ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Πιρόλα για τον ρόλο του αντί-Κάρμο

France's Arnaud Kalimuendo, left, challenges for the ball with Italy's Lorenzo Pirola during the Euro 2023 U21 Championship soccer match between France and Italy at the Cluj Arena stadium in Cluj, Romania, Thursday, June 22, 2023.(AP Photo/Raed Krishan)
France's Arnaud Kalimuendo, left, challenges for the ball with Italy's Lorenzo Pirola during the Euro 2023 U21 Championship soccer match between France and Italy at the Cluj Arena stadium in Cluj, Romania, Thursday, June 22, 2023.(AP Photo/Raed Krishan) AP PHOTO / RAED KRISHAN

Ο Ολυμπιακός έκλεισε κάτω από άκρα μυστικότητα τον Λορέντζο Πιρόλα, για να καλυφθεί στη θέση του αριστεροπόδαρου στόπερ. Το κενό του Νταβίντ Κάρμο και τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίσει στην Ιταλία.

Ο Λορέντζο Πιρόλα ήταν ο παίκτης που είχαν ξεχωρίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Ολυμπιακό από τη λίστα που είχε δημιουργηθεί για τους αριστεροπόδαρους κεντρικούς αμυντικούς μετά την παραμονή του Νταβίντ Κάρμο στην Πόρτο.

Οι "ερυθρόλευκοι" δούλευαν με άκρα μυστικότητα τις τελευταίες ημέρες την υπόθεση του 22χρονου Ιταλού ποδοσφαιριστή, Λορέντζο Πιρόλα, ο οποίος είναι αρχηγός της ομάδας των Ελπίδων της "σκουάντρα ατζούρα" και θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους στόπερ στη γειτονική χώρα.

Μέχρι που οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια χθες και ο παίκτης ετοιμάζει βαλίτσες για την μετακόμισή του στην Ελλάδα.

Ο Πιρόλα είναι δυνατός, γρήγορος στις αντιδράσεις του, με καλή αντίληψη του χώρου, αποτελεσματικός στα τάκλιν και γενικά στα μαρκαρίσματά του, ικανός στο ψηλό παιχνίδι, μπαίνει δυναμικά στις φάσεις και, όπως αναφέραμε είναι αριστεροπόδαρος, που ουσιαστικά έρχεται με σκοπό να μπει στα παπούτσια του Κάρμο.

Πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν σκέψεις στους ανθρώπους της Ίντερ να τον πάρουν πίσω στο Μιλάνο ως δανεικό έχοντας μία έξτρα λύση στο κέντρο της άμυνας όπως και να τον ενσωμάτωναν στη λίστα της UEFA για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά ο ποδοσφαιριστής ήθελε να συνεχίσει σε μία ομάδα που θα έχει σημαντικό ρόλο.

Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ιταλού αμυντικού έδειξαν πριν από μερικές εβδομάδες η Λάτσιο, η Τζένοα και η Πάρμα.

Ο ύψους 1μ88 κεντρικός αμυντικός αποτελεί προϊόν των τμημάτων υποδομής της Ίντερ, η οποία τον δάνεισε σε Μόντσα και Σαλερνιτάνα τα τελευταία χρόνια. Η πολύ καλή παρουσία που είχε την περίοδο 2022-23 με τη φανέλα της Σαλερνιτάνα, οδήγησε τον ιταλικό σύλλογο στην απόφαση να τον αγοράσει από την Ίντερ το περσινό καλοκαίρι αντί 5 εκατομμυρίων -η αξία του ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο υποβιβασμός στη Serie B όμως κατέστησε αδύνατη την παραμονή του Πιρόλα στο έμψυχο δυναμικό της Σαλερνιτάνα, με τους Ιταλούς να επισημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στην υπόθεση τα τελευταία εικοσιτετράωρα και έκλεισε τον παίκτη έναντι 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κάποιες ιστοσελίδες στη γειτονική χώρα υποστήριξαν ότι η Ίντερ έχει κρατήσει ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη και θα εισπράξει και εκείνη χρήματα.

Με τη φανέλα της Σαλερνιτάνα, ο Πιρόλα είχε 56 συμμετοχές και τρία γκολ την προηγούμενη διετία. Ο νεαρός στόπερ έχει 18 αγώνες και τρία τέρματα με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας, ενώ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του (αρχηγός στην Κ21 και στην Κ16).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ