ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός επί Γιοβάνοβιτς: Αυτή είναι η μοναδική ήττα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς PHOTO CREDITS: GIANNIS DIMITROPOULOS / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Πριν απ’ το περίφημο "ντέρμπι του Covid-19", ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετρούσε ένα αήττητο σερί επτά αγώνων του Παναθηναϊκού απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό.

Η "μητέρα των μαχών", η "μάχη δύο διαφορετικών κόσμων", το ντέρμπι των "αιωνίων". Ό,τι ετικέτα κι αν βάλει κανείς στους αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, αυτή ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικά η μεγαλύτερη κόντρα και το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, εις τους αιώνας των αιώνων...

Κι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει απόψε στο Φάληρο (22/10, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), 168 μέρες μετά το ματς της 9ης αγωνιστικής των playoffs, που έκοψε οριστικά απ’ τους πράσινους τον δρόμο προς τον περσινό τίτλο μετά τη νίκη των Πειραιωτών με 1-0.

Στο παιχνίδι που έμεινε πλέον στην Ιστορία, ως "το ντέρμπι του Covid-19", μετά την απόφαση όλων των υπολοίπων ομάδων που συμμετείχαν στα playoffs να προχωρήσουν στην αναβολή του αγώνα κατά ένα 24ωρο, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό να αγωνιστεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχοντας 17 παίκτες με κορονοϊό στη σύνθεσή του.

Αυτό το ντέρμπι, αυτό το ματς, είναι και το μοναδικό στο οποίο έχει ηττηθεί μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι του απ’ τον Μάιο του 2021 όταν κι ανέλαβε τα προπονητικά ηνία του "τριφυλλιού".

Πριν απ’ το περίφημο "ντέρμπι του Covid-19", ο Σέρβος τεχνικός μετρούσε ένα αήττητο σερί επτά αγώνων (απ’ τα μεγαλύτερα στην ιστορία των πράσινων) απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκού, το οποίο σταμάτησε στο Φάληρο το βράδυ της 8ης Μαΐου, σ’ αυτό το παιχνίδι των ειδικών συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί πολύ πριν μπουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν.

Σ’ αυτή τη διαδρομή έως το συγκεκριμένο ματς, ο Γιοβάνοβιτς μέτρησε (σε regular season και playoffs) συνολικά τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Η πορεία του Γιοβάνοβιτς στα clasico

Την πρώτη χρονιά του στον "πράσινο" πάγκο είχε δύο λευκές ισοπαλίες (0-0) σε "Γ. Καραϊσκάκης" και Λεωφόρο στην 5η και 18η αγωνιστική αντίστοιχα.

Στα playoffs, ωστόσο, το "τριφύλλι" νίκησε με 1-0 τον αιώνιο αντίπαλό του στις 17 Απριλίου 2022 (με γκολ του Αϊτόρ, ενώ έφυγε με το διπλό απ’ το Φάληρο στις 11 Μαΐου 2022 (2-1), διασφαλίζοντας την έξοδό του στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από μία πενταετία.

Πέρυσι, στην κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τον Ολυμπιακό σε 1-1 στο 90’+7’ με το πέναλτι του Σπόραρ την 11η αγωνιστική (6 Νοεμβρίου), ενώ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Φάληρο στις 25 Φεβρουαρίου (24η αγωνιστική).

Στην 4η αγωνιστική των playoffs, το "τριφύλλι" νίκησε 2-0 στη Λεωφόρο τους ερυθρολεύκους με το γκολ του Σπόραρ (28’) και το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί (36’) και λύγισε με 1-0 στην 9η αγωνιστική των αγώνων κατάταξης, από το τέρμα που πέτυχε στο 68’ ο Ρέαμπτσιουκ.

Μαζί με τον Γιοβάνοβιτς αήττητο σερί επτά αγώνων είχαν κι όλοι οι πράσινοι που αποκτήθηκαν απ’ το 2021 και μετά, ήτοι οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι (με clean sheets σε πέντε clasico με τον Ολυμπιακό), Γιάννης Κώτσιρας, Ρουμπέν Πέρεθ και Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Ο δε παίκτης απ’ το τωρινό ρόστερ του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες παρουσίες/συμμετοχές σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ο αρχηγός των πράσινων, Μπαρτ Σένκεφελντ, (έκανε και ντεμπούτο σε παιχνίδι με τους ερυθρολεύκους τον Σεπτέμβριο του 2019), ο οποίος μετράει 13 παιχνίδια εναντίον των Πειραιωτών, με ισορροπημένο απολογισμό τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ