ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ενώπιον του clasico με τον Ολυμπιακό και του δεύτερου "do or die" αγώνα της σεζόν

Ο Φώτης Ιωαννίδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Φώτης Ιωαννίδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού INTIME SPORTS

Χωρίς περιθώρια για κάτι άλλο από τη νίκη, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (6/10, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD, Match Center SPORT24) τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ματς... επιβίωσης της σεζόν, μετά τη ρεβάνς με τη Λανς.

Όχι πως τα προηγούμενα 13 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ένα προς ένα "ποτισμένα" στην πίεση και στο άγχος, αλλά σίγουρα το αποψινό (6/10, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD και Match Center SPORT24) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, είναι κάτι περισσότερο από (άλλο ένα) clasico:

Είναι το δεύτερο "do or die"ματς των "πράσινων" στη σεζόν, που βλέπουν τα "κανονάκια" να τελειώνουν ένα-ένα και τις ευκαιρίες να περνούν, χωρίς να τις αρπάζουν.

Κι αυτή τη φορά, μετά την χθεσινοβραδινή (5/10) ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, που επιβεβαίωσε πως - ότι κι αν υποστηρίζει ο καθένας - ουδείς απ’ τους "μεγάλους" είναι καλά σ’ αυτή την εκκίνηση της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να αφήσει κι αυτή την ευκαιρία να τον προσπεράσει:

Οφείλει να είναι αυτός που επιβάλλουν οι περιστάσεις και οι συνθήκες μέσα στο γήπεδο, οφείλει να πάρει μία νίκη σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι που θα δείξει πως έχει σφυγμό και τη δυνατότητα να "πολεμήσει" για τον τίτλο, που θα του δώσει τη δυνατότητα να "γυρίσει" την κατάσταση στην οποία ο ίδιος μπήκε απ’ το ξεκίνημά του στη Λίγκα.

Στο πρώτο "do or die" παιχνίδι της σεζόν, τη ρεβάνς με τη Λανς στο ΟΑΚΑ στις 29 Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο επιβίωσε, αλλά πέτυχε μία απ’ τις πιο σημαντικές προκρίσεις των τελευταίων ετών, διατηρώντας ζωντανό τον ευρωπαϊκό στόχο του.

Απόψε (6/10) καλείται να κάνει το ίδιο και στη "μητέρα των μαχών" του ελληνικού ποδοσφαίρου, απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση πάνω του συνολικά σαν οργανισμός. Απ’ τον προπονητή του Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος είναι διαρκώς -άλλες φορές δικαιολογημένα ως έναν βαθμό κι άλλες φορές "ανθρωποφαγικά" στο στόχαστρο για τη μη πειστική και αποτελεσματική εικόνα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, έως το τελευταίο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η πίεση είναι πολύ μεγάλη, αφόρητη πολλές φορές, όμως τούτη τη βραδιά -σ’ ένα γήπεδο που θα έχει πάνω από 40.000 φίλους του "τριφυλλιού"- είναι επιβεβλημένο για τους "πράσινους" να βγάλουν αντίδραση.

Να βγουν απ’ τα... σχοινιά και να απαντήσουν, έχοντας απέναντί τους έναν αντίπαλο, ο οποίος θα πάει με εντελώς διαφορετική "αύρα" στο ΟΑΚΑ.

Μία θέση "παίζεται" για το βασικό σχήμα

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Αλόνσο ετοιμάζει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης (3/10) στην Μπάνια Λούκα. Τουλάχιστον 5 με 6 κινήσεις, επαναφέροντας στο βασικό σχήμα τον Γεντβάι (αντί του Σένκεφελντ), πιθανότατα τον Μπάλντοκ (αντί του Κώτσιρα), τον Αράο (αντί του Τσέριν), τον Τετέ (αντί του Τζούριτσιτς) και τον Ιωαννίδη (αντί του Σπόραρ). Επί της ουσίας "παίζεται" μία θέση στην ενδεκάδα, ανάμεσα στον Ουναΐ και τον Μπακασέτα, με τον πρώτο να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για το συγκεκριμένο ματς.

Εκτός, εάν επιλεγεί απ’ τον Ουρουγουανό τεχνικό να πάει σε ένα ακόμη πιο επιθετικό σχήμα με τον Μαροκινό στο "8" δίπλα στον Αράο και τον Μπακασέτα στο "10", με τον Μαξίμοβιτς να μένει στο πάγκο. Τις υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν και πάλι οι Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Πελίστρι και Μαξίμοβιτς (στο πρώτο "σενάριο").

Να "χτυπήσει" στα άκρα του Ολυμπιακού

Από εκεί και πέρα, το πλάνο του Αλόνσο είναι να "χτυπήσει" στα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού και δη στα ανεβάσματα του Ροντινέι, αλλά και τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζει ο Ορτέγκα, φέρνοντας παράλληλα πιο κοντά παίκτες στον Ιωαννίδη, προκειμένου να ψάξει περισσότερες συνεργασίες σε χαμηλά μέτρα.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα (5/10) ο Αλόνσο επιλέχθηκε για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος κι ο Γιώργος Νίκας, ενώ στον αντίποδα, εκτός έμειναν ο Μάγκνουσον, ο Πάλμερ-Μπράουν κι ο Γιώργος Βαγιαννίδης που έχει μπει στο «ψυγείο» με απόφαση της διοίκησης.

Την 24μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (6/10) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ανακοίνωσε ο Αλόνσο συγκροτούν οι Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Μπάλντοκ, Νίκας και Αράο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ