ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πέδρο Ρόμα στο SPORT 24

Ο τερματοφύλακας της Ακαντέμικα, Πέδρο Ρόμα, μιλάει για τον Ντάμε Εντογιέ. ''Σε τρία χρόνια θα παίζει σε μεγάλη ομάδα''

Ο 37χρονος γκολκίπερ που προέρχεται από μία εκθαμβωτική χρονιά θεωρεί ότι ο Εντογιέ έχει την ποιότητα για να αγωνιστεί σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. <εμ> "Για την ομάδα μας έκανε τη διαφορά. Θα είναι μεγάλη απώλεια. Θεωρώ ότι είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και αν συνεχίσει έτσι τα επόμενα τρία χρόνια θα βρεθεί σε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης" .

Ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του

Η διαφαινόμενη φυγή του από την Κοίμπρα προκάλεσε το ίδιο αίσθημα με την περσινή άφιξη του. "Αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για εμάς. Ήλθε το περασμένο καλοκαίρι, έκανε μια δοκιμή και κατάφερε να πείσει για το ταλέντο του. Είναι νέος παίκτης, δουλεύει πολύ και το σημαντικότερο έχει ταλέντο. Ελπίζω να τα καταφέρει και στην Ελλάδα, το ίδιο καλά όσο στην Ακαντέμικα".

Ο Πέδρο Ρόμα ο οποίος προετοιμάζεται για να περάσει στην άλλη διάσταση, αυτή του τεχνικού ηγέτη, αρχίζει να κοιτά τους συμπαίκτες του διαφορετικά. "Κοίταξε νομίζω ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα. Για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να παίξει σε όποια θέση θελήσει. Σαν αμυντικό χαφ, σαν επιθετικό χαφ, στα αριστερά, στα δεξιά. Παντού.

Πιστεύω πάντως ότι η θέση όπου αποδίδει παραγωγικότερα είναι πίσω από τους επιθετικούς. Έχει πολύ ισχυρό σουτ και δεν διστάζει να πραγματοποιεί όταν η μπάλα έρχεται στα πόδια του"

.

Το ερωτηματικό της προσαρμογής και οι τελευταίες συμβουλές

Τα μόνα ερωτηματικά που ανθίζουν στην άκρη της γλώσσας αφορούν την προσαρμογή του. "Είναι πολύ δυνατός και έχει καλή τεχνική κατάρτιση. Μαχητικός, με μεγάλο διασκελισμό. Είναι καλός και στις στημένες φάσεις.

Το μοναδικό πρόβλημα που πιθανόν να έχει είναι προσαρμογής. Αυτό είχε αντιμετωπίσει και στην Κοίμπρα στην αρχή. Κάποια στιγμή οι οπαδοί μας δεν καταλάβαιναν τι ήθελαν να κάνει με αποτέλεσμα να ακούγονται κάποια πράγματα από την εξέδρα. Εκείνες τις στιγμές τον ενθάρρυνα και νομίζω ότι έτσι χτίστηκε μια σχέση φιλίας"

.

Ο Εντογιέ επέστρεψε στην Κοίμπρα και ο Πέδρο Ρόμα όπως αποκαλύπτει στο SPORT 24 τον πήρε παράμερα και τους έδωσε τις τελευταίες συμβουλές. "Αυτό που του είπα είναι πως θα μου λείψει. Τον βοηθούσα όσο ήταν στην Κοίμπρα, θα τον βοηθάω και όποτε μου το ζητήσει. Του είπα επίσης ότι θέλω σύντομα να τον δω σε μεγάλη ομάδα".

Κανένα πρόβλημα ο Παναθηναϊκός με την Ακαντέμικα

Από το καλοκαίρι του 2004 όταν και ήλθε στην Ελλάδα για να καλύψει τους αγώνες της εθνικής Πορτογαλίας στο ποδόσφαιρο ο δημοσιογράφος του "Maisfutebol" Φρεντερίκο Φρανσίκο αναζητά αφορμή για να επιστρέψει. Αρκείτε και στο τηλέφωνο προκειμένου να μάθει νέα για την χώρα που λάτρεψε. Ο Ντάμε Εντογιέ ήταν η τελευταία αφορμή.

Ο Φρανσίσκο, ο οποίος καλύπτει για χρόνια το ρεπορτάζ της Ακαντέμικα είναι πεπεισμένος, όπως λέει στο SPORT 24, ότι ο παίκτης θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό. "Η διοίκηση της Ακαντέμικα θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ, αν φύγει ο παίκτης αλλά δεν θα κερδίσει τίποτα. Οι πορτογαλικές ομάδες υπογράφουν τέτοια συμβόλαια, χάνουν τους παίκτες, προσφεύγουν στην παγκόσμια ομοσπονδία αλλά ποτέ δεν δικαιώνονται. Έτσι θα γίνει και στην περίπτωση του Ντάμε".

Η αποτυχημένη κίνηση και η Μπελενένσες

Ο Φρεντ, όπως θέλει να τον αποκαλούν έμεινε και αυτός έκπληκτος από τα κατορθώματα του Σενεγαλέζου πιτσιρικά. "Ήταν σίγουρα μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς για την Ακαντέμικα. Ήλθε από του πουθενά. Τον έφερε ο αδερφός του στην Πορτογαλία. Μόλις τον είδαν οι πάντες στην ομάδα χάρηκαν, αλλά υπέγραψαν μόνο για ένα χρόνο γιατί φοβήθηκαν μήπως δεν είναι καλός εν τέλει. Φυσικά η κίνηση τους ήταν αποτυχημένη".

Το ενδιαφέρον των μεγάλων πορτογαλικών ομάδων πάντως περιορίστηκε σε διερευνητικές κρούσεις. Μια μικρομεσαία ήταν αυτή που τον διεκδικούσε επίμονα. "Είναι παίκτης ενστίκτου. Σκέφτεται πολύ γρήγορα και έχει μεγάλο διασκελισμό. Διαθέτει πολύ δυνατό σουτ και είναι γεγονός ότι για αυτούς τους λόγους και οι τρεις μεγάλοι της Πορτογαλίας είχαν κάνει διερευνητική κρούση.

Η Πόρτο ασχολήθηκε λίγο παραπάνω τον Ιανουάριο αλλά τελικά τώρα ατόνησε το ενδιαφέρον της. Η ομάδα που θα τον αποκτούσε αν δεν εμπλεκόταν ο Παναθηναϊκός θα ήταν η Μπελενένσες"

.

Το συμβόλαιο, το αυτοκίνητο και ο εκνευρισμός

Η πιο περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή τον ίδιο, δείχνει ότι ακόμη και στην αλλοδαπή πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου προσεγγίζουν το άθλημα με καιροσκοπισμό, που θυμίζει παλιές ελληνικές ταινίες. "Τον Φεβρουάριο θέλησε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Λουίς Γκουτίνιο έχει αντιπροσωπεία. Πήγε εκεί λοιπόν, επέλεξε το μοντέλο που του άρεσε και κάθισαν στο γραφείο για να υπογράψει τα χαρτιά μεταβίβασης. Αντί αυτών όμως προσπάθησαν να τον βάλουν να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του!!!

Ο Ντάμε το αντιλήφθηκε, εκνευρίστηκε και την επόμενη ημέρα μίλησε στους δημοσιογράφους για όσα συνέβησαν. Ο Γκουτίνιο αρνήθηκε τα πάντα και απείλησε τον Ντάμε ότι θα τον πάει στα δικαστήρια. Δεν έγινε τίποτα τελικά αλλά αυτή περιπέτεια ίσως δείχνει γιατί ήθελε να φύγει από την ομάδα. Συνήθως είναι πολύ ήρεμος και σπάνια μιλάει αλλά εκείνη την ημέρα ήταν εκνευρισμένος"



.



























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ