ΑΡΗΣ

Ο Όγιος ζήτησε συγκέντρωση

Ο Όγιος ζήτησε συγκέντρωση
Όγιος

Την προσοχή στους παίκτες του συνέστησε ο τεχνικός του Άρη, Γκιγιέρμο Όγιος, εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αργεντινός τεχνικός στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε τόνισε ότι η συγκέντρωση είναι απαραίτητη για την ομάδα του ώστε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες στο πρωτάθλημα.

" Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν σημαντική, μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν ένας θρίαμβος που ο κόσμος θα το θυμάται για πολύ καιρό.

Για τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες, πιστεύω ότι με τον ίδιο θα παίξουμε και στην Καλαμαριά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, η ομάδα να μην είναι συγκεντρωμένη. Και όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος μπορεί να μην πάρεις το παιχνίδι.

Δουλεύουμε πάνω σε αυτό για να έχουμε την αποφασιστικότητα και τη δύναμη που χρειάζεται για πάρουμε το ματς αυτό. Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό σε θέμα προσήλωσης σε όλον τον αγώνα



".

Όσο για το ότι η άμυνα του Άρη έχει κρατήσει το μηδέν στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος ο κ. Όγιος είπε: "Έχουμε έξι παιχνίδια που δε δεχτήκαμε γκολ στο πρωτάθλημα, και αυτό σίγουρα είναι μία δουλειά που γίνεται σε γενικές γραμμές από όλη την ομάδα, βοηθάνε και οι μπροστινοί παίκτες.

Πολλές ευκαιρίες, που είχαμε και δεν κάναμε γκολ, γίνονται και δημιουργούνται αυτές από την καλή αμυντική διαγωγή, η οποία φτάνει για να γίνουν ευκαιρίες», ενώ αναφερόμενος στον Κολτσίδα τόνισε: " Ο Κολτσίδας μας έχει βοηθήσει πολύ, γιατί είναι σε ένα καλό επίπεδο. Αλλά αυτό είναι απόρροια αυτού που θέλουμε να γίνεται, να είναι ετοιμοπόλεμοι όλοι οι παίκτες.

Γι' αυτό στην προπόνηση δεν είμαστε ελαστικοί με τους παίκτες που δεν παίζουν συχνά και τους θεωρούμε ισότιμους με αυτούς που παίζουν στην ενδεκάδα. Και αυτό φαίνεται με τους Κολτσίδα, Βανγκέλι και Μαραγκό, που όταν χρειάστηκαν, μπήκαν και απέδωσαν αμέσως. Στην αρχή ξεκινάς με έναν κορμό με 13-14 παίκτες, στην πορεία προστίθενται 4-5 παίκτες ακόμα, ούτως ώστε όταν έχεις τραυματισμούς και τιμωρίες, να παίζουν κι αυτοί σαν να είναι βασικοί

".

Σχετικά με το μυστικό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει το σύνολό του δήλωσε: " Το μυστικό, κι αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να ξεφύγουμε από την πρόθεση του παίκτη να αγωνιστεί για τον εαυτό του και από τη δική μας να τον κρίνουμε ατομικά. Πρέπει να παίζει και να κρίνεται για το σύνολο.

Κι όταν ο ποδοσφαιριστής το καταλάβει αυτό, ο κερδισμένος είναι η ομάδα και το σύνολο. Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια, σαν παιχνίδι της χρονιάς. Αν κάνεις το λάθος και διαλέξεις 3-4 παιχνίδια τη χρονιά και θεωρήσεις τα άλλα υποδεέστερα, έχεις κάνει τους παίκτες να είναι πιο χαλαροί και να μη σκέφτονται σωστά

".

Αναφορικά με τα δύο τελευταία παιχνίδια του Α΄ γύρου και πιο συγκεκριμένα το πρώτο από τα δύο αυτό της Κυριακής με τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Άρη είπε: " Έχουν απομείνει δύο ματς για τον πρώτο γύρο, με τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο, και πρέπει να τα δούμε με πολλή προσοχή. Την Κυριακή έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα και η προσοχή είναι να ξεφύγουν οι παίκτες από το ότι επειδή νίκησαν τον Παναθηναϊκό, θα παίξουν τώρα χαλαρά", ενώ για τον δρόμο που απομένει μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Super League είπε:

" Μένουν πολλές αγωνιστικές μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και αυτό που πρέπει να έχεις είναι αγωνιστική και ψυχολογική ισορροπία, για να μείνεις ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα. Η πνευματική αντίληψη της ομάδας να είναι 1000% προσανατολισμένη και να μη σκέφτεσαι στο κάθε ματς με πόντους πάνω-κάτω, αλλά πως θα πάρεις τη νίκη σε κάθε αγώνα".

Τέλος όσον αφορά τους τραυματίες του και ειδικότερα τον Κόκε ο κ. Όγιος υπογράμμισε: " Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν αποθεραπευτεί. Ο Κόκε είχε δύο διαφορετικά χτυπήματα, αλλά έδειξε ότι έχει φτάσει στο σημείο της ταυτοποίησης με το τι είναι ο σύλλογος και της ταυτοποίησης με τον οπαδό. Δηλαδή να μη ζητάς απλά τη νίκη, αλλά κάτι παραπάνω από αυτό".














TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ