FOOTBALL ANALYSIS

Ο Πιερό δεν ήταν μόνο το γκολ: Το ρεκόρ και οι βελτιωμένοι αριθμοί σε σχέση με το ντεμπούτο του

Ο Πιερό δεν ήταν μόνο το γκολ: Το ρεκόρ και οι βελτιωμένοι αριθμοί σε σχέση με το ντεμπούτο του
INTIME SPORTS

Ο Φράντζι Πιερό είναι μικρό διάστημα στην ΑΕΚ, όμως έχει αποδειχθεί καθοριστικός για την Ένωση σε δύο νίκες της με αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα κόντρα στο τριφύλλι παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το Βόλο.

Η έκτη αγωνιστική ήταν ονειρική όπως εξελίχθηκε για την ΑΕΚ, καθώς πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς επικρατώντας 2-0 του Παναθηναϊκού, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Άρη στην Τούμπα και έπεσε από την πρώτη θέση.

Για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξεχώρισε για δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι ο Φράντζι Πιερό, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο με το γκολ που πέτυχε ξανά από αέρος, δείχνοντας την ικανότητά του με το κεφάλι, αλλά και το γεγονός ότι οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν με τον τρόπο που εκείνος μπορεί μέσα στο κουτί, προσαρμόζοντας το παιχνίδι τους.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Αϊτινός φορ είχε όμως μια πολύ πιο μεστή εμφάνιση σε σχέση με το ντεμπούτο του με το Βόλο (προφανώς πολύ καλύτερη και από την Athens Kallithea), κάνοντας κι αυτός μεγαλύτερη δουλειά για την ομάδα και βήματα προς τον τρόπο παιχνιδιού της.

Όσα έκανε ο Πιερό με τον Παναθηναϊκό και η σύγκριση με το ντεμπούτο του

Ο Πιερό έμεινε και σε αυτό το παιχνίδι σε όλο το ματς στο χορτάρι και το ολοκλήρωσε με 41 ενέργειες με την μπάλα και οι έξι εξ αυτών στην περιοχή του Ντραγκόβσκι.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Πιερό είχε τέσσερις τελικές όλες μέσα από την περιοχή και έκανε την πρώτη του γκολ, νικώντας στον αέρα τον Ίνγκασον, ενώ η τελευταία του κεφαλιά στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Τσέριν. Η "αξία" τους ήταν μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, συνολικά 0.16 xGoals, παρότι στα προηγούμενα δύο παιχνίδια είχε λιγότερες τελικές.

Ο Πιερό δεν ήταν μόνο το γκολ: Το ρεκόρ και οι βελτιωμένοι αριθμοί σε σχέση με το ντεμπούτο του
Οι ενέργειες του Φράντζι Πιερό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στο πρώτο μέρος ο Πιερό είχε συνολικά 14 ενέργειες και οι υπόλοιπες 27 έγιναν στο δεύτερο μέρος που έκανε πολύ αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά. Ο 29χρονος φορ έδωσε 23 μονομαχίες με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και βγήκε κερδισμένος στις περισσότερες (συνολικά 14).

Οι 14 κερδισμένες μονομαχίες αποτελούν ρεκόρ στη φετινή Stoiximan Super League, καθώς αυτό τον αριθμό έχουν μόνο ο Χοσέ Ρομό κόντρα στον Αστέρα AKTOR και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κόντρα στην Athens Kallithea. Παράλληλα (αν και δεν είναι στο φόρτε του), είχε μια πετυχημένη ντρίμπλα. Μελανό σημείο στη σημερινή εμφάνισή του το κακό ποσοστό ευστοχίας στις πάσες του, καθώς είχε 8/18 εύστοχες πάσες.

Αν το συγκρίνουμε με το θετικό ντεμπούτο με τον Βόλο (κόντρα σε έναν πιο αδύναμο αντίπαλο), βλέπουμε ότι ο Αϊτινός επιθετικός στάθηκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί κι αυτός με τη σειρά του να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Το γράφημα της Opta Stats/Perform με τις ενέργειές του κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας είναι ενδεικτικό.

Ο Πιερό δεν ήταν μόνο το γκολ: Το ρεκόρ και οι βελτιωμένοι αριθμοί σε σχέση με το ντεμπούτο του
Οι ενέργειες του Πιερό κόντρα στον Βόλο

Στο παιχνίδι με τον Βόλο είχε λιγότερες ενέργειες με την μπάλα και μόλις μια τελική. Η βελτίωση αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική. Δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά ένα μήνα με την ομάδα και προφανώς ακόμα βρίσκεται στο ψάξιμο με τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος πάντως νιώθει σαν στο σπίτι του, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστεύουμε.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ