ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ γίνεται selling club γιατί δουλεύει με τον δικό του νόμο

Ο ΠΑΟΚ γίνεται selling club γιατί δουλεύει με τον δικό του νόμο
Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (αριστερά) με τον Γιάννη Κωνσταντέλια (δεξιά) στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0 | 19 Φεβρουαρίου 2023 INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ που δεν βιάζεται να γίνει selling club έχει στρώσει τις σκέψεις του στον τρόπο των πωλήσεων και έδωσε τον Κουλιεράκη στην Βόλφσμπουργκ όπως ήθελε.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δεν πουλήθηκε εν τέλει, για τον Φώτη Ιωαννίδη τα διεθνή Μέσα έχουν ανοίξει την κάνουλα και τα εκατομμύρια ρέουν. Τη... λύση, πάντως, για να γίνει μια περήφανη πώληση από την Stoiximan Super League (προτού κλείσει η μεταγραφική περίοδος) την έδωσε αμυντικός. Έχει ξαναγίνει τα μετόπισθεν να καθαρίζουν βλέπε Μανωλά, Ρέτσο, Τσιμίκα οι οποίοι ήταν μεταγραφές για τις Ρόμα, Λεβερκούζεν, Λίβερπουλ από 15.000.000 ευρώ και πάνω.

Αναμφισβήτητα πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Ο αριστεροπόδαρος στόπερ όχι μόνο θα παίξει σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά "έπαιξε" και σε μεταγραφικό σίριαλ, αφού αποτέλεσε κορυφαίο hijack από την Βόλφσμπουργκ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης που τον είχε σίγουρο. Credits για τη δουλειά, εκτός του Κουλιεράκη που έφερε την πρόταση με καθρέφτη το γήπεδο, στον ΠΑΟΚ που με πλάνο και ηρεμία αρχίζει να γίνεται selling club σε επίπεδο που αρμόζει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί τα τμήματα υποδομής.

Το εντυπωσιακό με τον Κουλιεράκη δείχνει την αλλαγή

Δεν πάει καιρός από τότε που ο Γιάννης Κωνσταντέλιας... πήγαινε στο αεροδρόμιο για να πετάξει με προορισμό την Αυστρία. Στο και πέντε της μεταγραφής, όμως, ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε μπροστά, το χάλασε και κράτησε τον "μάγο" στην Τούμπα, διότι φαίνεται πως στοχεύει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να πουληθεί με άλλο τρόπο με τον τρόπο του ΠΑΟΚ, όπως έγινε με τον Κουλιεράκη.

Ναι, ο "Κούλιε" πουλήθηκε με τρόπο που δείχνει ότι οι πρωταθλητές δούλεψαν εξαιρετικά. Οι ασπρόμαυροι έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση ήταν σαν να είπαν στους Γερμανούς "και τόσα θα πληρώσεις και τότε θα τον πάρεις". Πράγματι, με τα μπόνους ο ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 15.000.000 ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να ανέβει κι άλλο στο ενδεχόμενο της μεταπώλησης.

Παράδειγμα: Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρωθεί και στο παρελθόν από μεταπωλήσεις όπως αυτή του Τζόλη, αλλά και του Λούκας Πέρεθ όταν μετακινήθηκε από την Ντεπορτίβο στην Άρσεναλ (6.000.000 ευρώ).

Η στάση η οποία κράτησε ο Σαββίδης, δηλαδή ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Κωνσταντέλια, έπαιξε ρόλο και στην υπόθεση του Κουλιεράκη. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός άρεσε σε πολύ κόσμο και το "μήνυμα" της διαχείρισης του "Ντέλια" έδωσε σε πολλούς να καταλάβουν πως του Κουλιεράκη μόνο εύκολο δεν θα ήταν όπως και αποδείχθηκε.

Η πιο ακριβή πώληση μέχρι την επόμενη γιατί έτσι το ήθελε

Και... χωροταξικά να το δει κανείς ο ΠΑΟΚ έκοψε και έραψε για τον Κουλιεράκη, αφού πέτυχε να τον κάνει την πιο ακριβή πώληση της ιστορίας του (σ.σ. ο Τζόλης πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο Πρίγιοβιτς με τα 10.000.000 εκατ. ευρώ της Αλ Ιτιχάντ είναι τρίτος).

Βάσει των όσων προκύπτουν από το ρεπορτάζ έτσι θέλει να δουλεύουν στις τάξεις των πρωταθλητών. Κάθε πρότζεκτ τύπου Κουλιεράκη να γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Ομολογουμένως κάτι τέτοιο δείχνει πλάνο και κατανόηση της αγοράς.

Σκεφτείτε πως εδώ και αρκετό καιρό ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κουλιεράκη, όχι για άμεσα, αλλά για τον επόμενο νεαρό στόπερ που θα πουλήσει κάνοντας βαθύ σκάουτινγκ, δείγμα του πώς έχει καλλιεργήσει το κλαμπ την δεξιότητα όχι μόνο να βρίσκει καλούς παίκτες να μπορεί παράλληλα και να τους "εκμεταλλευτεί".

Ας δούμε παρακάτω μια συνοπτική λίστα παικτών που τα τελευταία χρόνια έπαιξαν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και πουλήθηκαν (με βάση το Transfermarkt).

Τζόλης 11.000.000 ευρώ

Κούτσιας 2.360.000 ευρώ

Πέλκας 2.200.000 ευρώ

Κουλούρης 3.500.000 ευρώ

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ