ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί τη στόφα του νικητή που του έδωσε το πρωτάθλημα

Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του στο Ατρόμητος - ΠΑΟΚ
Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του στο Ατρόμητος - ΠΑΟΚ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που αρνείται να γκελάρει και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Ο ΠΑΟΚ όπως και πέρυσι χρειάστηκε ένα γκολ στο 90' για να πάρει τη νίκη στο Περιστέρι. Αυτή η ομάδα έχει κάνει σφραγίδα την ικανότητά της να επιστρέφει όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση και το έκανε και απέναντι στον Ατρόμητο.

Πέρυσι ήταν ο Στέφαν Σβαμπ που άνοιξε το σκορ, φέτος ο Μαντί Καμαρά στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου που το έκλεισε κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι πρωταθλητές στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, βρήκαν το γκολ με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς – που φυσικά το αφιέρωσε στο νεογέννητο γιο του- μετά από μια ωραία συνεργασία του Κωνσταντέλια με τον Σορετίρε.

Και κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να διαχειριστούν το προβάδισμά τους χωρίς να κινδυνεύσουν παρά ελάχιστα από τους γηπεδούχους.

Το πώς έφτασαν στο τέλος να παλεύουν για τη νίκη είναι μια δύσκολη υπόθεση... Το παιχνίδι θα είχε "καθαρίσει" αν ο VAR δεν έβλεπε φάουλ στο κλέψιμο του Μπάμπα, με συνέπεια να μην μετρήσει ποτέ το δεύτερο γκολ του Ζίβκοβιτς.

Στο 86' ο Ατρόμητος ισοφάρισε με το πέναλτι που δόθηκε στο χέρι του Ότο σε δυο αποφάσεις που προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες του Ραζβάν Λουτσέσκου και των ανθρώπων του Δικεφάλου.

Η νοοτροπία νικητή που "ταΐζει" αυτοπεποίθηση

Όπως και να το δει κανείς το διπλό που πήρε σήμερα στο Περιστέρι είναι μεγάλο. Γιατί πάνω από όλα ανέδειξε για μια ακόμα φορά αυτή τη στόφα του νικητή που έχει αποκτήσει η ομάδα αυτή.

Η νοοτροπία αυτή είναι που τη βοηθά -τις περισσότερες φορές - να αποφεύγει γκέλες όποιες κι αν είναι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε βάρος και να "ταΐζει" την αυτοπεποίθησή της.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έκλεισε με τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα – επτά στη σειρά να μετρήσει κανείς και τις τέσσερις περυσινές που της έδωσαν τον τίτλο- αυτόν τον πρώτο κύκλο της σεζόν.

Πλέον υπάρχουν μπροστά δυο εβδομάδες ανασύνταξης για παίκτες και προπονητή πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα που ακολουθεί στο πρόγραμμα.

Όσο πιο ήρεμα περάσουν αυτές οι 15 ημέρες -σε όλους τους τομείς εκτός από τα μεταγραφικά- τόσο πιο αποδοτικές θα είναι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει ακόμη ζητήματα να κλείσει στο ρόστερ της.

Σε αναμονή για Χατζηδιάκο

Η υπόθεση του Παντελή Χατζηδιάκου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δυο πλευρές, παίκτης και ΠΑΟΚ, συζητούν το ενδεχόμενο μακροχρόνιας συνεργασίας (έναν χρόνο δανεικός και στη συνέχεια μια τριετία στην Τούμπα) και λογικά θα υπάρξει συμφωνία.

Πώς μπορεί μια μεταγραφή να "χαλάσει"; Ο παίκτης θέλει να αγωνιστεί στους πρωταθλητές και να επιστρέψει γι' αυτούς στην Ελλάδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον θέλει στην ομάδα του, οι άνθρωποι του σκάουτινγκ τού δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ κι από τη διοίκηση θέλουν να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του.

Από τη στιγμή που η οικονομική διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, μόνο λάθος χειρισμοί θα μπορούσαν να εμποδίσουν τον διεθνή αμυντικό από το φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Επιθεώρηση από... αέρος για τον Ιβάν Σαββίδη

Άσχετο με το παιχνίδι αλλά ενδιαφέρον... Ο Ιβάν Σαββίδης στις συζητήσεις που έχει με τους συνεργάτες του συχνά αναφέρεται στο νέο προπονητικό κέντρο που θέλει να κατασκευάσει για τον ΠΑΟΚ, έχοντας θέσει ως χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του το 2026.

Όταν θα συμπληρωθούν 100 από την ίδρυση του Δικεφάλου, στην έκταση ήδη έχει αγοραστεί στην περιοχή των Ταγαράδων στη Θέρμη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες την περασμένη εβδομάδα ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου την επιθεώρησε από... αέρος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πέταξε με ιδιωτικό ελικόπτερο πάνω από την περιοχή όπου θα χτιστεί το νέο αθλητικό κέντρο, που θα στεγαστούν όλα τα τμήματα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, από την πρώτη ομάδα μέχρι και τις ακαδημίες.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ