ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ορμπάιθ στη λίστα του Ολυμπιακού!

Ο Ορμπάιθ στη λίστα του Ολυμπιακού!

Τον αρχηγό της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Πάμπλο Ορμπάιθ-Λεσάκα, έχει βάλει στο μάτι ο Ολυμπιακός. Το όνομά του προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του αμυντικού χαφ, που αναζητούν οι Πρωταθλητές.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να ενισχύσει την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού με ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Οριστική απόφαση δεν έχει πάρει ακόμη, καθώς όπως γράφαμε και χθες στόχος είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, παρόλα αυτά έχει, πλέον, στα υπ' όψιν και ένα παίκτη που ξέρει πολύ καλά.

Είναι ο 32χρονος Πάμπλο Ορμπάιθ, με τον οποίο o Βαλβέρδε συνεργάστηκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και που θεωρητικά πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι ο αμυντικός μέσος της νέας χρονιάς στην ενδεκάδα των "ερυθρολεύκων".

Ο αρχηγός της Αθλέτικ, είναι γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου του 1979, είναι καθαρόαιμο "εξάρι" και φημίζεται για το δυναμικό του στυλ με το οποίο αγωνίζεται πάνω στο χορτάρι. Το συμβόλαιο που ανανέωσε πρόσφατα με τη Μπιλμπάο τελειώνει το 2013, αλλά ο Αργεντίνος προπονητής της ομάδας των Βάσκων, Μαρσέλο Μπιέλσα, δεν φαίνεται να τον υπολογίζει σοβαρά για τα πλάνα της νέας χρονιάς.

Αυτό ενδεχομένως να κάνει πιο "βατή" την προσέγγιση του Ολυμπιακού με τον παίκτη, αν και όπως είπαμε η περίπτωσή του βρίσκεται στο στάδιο της "εξέτασης" των δεδομένων και όχι των...διαπραγματεύσεων. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε 4 φιλικούς αγώνες της Αθλέτικ, με τελευταίο αυτό της 1ης Αυγούστου, παίζοντας σε ολόκληρο το 90λεπτο, σε ένα ματς όπου η Μπιλμπάο νίκησε με 2-1

Ο Ορμπάιθ, που εκτός του Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά και τον Φραν Γέστε, έχει ύψος 1.80 (75 κιλά) ξεχωρίζει για το παθιασμένο του παιχνίδι κάτι που τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο της Μπιλμπάο, ενώ χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια, έχοντας και καλή σχέση με τον τομέα της δημιουργίας.

Ο Ορμπάιθ στη λίστα του Ολυμπιακού!

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Οσασούνα, όπου είχε 69 εμφανίσεις από το 1996 έως και το 2000, όταν και μεταπήδησε στην Μπιλμπάο. Με το καμάρι της Βασκωνίας έπσιξε σε 263 ματς από το 2000 μέχρι και την περασμένη σεζόν, έχοντας πετύχει 10 τέρματα. Επί των ημερών του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Αθλέτικ, ο 32χρονος ανασταλτικός μέσος έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις (ειδικά το 2004 - 05 έπαιξε σε 35 ματς στο πρωτάθλημα και 8 στην Ευρώπη, σκοράροντας 3 φορές) και χάρη σε αυτές κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας, με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 4 φορές (μετράει άλλους 44 διεθνείς αγώνες με τις μικρές Εθνικές, όντας αρχηγός της ομάδας Κ-20 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20).

Φορώντας τη φανέλα της Αθλέτικ έχει αγωνιστεί ακόμη σε 39 αγώνες Κυπέλλου (3 γκολ) 2 Supercup και 14 ματς στο Κύπελλο UEFA. Με εξαίρεση δυο σεζόν, που ήταν τραυματίας έχει γεμάτες χρονιές στη Μπιλμπάο (φέτος αγωνίστηκε σε 26 αγώνες της Πριμέρα Ντιβισιόν και άλλα τρία του Κυπέλλου Ισπανίας).

Δείτε ένα καταπληκτικό γκολ του Ορμπάιθ που...δεν μέτρησε, στο Μπερναμπέου, εναντίον της Ρεάλ:



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ