ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να γράψει ιστορία: Αυτό το ρεκόρ κυνηγάει απέναντι στην Ελσίνκι

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άιντραχτ για το Conference League
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άιντραχτ για το Conference League EUROKINISSI SPORTS

Τα οφέλη που θα αποκομίσει ο ΠΑΟΚ αν κλείσει με άλλο ένα τρίποντο τις υποχρεώσεις του στην φάση των ομίλων του Conference League είναι πολλά και σημαντικά.

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε από την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, με την εντός έδρας ισοπαλία του με την Αμπερντίν, τη συνέχεια της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας.

Στην Φρανκφούρτη την 5η αγωνιστική, κερδίζοντας την Άιντραχτ σφράγισε και την πρωτιά στον όμιλο και αύριο θα κλείσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Ελσίνκι (14/12, 19:45, COSMOTE SPORT 4 HD και LIVE SPORT24)

Ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά όχι χωρίς κίνητρα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει μια ακόμη νίκη για να φτάσει στους 16 βαθμούς και να φτάσει στην καλύτερη συγκομιδή που είχε ποτέ σε φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στην οποία δεν έχει φτάσει άλλη ελληνική ομάδα.

Φυσικά κι οι βαθμοί μεταφράζονται σε μπόνους από την UEFA και σε περίπτωση νίκης ο Δικέφαλος θα βάλει άλλες 500.000 ευρώ στα ταμεία του, εκτοξεύοντας τα έσοδά του σε ποσά άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ. Μια σημαντική οικονομική ενίσχυση που βοηθά πολύ την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για μια θέση στο Top-50

Το πιο μεγάλο, ωστόσο κίνητρο που έχει ο ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι με τους ήδη αποκλεισμένους Φινλανδούς – που δίνουν, μάλιστα, στην Τούμπα το τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν- είναι ότι με νίκη θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές του να βρεθεί στο Top-50 της ειδικής βαθμολογίας των συλλόγων στην UEFA, κάτι που έχει καταφέρει μόλις άλλες δυο φορές στο παρελθόν.

Και να συνεχίσει να μαζεύει βαθμούς, ώστε να βρεθεί για πρώτη φορά η ελληνική ομάδα με την υψηλότερη θέση στο club ranking της UEFA.

Υπάρχει κι ένα σενάριο που υπό προϋποθέσεις μπορεί, σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος να εξασφαλίσει στον ΠΑΟΚ κι ένα απευθείας εισιτήριο στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, που για την ώρα ωστόσο φαντάζει μακρινό…

Το σίγουρο είναι ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι εξασφαλισμένος έχοντας πετύχει το καλύτερο δυνατό στη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή του πορεία, ωστόσο δεν στερείται κινήτρων κι απέναντι στους πρωταθλητές Φινλανδίας, που βρίσκονται ήδη από το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Και για τον κόσμο του…

Οι τελευταίες εξελίξεις μάλιστα με την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των γηπέδων στα παιχνίδια του πρωταθλήματος δημιουργεί κι ένα ακόμα ενόψει του αυριανού παιχνιδιού.

Κι αυτό διότι θα είναι το τελευταίο, για το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον, που θα γίνει με τους φίλους του ΠΑΟΚ στις κερκίδες. Κι ήδη ο Λουτσέσκου περνά το μήνυμά του στους παίκτες του για μια νίκη που θα ευχαριστήσει όσους βρεθούν στις εξέδρες της Τούμπας.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ