PREMIER LEAGUE

Ο Ολμπράιτον πέτυχε το γκολ Νο 20.000!

Ο Ολμπράιτον πέτυχε το γκολ Νο 20.000!
© GETTY IMAGES

Ο Μαρκ Ολμπράιτον είχε ραντεβού με την ιστορία στο ματς της Άστον Βίλα κόντρα στην Άρσεναλ, σημειώνοντας το τέρμα Νο 20.000 της Premier League (photos+video)!

Η Άστον Βίλα δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από την Άρσεναλ (1-2) το βράδυ της Τετάρτης, προσθέτοντας μία ακόμα άσχημη φετινή εμφάνιση στο ενεργητικό της, όμως ένας "χωριάτης" έφυγε από το "Βίλα Παρκ" με μία γλυκιά αίσθηση.

Ο λόγος για τον 22χρονο ακραίο μέσο Μαρκ Ολμπράιτον, ο οποίος στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης νίκησε με πλασέ τον Στσέσνι (ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1), σκοράροντας έτσι το ιστορικό γκολ υπαριθμόν 20.000 από την ίδρυση της Premier League.

"Ήταν ωραίο που σκόραρα. Είναι ένα από τα πράγματα που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή και ο κόσμος θα με φέρνει στη μνήμη του και μετά από αρκετά χρόνια.

Χάρηκα που πέτυχα γκολ μπροστά στην Holte End όμως μου έμεινε και μία πικρή γεύση στο φινάλε που χάσαμε το παιχνίδι", δήλωσε ο Άγγλος μέσος της Βίλα.

Ο Ολμπράιτον πέτυχε το γκολ Νο 20.000!
© AP

Ο Ολμπράιτον έχει μόλις μπει στο βιβλίο της ιστορίας...

Για το ιδιαίτερο αυτό γκολ που σημείωσε, ο επίσημος χορηγός του πρωταθλήματος "Barclays" προσέφερε στην Άστον Βίλα το ποσό των 20.000 λιρών, με τον σύλλογο να τα προσφέρει για φιλανθρωπικό ίδρυμα που δραστηριοποιείται για την οικονομική στήριξη μικρών παιδιών.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο γκολ στην ιστορία της Premier League σημειώθηκε από τον Μπράιαν Ντιν τον Αύγουστο του 1992 (σκόραρε για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Μπράμαλ Λέιν") ενώ το γκολ Νο 10.000 σημείωσε ο Λες Φέρντιναντ σε ματς Τότεναμ-Φούλαμ το 2001.

Ο Ολμπράιτον πέτυχε το γκολ Νο 20.000!
© DAVID MUSCROFT

Ο Μπράιαν Ντιν νικάει τον Πίτερ Σμάιχελ (γκολ Νο 1 στην Premier League)

Ο Ολμπράιτον πέτυχε το γκολ Νο 20.000!
© ALAN WALTER

Ο Λες Φέρντιναντ νικάει τον Έντουιν Φαν ντερ Σαρ (γκολ Νο 10.000)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ