CHAMPIONS LEAGUE

Ο... πεντάλογος του τελικού

Ο... πεντάλογος του τελικού
τελικός

Το SPORT 24 αναλύει τους λόγους για τους οποίους αξίζουν τον τίτλο Λίβερπουλ και Μίλαν

Γιατί θα το πάρει η Μίλαν

1. Το θέλει περισσότερο...

Η ομάδα του Ανσελότι έχασε το τρόπαιο με μια ανατροπή που όμοιά της ίσως να μην έχει ξαναδεί το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και τώρα θέλει εκδίκηση. Το ρόστερ δεν είναι τόσο αλλαγμένο, ώστε να έχει σβηστεί από την μνήμη των παικτών το "κάζο" του 2005 και πλέον όλοι θέλουν το "αίμα τους πίσω".

2. ΤΟ ΟΑΚΑ της φέρνει γούρι... Το 1994 στην Αθήνα, η Μίλαν κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας με 4-0 την Μπαρτσελόνα. Πριν τον αγώνα, όλοι την είχαν ξεγραμμένη καθώς η χρονιά που είχαν κάνει η "μπλαουγκράνα", ήταν μοναδική, ενώ το επιθετικό δίδυμο των Στόιτσκοφ-Ρομάριο, έβγαζε φωτιές. Στην Αθήνα, ο Στόιτσκοφ, αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, ο Ρομάριο τωργόταν με τα ρούχα και ο Θουμπιθαρέτα, απέφευγε ο, τιδήποτε πήγαινε μέσα, αφήνοντας το ...κοντέρ να γράφει.

3. Ποιοτικό ρόστερ... Τα ρόστερ των δύο ομάδων δεν συγκρίνονται. Ζέεντορφ, Γκατούζο, Κακά, Νέστα, Πίρλο, Μαλντίνι, Ιντζάγκι. Οι "ροσονέρο" σε ποιότητα δεν συγκρίνονται με τους Άγγλους.

4. Το πάθημα έγινε μάθημα... Αν η Μίλαν προηγηθεί, δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να χαλαρώσει. Άλλωστε αν έχεις ζήσει ανατροπή από 3-0 σε 3-3, δεν ξανακάνεις το ίδιο λάθος. Και 7-0 να είναι στο ημίχρονο, πάλι στην τσίτα θα είναι οι Ιταλοί.

5. Κακά... Ο Βραζιλιάνος μέσος, είναι από μόνος του ένας λόγος που η Μίλαν θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο Κακά, θεωρείται ήδη ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και ποιοτικά βρίσκεται ένα σκαλί πάνω από τους 22 ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στην σέντρα του ΟΑΚΑ στις 23 του μήνα. Στην καλύτερή του μέρα, μπορεί να αχρηστεύσει οποιοδήποτε σύστημα έχει καταρτίσει ο αντίπαλος προπονητής για τον περιορισμό του.

Γιατί θα το πάρει η Λίβερπουλ

1. Κόσμος... Το ότι από την μέρα που κατεύθασαν στην Ελλάδα, οι οπαδοί το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει από κόκκινες φανέλες της Λίβερπουλ, δεν είναι τυχαίο. Οι Άγγλοι οπαδοί σπρώχνουν από μόνοι τους την ομάδα τους στην επιτυχία και αυτό θα κάνουν για ακόμη μια φορά.

2. Το έχει ξανακάνει... Το ότι νίκησε την Μίλαν σε τελικό στο ημίχρονο του οποίου βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-0, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, ότι οι "κόκκινοι" όσες φορές χρειαστεί θα το ξανακάνουν. Οι παίκτες της Μίλαν θα μπουν στο γήπεδο με ψυχολογικό μειονέκτημα λόγω του τελικού της Κωνσνταντινούπολης το 2005.

3. Το απόλυτο του Μπενίτεθ... Ο Ισπανός δεν χάνει σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχει πάει σε δύο, έναν με την Βαλένθια και έναν με την Λίβερπουλ και στους δύο έχει αποχωρήσει με το τρόπαιο. Θα το χάσει τώρα;

4. Καλύτερη από το 2005... Η Λίβερπουλ, κατάφερε να πάρει το 2005, το τρόπαιο με ποδοσφαιριστές όπως ο Τζίμι Τραορέ, ο Βλάντιμιρ Σμίτσερ και ο αργοκίνητος Σάμι Χίιπια. Τώρα που το ρόστερ της έχει γίνει πολύ καλύτερο, με προσθήκες όπως αυτές του Άγκερ στην άμυνα, του Μασεράνο στο κέντρο και του Πίτερ Κράουτς στην επίθεση σίγουρα μπορεί να επαναλάβει και μάλιστα ευκολότερα από ότι πριν δύο χρόνια.

5. Θέλει την ισοφάριση... Μέχρι σήμερα, η Λίβερπουλ, έχει κατακτήσει 5 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών (ή Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ η Μίλαν 6. Αν καταφέρει να πάρει και αυτό το τρόπαιο τότε θα ισοφαρίσει τους "ροσονέρο" και θα συγκατοικούν πλέον στην δεύτερη θέση στον πίνακα των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις πίσω από την Ρεάλ που έχει 9.



















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ