ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κάνει με τον Κάρμο την κίνηση-ματ για την απόλυτη ισχυροποίηση της άμυνας

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είναι μία ανάσα από τον Νταβίντ Κάρμο και εκτός απροόπτου θα προσθέσει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που θα ισχυροποιήσει όχι μονάχα την άμυνα, αλλά και την ομάδα συνολικά.

Μία μεταγραφική περίοδος παίζει περίεργα παιχνίδια. Στις 10 Ιουλίου είχε γνωστοποιηθεί πως ο Κάρμο δεν θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει με την Πόρτο για το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους, ωστόσο ο Ανγκολέζος στόπερ ήθελε να διεκδικήσει μία ευκαιρία στους δράκους.

Η ευκαιρία αυτή δεν ήρθε ποτέ, ο Κάρμο δεν μπήκε ποτέ στα πλάνα της Πόρτο, η οποία χρειάζεται διακαώς χρήματα. Έτσι, ο Ολυμπιακός βρήκε την χαραμάδα, ανέτρεψε μία ισχύουσα κατάσταση και στην προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είναι έτοιμος να φέρει στην Ελλάδα τον υψηλόσωμο Ανγκολέζο κεντρικό αμυντικό.

Οι ερυθρόλευκοι κάνουν μία μεγάλη υπέρβαση. Οι Πορτογάλοι, μάλιστα, αναφέρουν πως η πρόταση ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ, με την διαδικασία να βρίσκεται στην ανταλλαγή εγγράφων. Εάν δεν υπάρξει ανατροπή στην ανατροπή την τελευταία στιγμή, τότε ο Κάρμο σε λίγες ημέρες θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η απόλυτη κίνηση του καλοκαιριού

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία πραγματικά μεγάλη κίνηση. Κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή που "μεταμόρφωσε" την ερυθρόλευκη άμυνα στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν. Η ανασταλτική λειτουργία των ερυθρόλευκων πονούσε τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η άφιξη του Ανγκολέζου τον Ιανουάριο άλλαξε τα δεδομένα.

Ισχυροποιήθηκε τόσο πολύ η άμυνα των ερυθρόλευκων, ενώ ο ίδιος έδωσε τέτοια αυτοπεποίθηση και στους συμπαίκτες του, που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει μία τεράστια, ιστορική πορεία έως την κούπα του Conference League. Ο Κάρμο ήταν εκ των βασικών συντελεστών σε αυτήν την προσπάθεια, η κολώνα της άμυνας.

Οι ερυθρόλευκοι κάνουν δικό τους έναν ποδοσφαιριστή που σπάνια βρίσκει κανείς στην μεταγραφική αγορά. Είναι ένας παίκτης στην ηλικία των 25 ετών, αριστεροπόδαρος, με ύψος 1.96μ. Ένα πολύ δυνατό πακέτο που ο Ολυμπιακός κατάφερε να το βρει και όπως όλα δείχνουν να το διατηρήσει στο ρόστερ.

Φυσικά, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, για να ενσωματωθεί στην ομάδα. Ο Μεντιλίμπαρ τον γνωρίζει καλά, όπως και εκείνος τους συμπαίκτες του. Άρα, ο Κάρμο δεν έχει ανάγκη την περίοδο αναπροσαρμογής που θα απαιτούταν για έναν άλλον κεντρικό αμυντικό.

Το βάθος της άμυνας του Ολυμπιακού

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, μέχρι την τελευταία στιγμή και ο Ολυμπιακός προσθέσει τον Κάρμο στο ρόστερ του, τότε θα έχει ισχυροποιήσει στο μέγιστο την άμυνα του. Ας δούμε, λοιπόν, τι υπάρχει στο κέντρο της με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αυτήν την στιγμή, ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους, έχει την πρωτοκαθεδρία. Ακολουθεί ο νεοαποκτηθείς Λορέντζο Πιρόλα, με τον 22χρονο Ιταλό που έγινε μεταγραφή από τη Σαλερνιτάνα (3 εκατ. ευρώ) να αποτελεί μία σπουδαία επένδυση.

Υπάρχουν ο Ζουλιέν Μπιανκόν και ο Νέλσον Άμπι, ο οποίος επίσης είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει πολλά στο μέλλον. Ο Ανδρέας Ντόη περιλαμβάνεται επίσης σε αυτή την ομάδα παικτών, αν και ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει πως τον θέλει πιο μπροστά τη θέση του αμυντικού μέσου.

Τέλος, τους στόπερ του Ολυμπιακού κλείνει ο Ισίδωρος Κουτσίδης, ένα προϊόν των ακαδημιών των ερυθρόλευκων που θα αναζητήσει τις ευκαιρίες του. Φυσικά, μέχρι το φινάλε της περιόδου δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αποχώρηση.

Η προσθήκη του Κάρμο ανεβάζει το επίπεδο σε ολόκληρο ρόστερ. Για την ακρίβεια κλείνει μία μεγάλη εκκρεμότητα, με την άμυνα των ερυθρόλευκων να παρουσιάζει προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Επομένως, ήταν μία υπεραπαραίτητη "ένεση", όπως και μία δικαίωση του Ολυμπιακού που δεν παρατάει μία υπόθεση που φαινόταν χαμένη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ