FOOTBALL ANALYSIS

Ο Πιερό συστήθηκε στην ΑΕΚ με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Οι ενέργειες και η "αξία" του γκολ με τον Βόλο

Ο Φράντζι Πιερό πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Βόλο
Ο Φράντζι Πιερό πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Φράντζι Πιερό έκανε ντεμπούτο με την ΑΕΚ παίζοντας μάλιστα ως βασικός κόντρα στον Βόλο (μιας και ο Λιβάι Γκαρσία τέθηκε εκτός μάχης) και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει όσα έκανε ο Αϊτινός φορ στην πρώτη του παράσταση.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου στην OPAP Arena επικρατώντας με 2-0 με τον Φράντζι Πιερό να κάνει ντεμπούτο και να πετυχαίνει γκολ με την Ένωση και τον Κοϊτά να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Ο Πιερό βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, μιας και ο Λιβάι Γκαρσία τέθηκε εκτός μάχης λόγω ενοχλήσεων και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. Ο 29χρονος διεθνής επιθετικός στην πρώτη του τελική πέτυχε και το πρώτο του γκολ ανοίγοντας τον δρόμο για το τρίποντο της Ένωσης.

Ο Αϊτινός επιθετικός έδειξε με το "καλημέρα" την ικανότητα που έχει στο σκοράρισμα (με τον Βόλο να διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ σε αυτή τη φάση), με μια ωραία καρφωτή κεφαλιά.

Όσα έκανε ο Πιερό στο ντεμπούτο του

Ο Φράντζι Πιερό έπαιξε σε όλο το ματς, μιας και δεν έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης έχοντας κάνει κανονικά προετοιμασία, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα προτίμησε να δώσει ανάσες σε άλλους ποδοσφαιριστές.

Ο 29χρονος φορ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 33 ενέργειες με την μπάλα εκ των οποίων μόλις οι τέσσερις έγιναν στην αντίπαλη περιοχή, εκεί που είναι ο κύριος χώρος δράσης του.

Ο Πιερό συστήθηκε στην ΑΕΚ με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Οι ενέργειες και η "αξία" του γκολ με τον Βόλο
Οι ενέργειες του Πιερό κόντρα στον Βόλο

Σε μια από τις ενέργειες στο "κουτί" κατάφερε να βρει και το γκολ. Αφού κατάφερε να απεμπλακεί από το μαρκάρισμα του Μίλετιτς έπιασε μια γεμάτη κεφαλιά και σκόραρε. Η "αξία" της τελικής του προσπάθειας έφτασε τα 0.51 xGoals. Εκτός από το σκοράρισμα ο Πιερό προσπάθησε να κρατήσει μπάλες και να μοιράσει προς τους συμπαίκτες του.

Αυτό δεν το έκανε με τόσο μεγάλη επιτυχία όσο το σκοράρισμα, καθώς έφτιαξε μια τελική για συμπαίκτη του, ενώ συνολικά είχε 12/21 εύστοχες πάσες. Στον αέρα κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε με τους αμυντικούς του Βόλου, 5/8, ωστόσο στο χορτάρι δεν κατάφερε να κερδίσει καμία.

Το σημαντικότερο (και ο λόγος που αποκτήθηκε) είναι ότι ο Πιερό έδειξε από την αρχή ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα, που τόσο έλειψε στα παιχνίδια με τη Νόα, αλλά και στον αγώνα με τη Λαμία που η Ένωση απώλεσε βαθμούς. Όταν μπορεί να έχει αυτοματισμούς και με το υπόλοιπο γκρουπ (δεν έχει συμπληρώσει μια εβδομάδα καλά καλά στην ομάδα), τότε δεδομένα θα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο και να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ