ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη ρεβάνς με τον Άγιαξ για να επιτεθεί και να κυνηγήσει την απόλυτη υπέρβαση

EUROPA LEAGUE 2024-2025 /  /  -   (  / EUROKINISSI)
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει να παίξει τα... ρέστα του στην αποψινή (15/8, 21:15, COSMOTE SPORT 2HD, Match Center από το SPORT24) ρεβάνς με τον Άγιαξ στη Johan Cruijff Arena, με πίστη κι αυτοπεποίθηση για κάτι πραγματικά υπερβατικό.

Θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός πολλών πραγμάτων και να καταθέσει στο γήπεδο το "τέλειο" ματς, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να καταφέρει την απόλυτη ανατροπή και υπέρβαση στην αποψινή (15/8, 21:15, COSMOTE SPORT 2HD, Match Center από το SPORT24) ρεβάνς με τον Άγιαξ στη Johan Cruijff Arena για τον Γ’ προκριματικό του Europa League.

Είναι δεδομένο πως το προ εβδομάδος 0-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο τη θέση των Ολλανδών, οι οποίοι δεν παύουν να έχουν μία απ’ τις πιο "βαριές" φανέλες στην Ευρώπη, μολονότι αγωνιστικά απέχουν πολύ απ’ τις πιο λαμπρές μέρες της δόξας τους.

Κι ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, θα πρέπει να ανασύρει απόψε απ’ το... ντουλάπι και τις δικές του μεγάλες, ευρωπαϊκές στιγμές για να μπορέσει να φέρει τα... πάνω-κάτω σε ένα ζευγάρι που για την ώρα έχει οδηγήσει τον Άγιαξ σε θέση ισχύος, δίνοντάς του τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την πρόκριση στα playoffs του Europa League, εκεί που περιμένει πλέον η πολωνική Γιαγκελόνια.

Το "καμία μάχη δεν χάθηκε προτού καν δοθεί" έχει περάσει πλέον στο μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού απ’ τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος πιστεύει πολύ -και το τονίζει διαρκώς- πως οι "πράσινοι" μπορούν να αιφνιδιάσουν τον Άγιαξ και να αλλάξουν τις ισορροπίες στο ζευγάρι.

Με πολύ πιο επιθετική φιλοσοφία, περισσότερα ρίσκα και διάθεση για να πιέσει ψηλά, ανεβάζοντας όλες τις γραμμές του στο γήπεδο, προκειμένου να αποκόψει το build up των Ολλανδών και να μην τον αφήσει να (ξανα)κάνει εύκολα το παιχνίδι του, όπως έγινε στο πρώτο ημίωρο του αγώνα στο ΟΑΚΑ, όπου πήρε το προβάδισμα.

Ο Φώτης στην κορυφή της επίθεσης

Ο Ουρουγουανός ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα των "πράσινων" σε σχέση με τον προ εβδομάδος αγώνα της Καλογρέζας. Η πρώτη αφορά την κορυφή της επίθεσης, όπου ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει τη θέση του Άλεξ Γερεμέγεφ, επιστρέφοντας στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στη δεξιά ωμοπλάτη στις 7 Ιουνίου στο φιλικό της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γιώργος Βαγιαννίδης ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό στον δικέφαλο μηριαίο μυ που τον κράτησε εκτός απ’ τα δύο τελευταία παιχνίδια κι έχει αυξημένες πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού αντί του Γιάννη Κώτσιρα.

Από εκεί και πέρα, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν τόσο ο Τετέ (δεξιά αντί του Ντάνιελ Μαντσίνι), όσο κι ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής αντί του Άνταμ Τσέριν, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ και τον Σέρβο μέσο να έχουν δεδομένα πολύ πιο "ενεργό" ρόλο σ’ αυτό το ματς. Τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας θα καλύψουν και σε αυτό το ματς οι Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μπακασέτας και Τζούριτσιτς.

Εκτός ρεβάνς έχει μείνει ο Τζορτζ Μπάλντοκ λόγω του σφιξίματος στον δικέφαλο μηριαίο μυ, ενώ στην αποστολή ο Αλόνσο έχει πάρει όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Ακόμη κι εκείνους που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, όπως π.χ. ο Φίλιπ Μαξ, καθώς οι "πράσινοι" θα προπονηθούν την Παρασκευή (16/8) στην Ολλανδία πριν επιστρέψουν στην Αθήνα, ενόψει της πρεμιέρας της Stoiximan Super League με τον Asteras AKTOR (18/8, 20:00, COSMOTE TV, Match Center από το SPORT24).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ