ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O πήχης του Βαλβέρδε

O πήχης του Βαλβέρδε
Γιάννης Παπαδόπουλος

To SPORT 24 αναλύει την μετριότατη απόδοση του ΟΣΦΠ στο ματς με τη Λάρισα. Η παρηγοριά του Βαλβέρδε

Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Νικλητσιώτης ξέφυγαν… επιδεικτικά από τη μετριότητα των πρωταθλητών, αποδεικνύοντας πως ο ενθουσιασμός και οι φιλοδοξίες μπορούν να γίνουν… θανατηφόρα όπλα! Αρκεί ολόκληρη η ομάδα να είναι στοιχειωδώς σοβαρή και να μπορεί να κατανοήσει πως οι τελευταίες αγωνιστικές της χρονιάς δεν είναι καθόλου αδιάφορες!
Ο Βαλβέρδε έχει ήδη αρχίσει να… ξεσκαρτάρει το ρόστερ και να ποντάρει εν’ όψει της νέας χρονιάς! Να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε παίκτες που αποδεδειγμένα θα μπορούν να του χαρίσουν χαμόγελο, σιγουριά και τίτλους σε ακόμη μία δύσκολη, ψυχοφθόρα και μεταβατική σεζόν στο λιμάνι. Για όσους ο πήχης αποδειχθεί πολύ ψηλός, ο Ισπανός θα (ανα)ζητήσει ικανούς αντικαταστάτες. Και μάλιστα πολύ σύντομα…

Σήμα κινδύνου από αριστερά!


Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να κινηθεί άμεσα στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες του. Αδυναμίες οι οποίες είτε έχουν εντοπιστεί και επισημανθεί στη διάρκεια της χρονιάς, είτε πρόκειται να προκύψουν μετά την αποχώρηση σημαντικών παικτών για την ομάδα…

Και αν ο άξονας απαιτεί σημαντικές και μάλλον δαπανηρές προσθήκες, τότε η αριστερή πλευρά εκπέμπει απελπισμένα σήμα κινδύνου! Ο Τζόρτζεβιτς αποχώρησε αφήνοντας τεράστιο έλλειμμα τόσο αγωνιστικά, όσο και σε επίπεδο ηγετικών ικανοτήτων και προσωπικότητας. Ο Λέτο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν εξαιρετικό αντικαταστάτη του, όχι όμως ως δανεικός. Δύσκολα ένας παίκτης ο οποίος γνωρίζει ότι έχει… ημερομηνία λήξης, μπορεί να αγαπήσει, να πονέσει, να "δεθεί" και να βάλει πάνω από τον προσωπικό του εγωισμό την ομάδα του…

Ο Σοϊλέδης αποτελεί το μέλλον του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη θέση, όμως θα πρέπει να δουλέψει πολύ ακόμη, να συλλέξει εμπειρίες, προκειμένου να γίνει και το… "παρόν" των πρωταθλητών. Συνεπώς, η απόκτηση ενός ή δύο παικτών (αν ο Μπενίτεθ πάρει το Λέτο στο Λίβερπουλ) μοιάζει επιτακτική!

Ντομί vs Λεονάρντο; Ας είναι καλά ο Πάντος!

Με μια πρώτη ματιά η θέση του αριστερού μπακ δεν έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης. Είναι όμως έτσι; Οι "ερυθρόλευκοι" βασίζονται ουσιαστικά στον 31χρονο Ντιντιέ Ντομί, ο οποίος -αφού μπήκε από την αρχή σε πρόγραμμα συντήρησης- έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα. Σημαντικοί τραυματισμοί δεν τον ταλαιπώρησαν, ενώ όταν αυτό συνέβη ο… ακούραστος στρατιώτης Τάσος Πάντος του έδωσε ανάσες!

Ο Ντομί κατάφερε να μοιράσει πολλές ασίστ, να διορθώσει αρκετές ανασταλτικές… ανορθογραφίες του Λέτο και γενικά με σύμμαχο την εμπειρία και την ποιότητά του να αποτελέσει αξιόπιστη λύση στα άκρα. Όπως όλα δείχνουν, ο Γάλλος θα παραμείνει στον Πειραιά δεχόμενος μια μικρή μείωση στο τεράστιο συμβόλαιό του. Από εκεί και πέρα όμως;

Ο Λεονάρντο ξεκίνησε τη χρονιά ως ο άνθρωπος που θα έστελνε τον Ντομί στο Παρίσι χωρίς εισιτήριο επιστροφής! Έφτασε μια ανάσα από την κλήση του στην εθνική Βραζιλίας και ετοιμαζόταν για τη σεζόν που θα υποχρέωνε τους μάνατζερ να… παρελάζουν κάθε εβδομάδα από τις εξέδρες του Καραϊσκάκη!

Αντί γι’ αυτούς όμως, ήρθαν οι πρώτοι τραυματισμοί! Θλάση στο δικέφαλο και υποτροπή λίγες εβδομάδες αργότερα. Η επιστροφή του πραγματοποιήθηκε 3 μήνες μετά και όπως ήταν φυσιολογικό, ο Βραζιλιάνος δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Φοβισμένος, χωρίς καθαρό μυαλό και φυσική κατάσταση, με εμφανή έλλειψη σπιρτάδας και ταχύτητας. Με λίγα λόγια, μια εντελώς χαμένη χρονιά… Μπορεί ο Ολυμπιακός να βασιστεί φέτος στο Λεονάρντο; Ειδικά από τη στιγμή που καταλαμβάνει θέση ξένου…

Παραλίγο να ξεχάσουμε τον Ραούλ Μπράβο! Τον άνθρωπο που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να λησμονήσει η διοίκηση, εξαιτίας του συμβολαίου του ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ! Η Νουμάνθια τον… χρεώθηκε για λίγους μήνες, όμως πλέον επιστρέφει δριμύτερος! Το ενδιαφέρον ομάδας από τη Ρωσία αποτελεί την… κρυφή ελπίδα των "ερυθρόλευκων" διοικούντων! Ούτως η άλλως όμως, αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα…

Ελλάδα σημαίνει… αξιοπιστία!

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο το ότι όλοι οι μπακ της δεξιάς πλευράς του Ολυμπιακού είναι Έλληνες, ενώ αυτοί της αριστερής ξένοι και μάλιστα πανάκριβοι! Ότι όλοι οι δεξιοπόδαροι αμυντικοί είχαν ελάχιστους τραυματισμούς και τεράστιο, εποικοδομητικό ανταγωνισμό! Αντίθετα στα αριστερά ο Βαλβέρδε… προσευχόταν προκειμένου να είναι υγιής ο Ντομί, έχοντας πάντα έτοιμο τον Πάντο για… μετάθεση στην απέναντι πλευρά!

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να επενδύσει σε κάποιον Έλληνα αριστερό αμυντικό; Υπάρχουν αξιόπιστοι μπακ, σε καλή ηλικία, με εμπειρίες και πάνω απ’ όλα διαθέσιμοι και προσιτοί από πλευράς χρημάτων που απαιτούνται για την απόκτησή τους; Οι 10 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος ψήφισαν… ελληνικά για τη θέση του αριστερού μπακ. Ελάχιστες από αυτές τις περιπτώσεις όμως, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "ενδιαφέρουσες" για τον Ολυμπιακό.

Οι "κομμένοι"…

Πρώτα απ’ όλα αφαιρούμε από τη λίστα τους Σπυρόπουλο και Δάρλα οι οποίοι ανήκουν σε ανταγωνίστριες ομάδες που δε θα πουλούσαν στον Ολυμπιακό βασικούς παίκτες τους. Συνεπώς μένουν 8 αριστερά μπακ!

Βγάλτε και τους Βενετίδη, Τζιωρτζιόπουλο, Γελαδάρη και Κόλτζο που έχουν ήδη καβατζάρει τα 30! Μένουν 4… Από τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός μπορεί να ενδιαφερθεί μόνο για τους Μάκο και Εστογιανόφ, οπότε αφήστε έξω και τον αριστεροπόδαρο αμυντικό Κουτσόπουλο. Μένουν 3!

Δυστυχώς, εκτός μένει και ο Μονιάκης, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με την υπόθεση ντόπινγκ. Απέμειναν μόλις 2 παίκτες που αγωνίζονται στα αριστερά, είναι Έλληνες και βασικοί στις ομάδες τους.

Και οι "ενδιαφέροντες"…

Ο ένας είναι ο Γιαννούλης του Ηρακλή που στα 22 του διαθέτει ταχύτητα, θράσος, είναι εξελίξιμος και έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με τους "κυανόλευκους". Πόσο πιθανό όμως είναι το να πουλήσει ο Ρέμος ακόμη έναν παίκτη στον Ολυμπιακό, 1 μόλις χρόνο μετά την παραχώρηση του Γιάννη Παπαδόπουλου; Και κατά πόσο θα μπορούσε να αποτελέσει "φτηνή λύση";

Η τελευταία περίπτωση αριστερού μπακ είναι ο Πέτρος Κανακούδης του Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί να μην θεωρείται πλέον πιτσιρικάς, όμως στα 25 του μετράει 2 "γεμάτες" χρονιές με τους Αρκάδες. Διαθέτει καλή τεχνική, αγωνίζεται και ως αμυντικό χαφ, είναι συνεπής στο προσωπικό μαρκάρισμα (όπως λέει και ο Γκαλέτι, "ήταν συνεχώς μπροστά μου") και -πάνω απ’ όλα- το καλοκαίρι μένει ελεύθερος! Με λίγα λόγια, Έλληνας, "πολυεργαλείο" και φτηνός! Το προφίλ που ταιριάζει σε παίκτες που θα απασχολήσουν φέτος τον Ολυμπιακό. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Γκαλέτι: " Θέλω να βγω πρώτος σκόρερ"

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έδωσε το παρών σε εκδήλωση εταιρίας - χορηγού του Ολυμπιακού στην οποία μίλησε για φετινή σεζόν, όπως και για την επιθυμία του να βγει πρώτος σκόρερ.

" Είναι δύσκολο να κερδίσω την πρώτη θέση του σκόρερ, όμως υπάρχει ένας ακόμα αγώνας και θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τον Μπλάνκο. Η χρονιά μοιάζει πολύ με την περσινή, κυρίως στο ότι περνάει αρκετός καιρός μέχρι να παίξουμε τον τελικό κυπέλλου".

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό και το τι σημαίνει για αυτόν η κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου δήλωσε:

" Πάμε για να κερδίσουμε έναν σημαντικό αγώνα. Για τον σύλλογο, για εμάς και για τον κόσμο. Η ομάδα έχει πολλές φιλοδοξίες και τεράστια ιστορία. Οι περισσότεροι την γνωρίζουν ενώ οι πιο νέοι θα την γνωρίζουν μέσα από τους τίτλους. Μακάρι να συνεχίσουμε με πολλές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια".



Πρόστιμο σε Ντουντού, Ντιόγκο



Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκαν οι Ντουντού και Ντιόγκο για την αργοπορία τους (1 ώρα) την Κυριακή πριν το παιχνίδι με την Λάρισα. Οι δύο Βραζιλιάνοι είπαν στον Βαλβέρδε πως μπερδεύτηκαν με την ώρα και έτσι καθυστέρησαν να βρεθούν στο προπονητικό κέντρο όπου μαζεύεται η ομάδα πριν τα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έδωσε έκταση στο θέμα την Κυριακή αλλά στην πρώτη προπόνηση της ομάδα την Μ. Δευτέρα τους ενημέρωσε πως θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο το ύψος του οποίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Οι δύο ποδοσφαιριστές ζήτησαν συγνώμη ενώ ο Βαλβέρδε είπε προς όλους τους παίκτες πως δεν θέλει να ξαναδεί παρόμοια περιστατικά.

Μετά το Πάσχα το ραντεβού με τον Ιμπάνιεθ


Το πολυπόθητο ραντεβού του μάνατζερ του Βαλβέρδε, Ιμπάνιεθ και του Χρυσικόπουλου θα γίνει μετά το Πάσχα. Στη συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να λυθεί οριστικά το θέμα της παραμονής του Ισπανού τεχνικού στο λιμάνι.






















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ