ΑΡΗΣ

O Παπαδόπουλος στο SPORT 24

O Παπαδόπουλος στο SPORT 24
παπαδόπουλος

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος άνοιξε την καρδιά του στο SPORT 24. "Είμαι πιστός στρατιώτης του Αρη"

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος εκ των αρχηγών του φετινού Άρη έχει κάθε λόγο να απολαμβάνει την έξοδο της ομάδας στο Κύπελλο UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μία στροφή πριν από το τέλος της φετινής κούρσας του πρωταθλήματος της Super League.
Ο διεθνής αμυντικός του Άρη μία μέρα μετά την επίτευξη της εξόδου στο Κύπελλο UEFA είχε κάθε λόγο να απολαμβάνει την συγκεκριμένη επιτυχία ένα χρόνο μετά από το ότι τράβηξε στον δρόμο της επιστροφής από την Β΄ Εθνική.

Ο Παπαδόπουλος λοιπόν γεμάτος ευφορία και απολαμβάνοντας το ρεπό του Κίκε Ερνάντεθ δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο SPORT 24 για την φετινή πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον δρόμο προς την έξοδο στο Κύπελλο UEFA με τον ίδιο να ονειρεύεται από τώρα την παρουσία του Άρη στους ομίλους του ευρωπαϊκού θεσμού.

Η έξοδος του Άρη στο Κύπελλο UEFA πάντως όπως φάνηκε άνοιξε την όρεξη στον διεθνή αμυντικό που δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ήταν μόνο η αρχή", και τον ίδιο να δίνει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το μέλλον του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

"Κάναμε όλους να μας συζητάνε"

"Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό πρωτάθλημα και ήταν σημαντικό για την ομάδα ότι κατάφερε να πάρει την 4η θέση. Από το πρώτο παιχνίδι της πρεμιέρας που δώσαμε στην Λάρισα είχαμε δείξει τις δυνατότητές μας και χωρίς να σταματήσουμε σε κανένα σημείο της χρονιάς την σκληρή δουλειά που είχαμε ξεκινήσει το καλοκαίρι τα καταφέραμε έχοντας μια σταθερή πορεία και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Με το ποδόσφαιρο που παίξαμε καταφέραμε να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους και τους εαυτούς μας αλλά και να κάνουμε όλους να μας συζητάνε".


"Προέκυψε στην πορεία"

Για την έξοδο στο Κύπελλο UEFA ο Παπαδόπουλος δεν έκρυψε πως: "Ήταν ένας στόχος ο οποίος δεν υπήρχε εξ αρχής αλλά προέκυψε στην πορεία της χρονιάς. Ήταν κάτι που πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να τον πετύχουμε όπως και έγινε. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να κάνουμε μία καλή ομάδα στην επιστροφή μας από την Β΄ Εθνική που να μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα και ήταν φυσιολογικό να υπήρχε κίνδυνος για σκαμπανεβάσματα. Με δουλειά όμως βρήκαμε την χημεία μας και καταφέραμε και να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο αλλά και να βγούμε στο Κύπελλο UEFA".


Όσο για την κατάκτηση της 4ης θέσης ο Παπαδόπουλος δήλωσε: "Εκτός από καλό ποδόσφαιρο που παίξαμε δείξαμε ότι διαθέτουμε και ποιότητα στο παιχνίδι μας και αυτό που έχω να πω για την κατάκτηση της 4ης θέσης είναι ότι ήρθε δίκαια και μας άξιζε σύμφωνα με την διάρκεια που δείξαμε στην πορεία".


"Φέτος μπήκαν οι βάσεις"


Για την αναγνώριση που είχε ο Άρης από όλη την Ελλάδα για το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο διεθνής αμυντικός τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικό για μας που είμαστε στην ομάδα ότι συνέβη κάτι τέτοιο αλλά και για τον κόσμο μας που μπορεί να είναι όπως και εμείς περήφανος για αυτό μετά το ότι έχει περάσει τα τελευταία χρόνια", για να συνεχίσει με έμφαση σιγουριάς πως: "Αυτό που πετύχαμε φέτος θέλω να πιστεύω πως είναι μόνο η αρχή και στο μέλλον θα έρθουν και οι επιτυχίες αρκεί να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και δουλειά.

Φέτος εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπήκαν οι βάσεις παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι στην επιστροφή της ομάδας από την Β΄ Εθνική και μια δύσκολη χρονιά που πέρασε γεμάτη αγωνία ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Ειδικά λοιπόν εμείς που ήμασταν και πέρσι ξέρουμε τι περάσαμε μαζί με τον κόσμο μας και πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία της εξόδου στο Κύπελλο UEFA για του χρόνου".




"Θα έρθουν και οι τίτλοι"

Σε ερώτηση για τις επιτυχίες που έκανε λόγο ο Παπαδόπουλος απάντησε πως: "Θα πρέπει να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας εκτός από το να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο όπως αρμόζει στην ιστορία του Άρη. Στην πορεία και μέσα από την δουλειά πιστεύω ότι θα έρθουν και οι τίτλοι ενώ του χρόνου θα πρέπει να κυνηγήσουμε να μπούμε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA αλλά και να διεκδικήσουμε και το Κύπελλο Ελλάδος", για να θυμηθεί σε εκείνο το σημείο τον αποκλεισμό του Άρη στον φετινό θεσμό από την Νίκη Βόλου.

"Και φέτος πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε πιο ψηλά στο Κύπελλο Ελλάδος. Βρεθήκαμε όμως σε μία κακή μέρα απέναντι στην Νίκη Βόλου και αποκλειστήκαμε. Θεωρώ μάλιστα ότι ήταν η πιο άσχημη στιγμή στην φετινή μας χρονιά. Γιατί όχι λοιπόν να μην ήμασταν εμείς η μία από τις δύο ομάδες που το Σάββατο θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου".


"Μοναδικοί οι φίλαθλοί μας"


Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλαθλοι του Άρη στα φετινά παιχνίδια της ομάδας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με αποκορύφωμα την χθεσινή στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Παπαδόπουλος είπε: "Η ατμόσφαιρα που υπήρχε χθες ήταν πραγματικά φανταστική. Ειδικά όταν έσβησε ο ουρανός από τα κίτρινα χαρτάκια που πετάχτηκαν ήταν κάτι το απίστευτο. Οι φίλαθλοί μας ήταν δίπλα μας από το ξεκίνημα της χρονιάς όπως συμβαίνει συνέχεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό. Είναι μοναδικοί και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους το ανταποδίδουμε με επιτυχίες".


Με αφορμή τους φιλάθλους του Άρη και την συμπαράστασή τους στην ομάδα τους ο Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην τελευταία διετία λέγοντας: "Σίγουρα τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα προηγούμενα δύο περάσαμε δύσκολες στιγμές. Όλοι θυμόμαστε πόσο δύσκολα ήρθε και πάλι η άνοδος πέρσι από την Β΄ Εθνική για να φθάσουμε σήμερα μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος της Super League η ομάδα να έχει εξασφαλίσει ήδη την έξοδό της στο Κύπελλο UEFA. Είναι αλήθεια ότι στο διάστημα αυτό έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όλοι μας έχουμε μάθει και θα πρέπει να συνεχίζουμε να μαθαίνουμε κάνοντας βήματα μπροστά".


"Να μην είναι φωτοβολίδα"

Για το αν η 4η θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Super League γεμίζει με ευθύνες τον ίδιο αλλά και όλους στον Άρη η απάντηση του Παπαδόπουλου ήταν: "Σίγουρα. Ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα με ιστορία και όπως και να έχει αυτό που πετύχαμε φέτος μας γεμίζει όλους με μεγάλες ευθύνες για του χρόνου ώστε να προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Για αυτό και αυτό που έχω να πω είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η φετινή χρονιά σε καμία περίπτωση να μην είναι φωτοβολίδα αλλά να έχει συνέχεια. Για αυτό λοιπόν και θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να μην πετάξουμε σε καμία περίπτωση στα σύννεφα".




Ο ρόλος των Όγιος και Ερνάντεθ


Για τον ρόλο που έπαιξε στην φετινή ομάδα η παρουσία του Γκιγιέρμο Όγιος αλλά και του Κίκε Ερνάντεθ σε συνάρτηση με το κράμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι μεταξύ ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα, την Ισπανία αλλά και την Βραζιλία ο διεθνής αμυντικός του Άρη απάντησε: "Ο κ. Όγιος ήταν εκείνος που δημιούργησε το φετινό σύνολο του Άρη και ο κ. Ερνάντεθ το τελειοποίησε. Πρόκειται για δύο προπονητές που ο καθένας με τον τρόπο του έβαλε χωρίς αμφιβολία την δική του πινελιά στην επίτευξη της εξόδου στο Κύπελλο UEFA και γενικότερα στην φετινή μας χρονιά.

Όσο για το σύνολο που υπήρχε στην ομάδα αυτό που ήταν το σημαντικό ήταν όχι η χώρα καταγωγής του καθενός αλλά ότι όλοι μας ήμασταν καλοί χαρακτήρες από τον πρώτο ως τον τελευταίο και δημιουργήθηκε μια καλή χημεία. Όπως και να έχει όμως από τον πρώτο ως τον τελευταίο στην ομάδα όποιος και αν ήταν αυτός έχει το δικό του μερίδιο στο ότι συνέβη".





"Ο Άρης και μόνο"


Τέλος κι όσον αφορά τον ίδιο και το μέλλον του στον Άρη με δεδομένο ότι σε κάθε μεταγραφική περίοδο το όνομά του περιπλέκεται στα διάφορα σενάρια ο Παπαδόπουλος ήταν κατηγορηματικός. "Αυτό που έχω πει και θα ξαναπώ είναι το εξής. Πρώτα από όλα ότι έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Άρη (σ.σ. μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2009) και ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για μένα θα έχει ο Άρης και μόνο".


Άρης λοιπόν και ξερό ψωμί από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που το απόγευμα της 13ης Μαΐου στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θα έχει την ευκαιρία από την κερκίδα και όχι από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τιμωρίας να απολαύσει την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι του Άρη στις κερκίδες στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League κόντρα στον Ατρόμητο.





























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ