ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στο δίλημμα: Κίνηση για τέταρτο στόπερ ή ρίσκο μέχρι τον Ιανουάριο

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (11/9) θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του κεντρικού αμυντικού που λείπει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και που για την ώρα δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκτηθεί.

Λίγες ώρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στον ΠΑΟΚ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν θα αποκτηθεί τέταρτος στόπερ ή αν οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις μεταγραφές έχουν αποφασίσει να αναλάβουν το ρίσκο και μετά από την Ευρώπη να προχωρήσουν με τρεις (συν τον Θυμιάνη) κεντρικούς αμυντικούς και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ένα ρίσκο που μοιάζει να μην έχει λογική από τη στιγμή που στην πράξη κι οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί πως είναι αναγκαία η προσθήκη ενός ακόμη δεξιοπόδαρου αμυντικού – για να μοιράζεται τα παιχνίδια με τον Τόμας Κεντζιόρα- ψάχνοντας να κλείσουν κάποιον, πριν από την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση της λίστας στην UEFA για τους αγώνες του Europa League.

Κι όταν αυτή έληξε θεωρούταν δεδομένο ότι θα αποκτηθεί κάποιος στόπερ τουλάχιστον για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Το να συνεχίσει με τους ήδη υπάρχοντες κεντρικούς αμυντικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι μάλλον παράδοξο και θα αποτελεί γεγονός που τουλάχιστον στα τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πέρυσι κι οι πέντε στόπερ (Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης και Νάσμπεργκ) που υπήρχαν στο ρόστερ συμπλήρωσαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών.

Μάλιστα, οι δυο που είχαν τις λιγότερες, Μιχαηλίδης και Νάσμπεργκ., αγωνίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν που έκρινε και το πρωτάθλημα.

Ακόμα και την αγωνιστική περίοδο 2022-23, όταν ο ΠΑΟΚ γνώρισε άδοξο αποκλεισμό από την Λέφσκι Σόφιας και περιορίστηκε στις εγχώριες διοργανώσεις χρησιμοποίησε στην πράξη πέντε κεντρικούς αμυντικούς με τον Κεντζιόρα που είχε αποκτηθεί ως ακραίος μπακ να παίρνει παιχνίδια και στα στόπερ.

Ούτε το ενδεχόμενο να πάει όπως έχει και να πάρει τον Γενάρη κι άλλο στόπερ δεν έχει βάση.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 19 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Europa League (θα έχει και δυο για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, αλλά δεν έχουν οριστεί ακόμη) μέχρι το επόμενο μεταγραφικό παράθυρο.

Και θα πρέπει να ανταπεξέλθει σε εβδομάδες με τρεις αγώνες από Κυριακή σε Κυριακή στους οποίους θα είναι αναγκαία η διαχείριση του ρόστερ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ