ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ΠΑΟ παίρνει από τώρα τον Μαρίνο

Ο ΠΑΟ παίρνει από τώρα τον Μαρίνο
ομαδική πανηγυρική

Οι έπαινοι Τεν Κάτε, το "χωράφι" του ΟΑΚΑ, και η άφιξη του Μαρίνου που δηλώνει: "Έτοιμος για ΠΑΟ"

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Χενκ Τεν Κάτε διατήρησε την παράδοση που έχει δημιουργήσει να αλλάζει πρόσωπα στο βασικό σχήμα, γεγονός που για πολλούς δεν θεωρείται καλό να γίνεται συνέχεια.
Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζοντας πως ο Λουκάς Βύντρα διανύνει περίοδο ντεφορμαρίσματος τον άφησε στον πάγκο και έχοντας περάσει το τεστ στα δεξιά ο Ροντρίγκες Γκάμπριελ στην Μαδρίτη για 45 λεπτά, αποφασίστηκε να πάρει την θέση αυτή από την αρχή στην πρεμιέρα των "πράσινων" μπροστά στο κοινό τους.

Ετσι και έγινε, με τον καλύτερο παίκτη στην άμυνα την περσινή σεζόν να μένει μετά από αρκετά παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας (άνευ τραυματισμού ή τιμωρίας).

Οι αλχημείες αυτές στην άμυνα και η διατήρηση του "δίδυμου" Ζιλμπέρτο Σίλβα-Κατσουράνη στα αμυντικά χαφ έδειχναν άλλη εικόνα στον Παναθηναϊκό. Κάτι που επεσήμανε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ο 55χρονος τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για τον Μπιάρμσιρ, αλλά και τον Βραζιλιάνο σταρ.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Ο φανταστικός

" Είδα έναν φανταστικό Ζιλμπέρτο. Η απόδοση του με ικανοποίησε..." είπε στην καθιερωμένη συνέντεξη Τύπου ο Τεν Κάτε στα πρώτα του σχόλια για κάποιον παίκτη προσωπικά. Σίγουρα το "αόρατο τοίχος" όπως είναι το παρατσούκλι του Ζιλμπέρτο από την Βραζιλία ήταν από τους καλύτερους παίκτες αν και αθόρυβος.

Σταματούσε κάθε επίθεση των αντιπάλων καταστρέφοντας έτσι εν τη γενέσει της κάθε επικίνδυνη ενέργειά τους προς την άμυνα του "τριφυλλιού". Παράλληλα, με χαρακτηριστική ψυχραιμία προσπαθούσε να βγάλει στην επίθεση την ομάδα του τόσο με κάθετες μπαλιές όσο και με πάσες στα άκρα.

Ματίας Μπιάρσμιρ: Ο εξαιρετικός...

" Είδα έναν ψύχραιμο Μπιάρσμιρ. Με σωστές τοποθετήσεις. Εχουμε έναν καλό παίκτη στην άμυνα..." τόνισε ο Τεν Κάτε και διευκρίνισε πως ο Σουηδός αμυντικός, που έχει αλλάξει άρδην την ζωή του με τον ερχομό του στην Ελλάδα, παίζοντας στην "φυσική" του θέση απέδειξε ότι θα βοηθήσει σημαντικά και αποτελεί μια αξιόπιστη λύση, που απλά θα περιμένουμε να βγει παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια του (όχι όμως με την χρησιμοποίησή του ως δεξί μπακ).

Το πάθος Νίνη και ο εκνευρισμένος Σισέ

Για άλλη μια φορά ο Σωτήρης Νίνης χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, όπως και με Εργοτέλη, αλλά μετά τo παιχνίδι στην Μαδρίτη, απέδειξε πως είναι έτοιμος να "αρπάξει" την ευκαιρία. Το πάθος του μικρού αλλά και η σπουδαία τεχνική του άλλαξαν άρδην την εικόνα της ομάδας στα τελευταία 20 λεπτά του ματς με την Ξάνθη.

Ο "Εl ninio" αντικατέστησε τον Χριστοδουλόπουλο, που κυμάνθηκε και πάλι στην μετριότητα, και παρέσυρε την ομάδα του δημιουργώντας και ο ίδιος ευκαιρίες, στις οποίες ωστόσο νικήθηκε από τον εξαιρετικό Γκσπούρνινγκ.

Την ίδια ώρα, ο Τζιμπρίλ Σισέ προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Ενας από τους κύριους λόγους ήταν πως ο Γάλλος επιθετικός έμοιαζε "εγκλωβισμένος" από την άμυνα των ακριτών που πολλές φορές ακόμα και 3 παίκτες έπεφταν πάνω του. Παράλληλα και το παιχνίδι των "πράσινων" πολλές φορές δεν τον βοήθησε να πάρει σωστά την μπάλα κάτι που τον εκνεύρισε από νωρίς χάνοντας έτσι την ψυχραιμία του.

Παρόλο αυτά "κυνήγησε" το γκολ και την δεύτερη αγωνιστική αλλά δεν τα κατάφερε. Ετσι "λυτρωτής" αποδείχθηκε ο "man of the match" Κώστας Κατσουράνης που αν και για πολλούς δεν βοηθάει, ήταν και πάλι από τους καλύτερους του αγωνιστικού χώρου καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα από το κέντρο και μπροστά.

Το χωράφι του ΟΑΚΑ...

Τόσο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού όσο και για την πλειοψηφία των παικτών (γηπεδούχων και μη) σημείο αναφοράς ήταν ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος στο Ολυμπιακό στάδιο.

" Στα πέντε μέτρα που διανύει η μπάλα αναπηδά τρεις φορές, λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Ελπίζω και εμείς και η ΑΕΚ να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Είναι μεγάλο μειονέκτημα για τον γηπεδούχο, ιδίως όταν ο αντίπαλος αμύνεται μαζικά" είπε ο Ολλανδός τεχνικός ζητώντας άμεσα λύσεις.

...και ο Μαρίνος που έρχεται!

Τέλος ο προπονητής του "τριφυλλιού" έδειξε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα προχωρήσει σε άλλες μεταγραφές λέγοντας: " Το είπα και σε προηγούμενες δηλώσεις δεν χρειαζόμαστε άλλους παίκτες". Παρόλα αυτά φαίνεται πως οι "πράσινοι" θα έχουν από αύριο και ένα νέο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Στέργιος Μαρίνος του Ατρομήτου, που ανήκει στο "τριφύλλι" εδώ και λίγο καιρό, θα επισπεύσει την άφιξή του στην Παιανία. Λίγο οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, λίγο το πρόβλημα στα δεξιά πτέρυγα άλλαξαν τα πλάνα των ανθρώπων της ομάδας που θα του ζητήσουν από τώρα να έρθει στην νέα του ομάδα (με τους Περιστεριώτες να ευνοούνται από την εξέλιξη αυτή αφού θα πάρουν χρήματα ή τον Σίλβα Κλέιτον αν τελικά πειστεί να πάει).

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε δύο σημαντικά στοιχεία από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Την συμπαράσταση περισσοτέρων από 30.000 οπαδών μια μέρα πριν μας αποχαιρετήσει και ο Αύγουστος αλλά και την νέα "επαγγελματική" νίκη του συλλόγου με ομάδες που συνήθως του στερούσαν στο παρελθόν βαθμούς...

Μαρίνος: "Έτοιμος να παίξω στον Παναθηναϊκό"

Από την πλευρά του ο νεαρός αμυντικός του Ατρομήτου, Στέργος Μαρίνος, παραχώρησε τη Δευτέρα (31/8) συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", όπου αναφέρθηκε και στον Ατρόμητο αλλά και στο ενδεχόμενο να φορέσει από τώρα την φανέλα του "τριφυλλιού":

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί από τώρα στον Παναθηναϊκό:

"Δεν γνωρίζω κάτι. Ξέρω ότι ανήκω στον Ατρόμητο και τίποτα παραπάνω. Θα περιμένω κι εγώ να δω τι θα γίνει. Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω στον Παναθηναϊκό. Έχω συμφωνήσει ήδη και έχω υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Περιμένω τις εξελίξεις. Μακάρι να πάω τώρα, να βρεθεί λύση, να ωφεληθεί και ο Ατρόμητος. Με βοήθησε πολύ να παίξω σε μεγάλο επίπεδο και τον ευχαριστώ. Το θέμα είναι να τα βρουν ο Παναθηναϊκός και Ατρόμητος".


Για την χθεσινή ήττα του Ατρομήτου από την ΑΕΚ:

"Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από το χθεσινό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για να βάλουμε γκολ το οποίο θα μας έκανε πιο εύκολο το έργο,, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κερδίζει αυτός που πετυχαίνει το γκολ. Το πέτυχε η ΑΕΚ και πήρε το αποτέλεσμα. Μας έλλειψε η αυτοσυγκέντρωση και η αστοχία στις περισσότερες φάσεις. Η ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις ειδικά στο 2ο ημίχρονο".


Για τη γενική αγωνιστική εικόνα του Ατρομήτου φέτος:

"Αν συνεχίσουμε να αποδίδουμε όπως στο χθεσινό παιχνίδι είμαστε σε καλό δρόμο. Επίσης, καλή απόδοση είχαμε και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη. Χρειαζόμαστε περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι μας και να μετουσιώνουμε τις ευκαιρίες σε γκολ. Ειδικά σε φάσεις που είναι τετ-α-τετ. Πρέπει να πάρουμε και το αποτέλεσμα, δεν αρκούν μόνο οι καλές εμφανίσεις".


Για το που προτιμά να αγωνίζεται:

"Η φυσική μου θέση είναι χαφ. Το ότι μπορώ να παίξω και μπακ το θεωρώ προσόν. Από εκεί και πέρα, όπου μου πει ο προπονητής, όπου πιστεύει ότι μπορώ να αποδώσω καλύτερα εκεί θα παίζω".

Αντωνίου: "Εμπιστοσύνη στο ρόστερ"

Ξεκάθαρος όσον αφορά τους στόχους του Παναθηναϊκού ήταν ο Κώστας Αντωνίου. Ο γενικός διευθυντής των "πρασίνων" με δηλώσεις του στην "Ερασπορ", ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα ενισχυθεί με αμυντικό, δηλώνοντας εμπιστοσύνη στο ρόστερ και την προσπάθεια να αναδειχθούν νέοι παίκτες από τα φυτώρια της ομάδας.

Επίσης, τόνισε ότι οι συζητήσεις με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη βρίσκονται σε καλό επίπεδο, ενώ επανέλαβε ότι έχει καλή συνεργασία με τον Τεν Κάτε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Αντωνίου:

Για την άμυνα και την πιθανότητα μεταγραφής: " Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια συγκεκριμένη γραμμή. Εχουμε επιλέξει να ακούμε τις εισηγήσεις του προπονητή. Η έγκριση έρχεται μέσα από την συνεργασία μεταξύ μας. Έχουμε λύσεις για την αμυντική γραμμή. Δεν μπορείς να ενισχύσεις την ομάδα αμέσως και σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε θέσει στόχο το ελληνικό πρωτάθλημα και η αμυντική λειτουργία δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Σε αυτό το επίπεδο δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε αμυντικό. Έχουμε μηδέν παθητικό στην άμυνα και τέσσερα στην επίθεση

Πολλοί βάζουν κριτήριο τα ματς με την Ατλέτικο. Αυτό δεν πρέπει να είναι το κριτήριο για μας σε αυτή την φάση. Οι παίκτες χτίζονται. Έχουμε επενδύσει πολλά στην δεύτερη ομάδα. Κάποια στιγμή πρέπει να αφήνουμε χώρο και για αυτά τα παιδιά. Δουλειά του προπονητή είναι να χτίσει έναν ποδοσφαιριστή. Δεν πρέπει να στερήσουμε την δυνατότητα να αγωνιστούν. Το 1983 πήραμε πρωτάθλημα με 7 μικρούς παίκτες. Βλέπω τι γίνεται στα αναπτυγμένα πρωταθλήματα και ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα".

Για Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη: " Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας παίκτης που ο ΠΑΟ θέλει να τον κρατήσει και είναι εξαιρετικά σημαντικός για μας. Το σκεφτόμαστε ακούμε και την άποψη του και πιστεύω ότι πάμε καλά. Για τον Καραγκούνη το θέμα είναι διαδικαστικό και απλά απομένουν οι υπογραφές".

Για Μάντζιο και Τζιόλη: " Πάντα χρειάζεται η καλή συνεργασία με τον προπονητή και δεν είναι η δουλειά μου να ασχολούμαι με αυτές τις περιπτώσεις. Το πως λειτουγεί το ρόστερ είναι θέμα του προπονητή και αν θα τους χρησιμοποιήσει είναι δικό του θέμα".

Για τις σχέσεις με τον Τεν Κάτε: " Εμένα με ενδιαφέρουν οι ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες, Ο προπονητής ασχολείται με την διατήρηση του ρόστερ και η διοικητική παρέμβαση είναι στον γενικότερο σχεδιασμό. Εγώ ασχολούμαι με τον προπονητή βάζοντας προβληματισμούς και προτείνοντας λύσεις. Tο αγωνιστικό κομμάτι είναι θέμα προπονητή. Πάνω σε αυτό το πλάνο έχουμε μία καλή συνεργασία. Είμαστε σε μία πολύ καλή στιγμή και ο Τεν Kάτε χαίρει τις απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης".












































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ