρα την εκπομπή.


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ