ΙΝΤΕΡ

O "πρίγκιπας" Μιλίτο

O "πρίγκιπας" Μιλίτο
μιλιτο

O "πρίγκιπας" της βραδιάς του τελικού στο "Μπερναμπέου» δεν ήταν άλλος από τον Ντιέγκο Μιλίτο (vids)

Ο Αργεντίνος οδήγησε φέτος την Ίντερ στην κατάκτηση τριών τροπαίων. Σκόραρε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην Ρόμα και στο τελευταίο ματς της "Serie A" εναντίον της Σιένα. Όλα μπορεί να είχαν χαθεί αν δεν υπήρχε ο Μιλίτο.
Η σεζόν του ήταν εκπληκτική. Πέτυχε 22 γκολ στο πρωτάθλημα, 6 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2 γκολ στο κύπελλο Ιταλίας σε 51 εμφανίσεις με την φανέλα της Ίντερ. Το όνειρο του να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα εκπληρώθηκε.

" Είμαι χαρούμενος σε όποια ομάδα αγωνίστηκα και είμαι περήφανος γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από αυτό για ένα ποδοσφαιριστή. Δεν μετανιώνω για τίποτα και πάντα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Παίζω για την Ίντερ στην καλύτερη περίοδο της καριέρας μου από πλευράς ωριμότητας και εμπειρίας".

Ο Μιλίτο ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 όχι σε μία εκ τον Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ αλλά στην Ρασίνγκ, ιστορικά μία από τις πέντε κορυφαίες ομάδες της Αργεντινής. Τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν τον σύλλογο. Σε ένδειξη συμπαράστασης, οι φίλαθλοι καλύπτουν μέρος των εξόδων για το γήπεδο.

Αναζητώντας την καλύτερη θέση στην επίθεση ο Ντιέγκο σκόραρε ελάχιστα γκολ στις πρώτες του χρονιές ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. " Πριν αγωνιστώ στην Ευρώπη έπαιζα ως δεύτερος επιθετικός και δεν είχα στο μυαλό μου το γκολ. Από τότε η νοοτροπία μου έχει αλλάξει αλλά όχι και το ένστικτό μου. Αν μπορώ να δώσω την μπάλα σε συμπαίκτη μου το κάνω και αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερα".

Το 2001 η Ρασίνγκ κατέκτησε το πρωτάθλημα Απερτούρα της Αργεντινής μετά από 35 χρόνια. Η χρονιά στιγμάτισε τον Μιλίτο καθώς ακόμα και μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ, αναπολεί την σημαντική αυτή ημέρα στην καριέρα του: " Δεν ξέρω ποια στιγμή στην καριέρα μου είναι η σημαντικότερη. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ή το πρωτάθλημα με την Ρασίνγκ".

Το πέρασμα στην Ευρώπη

Αντίθετα, με πολλούς συμπατριώτες του ο Μιλίτο παρέμεινε στην Ρασίνγκ μέχρι το 2003, όταν η Τζένοα κατέθεσε πρόταση απόκτησης του. Ήταν η απαρχή ενός όμορφου ταξιδιού. Σύντομα έγινε ο αγαπημένος παίκτης των "ροσομπλού". Τον αποκάλεσαν "πρίγκιπα" καθώς σκόραρε 33 γκολ σε 59 εμφανίσεις βοηθώντας τα μέγιστα στην Τζένοα να επιστρέψει στην "Serie A". Την σεζόν 2004-05 η Τζένοα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην "Serie B". Ο Μιλίτο σκόραρε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Βενέτσια. Η χαρά δεν κράτησε για πολύ αφού η ιταλική πειθαρχική επιτροπή έριξε την Τζένοα στην "Serie C1" με την κατηγορία των στημένων αγώνων που έπληξαν το ιταλικό ποδόσφαιρο τα περασμένα χρόνια.

Ο αδερφός του Γκάμπριελ Μιλίτο τον πείθει να αγωνιστεί μαζί του στη Ρέαλ Σαραγόσα ως αντικαταστάτη του Νταβίντ Βίγια. Ο Ντιέγκο τον ακολούθησε την Ισπανία και δικαιώθηκε. Την πρώτη σεζόν πέτυχε 15 γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η καριέρα του στην Ισπανία εκτινάχτηκε όταν το 2006 στα προημιτελικά του "Copa del Rey" σκόραρε δις στη νίκη της Σαραγόσα 5-4 επί της Μπαρτσελόνα και άλλα τέσσερα γκολ στα ημιτελικά επί της Ρέαλ Μαδρίτης στο "επικό" 6-1 κατά των "μερένχες".

Το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε απατηλό και αντίθετα ήρθε ο υποβιβασμός για την Σαραγόσα. Οι δρόμοι με τον αδερφό του χώρισαν καθώς η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Γκάμπρι Μιλίτο, ενώ η ελπίδα για πρόταση της Ρέαλ χάθηκε όριστικά όταν ο Μιλίτο υπέγραψε στην Τζένοα, αφήνοντας την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

" Όταν έφυγα πριν τρία χρόνια είχα πει εις το επανιδείν και όχι οριστικό αντίο, γιατί ήθελα να επιστρέψω". Ο Μιλίτο αναγεννήθηκε στην Τζένοα και μαζί του ο ιταλικός σύλλογος που βγήκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά το 1992. Είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο βήμα.

Ο Μουρίνιο οδηγεί σε σταθερά μονοπάτια την Ίντερ τα τελευταία χρόνια, έχοντας δώσει στους "νερατζούρι" αγωνιστική ταυτότητα και εμφυσήσει το πνεύμα του νικητή στους παίκτες του. Όλοι περίμεναν o "πρίγκιπας" να παίξει στην σκιά του πρωταθλητή Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα Σάμουελ Έτο. Η απόδοση του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Βοηθούμενος από την τακτική του Μουρίνιο να περιορίσει τον ρόλο του Ετό και τον Σνάιντερ να τον τροφοδοτεί συνεχώς, ο Μιλίτο αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή της Ίντερ.

Η ιστορία έγραψε πως η Ίντερ νίκησε 2-0 την Μπάγερν στον τελικό με σκόρερ τον Μιλίτο. Ο Αργεντίνος κέρδισε τον σεβασμό που του άξιζε.

Απολαύστε ζωντανά το Campionato από το Conn-X TV.





Τα γκολ επί της Μπάγερν



Το γκολ στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας επί της Ρόμα



Το γκολ που έκρινε το πρωτάθλημα με την Σιένα






































TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ