ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα "άλλο" ξεκίνημα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ

Ο Φατίχ Τερίμ στην προπόνηση του Παναθηναϊκού
Ο Φατίχ Τερίμ στην προπόνηση του Παναθηναϊκού ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Η πρεμιέρα του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, η ανάγκη των πράσινων για το "2 στα 2" στη Λεωφόρο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και σ’ αυτό της Κυριακής (7/1) με τον Παναιτωλικό πριν απ’ τα μεγάλα ματς που ακολουθούν και το πλάνο της πρώτης ενδεκάδας.

Κάθε τέλος είναι και μία νέα αρχή... Κι ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον κι επισήμως στην άδεια Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (3/1, 21:00, COSMOTE SPORT 1 HD, Live από το SPORT24) σε ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με τον Φατίχ Τερίμ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο.

Το κλείσιμο του μεγάλου κι ίσως πιο σημαντικού της τελευταίας δεκαετίας "κύκλου" του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέρνει πλέον τους πράσινους μπροστά στην επόμενη μέρα.

Με τον Τούρκο τεχνικό στο τιμόνι τους ως απόλυτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως έχει τεθεί κι απ’ τον ίδιο απ’ τις πρώτες κιόλας ημέρες της παρουσίας του στην ομάδα, στις προπονήσεις και στην επίσημη παρουσίασή του.

Είναι απολύτως λογικό πως σ’ αυτό το διάστημα της μίας εβδομάδας που έχει τα ηνία του Παναθηναϊκού ο 70χρονος τεχνικός δεν μπορεί να αλλάξει μεμιάς πολλά πράγματα ως προς τη δομή του παιχνιδιού του "τριφυλλιού".

Εντούτοις, έχει ήδη δείξει αρκετές πτυχές γύρω απ’ την κεντρική ιδέα του τρόπου με τον οποίο θέλει να αγωνίζονται οι πράσινοι, που αφορά μεγαλύτερη ένταση, πολύ πιο επιθετική συμπεριφορά στα μαρκαρίσματα και την ανάκτηση της μπάλας και πίεση σε πιο ψηλά σημεία μέσα στο γήπεδο, χωρίς να χάνεται η συνοχή των υπολοίπων γραμμών.

Η μετάβαση απ’ το ένα αγωνιστικό μοντέλο στο άλλο -ειδικά απ’ την στιγμή που το προηγούμενο ήταν σε εξέλιξη επί δυόμισι χρόνια- θέλει χρόνο, τον οποίο (για την ώρα) δεν έχει ο Τερίμ, καθότι πιέζουν τα αποτελέσματα.

Κι ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το "2Χ2" στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έχει (3/1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κυριακή (7/1) με τον Παναιτωλικό, πριν μπει στον μήνα της "φωτιάς" με τα δύο ντέρμπι στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson με τον Ολυμπιακό (10/1 και 17/1) και το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena τις 14 Ιανουαρίου.

Με το πρόγραμμα να βαραίνει κι άλλο στις 28/1, με τον έτερο μεγάλο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στις αρχές Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

Σ’ αυτή τη φάση, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να πάει ματς με το ματς, να βρει ψυχολογία και σταθερές μέσα απ’ τις νίκες και να μπορέσει να βρει ο Τερίμ τον χρόνο που χρειάζεται για να αρχίσει να περνάει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα.

Το πλάνο της ενδεκάδας

Σε ό,τι αφορά τώρα την ενδεκάδα σίγουρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη επιλογή που θα κάνει ο πολύπειρος τεχνικός, στον πρώτο αγώνα του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα μεταδοθεί και στην Τουρκία μέσω της πλατφόρμας του Ατζούν Ιλιτσαλί, με δεδομένο ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα για τα πεπραγμένα του Τερίμ στο "τριφύλλι".

Χωρίς να έχει μπει σε πολλές λεπτομέρειες, όσον αφορά την τακτική και με κύριο γνώμονα κάποιες ασκήσεις και δίδυμα που έχει δοκιμάσει τις τελευταίες ημέρες ο Τερίμ κι οι συνεργάτες του προβάδισμα για το βασικό σχήμα έχουν οι: Γιούρι Λοντίγκιν κάτω απ’ την πράσινη εστία, Γιώργος Βαγιαννίδης, Φίλιπ Μλαντένοβιτς στα άκρα της άμυνας, με τους Γουίλιαν Αράο, Τεν Γεντβάι κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με δεδομένο και τον τραυματισμό (διάστρεμμα) του Μπαρτ Σένκεφελντ που θα τον αφήσει εκτός τουλάχιστον γι’ αυτό το ματς (και βλέπουμε…).

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον πρώτο λόγο έχουν οι Άνταμ Τσέριν, Τόνι Βιλένα και Μπερνάρ Ντουάρτε, με τον Σλοβένο (εφόσον πάρει φανέλα βασικού) να παίζει πιο πολύ στο "6" και τον Ρουμπέν Πέρεθ να έρχεται απ’ τον πάγκο ως εναλλακτική.

Στα "φτερά" της επίθεσης τον πρώτο λόγο έχουν οι Ντάνιελ Μαντσίνι (δεξιά) και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (αριστερά), ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός μάχης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες με θλάση στο υποκνημίδιο του αριστερού ποδιού έχει τεθεί ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ενώ εκτός είναι οι μόνιμοι απόντες Χόρντουρ Μάγκνουσον κι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Στον αντίποδα επιστρέφει ο Φίλιπ Τζούριτσιτς έπειτα από απουσία τριών εβδομάδων λόγω οιδήματος στη γάμπα, ενώ στην αποστολή συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος κι ο Έλτον Φικάι, ο οποίος δεν αποκλείεται (ελλείψει επιλογών στο κέντρο της άμυνας) να πάρει χρόνο συμμετοχής είτε απόψε, είτε στο ματς της Κυριακής (7/1) με τον Παναιτωλικό.

Την 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (3/1) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς και Φικάι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ