ΠΑΟΚ

Ο Ρέντναπ και οι... γνωστοί στην Τούμπα

Ο Ρέντναπ και οι... γνωστοί στην Τούμπα

Εκτενή αναφορά στο ΠΑΟΚ-Τότεναμ κάνει το σάιτ της UEFA. Διαβάστε για το σερί του "Δικεφάλου", τις εκτός έδρας επιδόσεις των "σπιρουνιών" και τα γνώριμα πρόσωπα για τον Χάρι Ρέντναπ.

Ο τεχνικός της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, θα βρει απέναντί του αρκετούς... γνωστούς την ερχόμενη Πέμπτη (15/9), όταν ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τα "σπιρούνια", στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Σε αυτό το γεγονός εστιάζει η UEFA, στην προαναγγελία του αγώνα, που έχει "ανέβει" στην επίσημη ιστοσελίδα της.

"Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Τότεναμ, στην πρεμιέρα του Α' ομίλου", είναι ο τίτλος του κειμένου, ενώ από κάτω υπάρχει αναφορά στους... γνωστούς που θα συναντήσει στην Τούμπα ο τεχνικός των Λονδρέζων.


"Η Τότεναμ αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Α' γκρουπ του UEFA Europa League κόντρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ με αρκετούς παίκτες που είναι οικείοι στον φιλοξενούμενο προπονητή, Χάρι Ρέντναπ", λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η προαναγγελία που υπάρχει στο Uefa.com:

"Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον Α' όμιλο του UEFA Europa League με θετικό τρόπο κόντρα στην Τότεναμ, με την ελληνική ομάδα να έχει έναν αριθμό παικτών που γνωρίζουν καλά τον φιλοξενούμενο τεχνικό, Χάρι Ρέντναπ.


Προηγούμενες συναντήσεις


-Οι σύλλογοι συναντιούνται για πρώτη φορά σε διοργάνωση της UEFA.


-Ο ΠΑΟΚ αναμετρήθηκε με την ανταγωνίστρια των "σπιρουνιών" στο Βόρειο Λονδίνο, Άρσεναλ, στον Α' γύρο του Κυπέλλου UEFA, τη σεζόν 1997-98, επικρατώντας 1-0 στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο Λονδίνο. Αυτή είναι η μοναδική προηγούμενη αναμέτρησή του με αγγλική ομάδα.


-Το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ, στο 86ο λεπτό στο "Χάιμπουρι", σημείωσε ο Ζήσης Βρύζας, που είναι σήμερα τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, ενώ και ο πρόεδρος του συλλόγου, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ήταν επίσης μέλος εκείνης της ομάδας.


-Η Τότεναμ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, ως κάτοχος του Κυπέλλου UEFA, στο μοναδικό προηγούμενο παιχνίδι της κόντρα σε ελληνική αντίπαλο, στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA, το 1972-73. Έχασε στο μοναδικό προηγούμενο παιχνίδι της στην Ελλάδα με 1-0, αλλά στον επαναληπτικό στο Λονδίνο επικράτησε με 4-0.

Το υπόβαθρο του αγώνα


-Αήττητος σε πέντε ευρωπαϊκούς αγώνες -τέσσερις από την έναρξη της φετινής σεζόν-, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόλις έναν από τους εννέα τελευταίους εντός έδρας αγώνες του σε διοργανώσεις της UEFA, με 0-1 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη φάση των "32" του Europa League της περσινής σεζόν. Μόλις μία φιλοξενούμενη ομάδα σκόραρε περισσότερες από μία φορές στο στάδιο της Τούμπας σε αυτό το διάστημα (ο Άγιαξ, που έφερε ισοπαλία 3-3, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Legue -εδώ έχει κάνει λάθος ο συντάκτης του κειμένου, αφού ο αγώνας ήταν για το Champions League-).


-Ο ΠΑΟΚ νίκησε και στα δύο εντός έδρας παιχνίδια του στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας πέντε γκολ και δεχόμενος κανένα.


-Η Τότεναμ έχει νικήσει μόλις ένα από τα πέντε τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της, 5-0 τους Χαρτς, στα πλέι οφ του Europa League αυτής της σεζόν. Ωστόσο, έχασε μόλις ένα από τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη (4-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στα προημιτελικά του περσινού Champions League) και νίκησε δύο φορές: στην έδρα της Μίλαν (0-1 στη φάση των "16" του Champions League) και σε αυτήν των Χαρτς.

Αξιοσημείωτα γεγονότα


-Ο έμπειρος Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, έδωσε το "παρών" σε έξι παιχνίδια κόντρα σε αγγλικές ομάδες, ως τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης, με ρεκόρ 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες (1-1-1 εντός έδρας). Στη μοναδική προηγούμενη αναμέτρησή του ως προπονητής συλλόγου στο Λονδίνο, η ομάδα του ηττήθηκε με 2-0 από την Άρσεναλ, στη φάση των ομίλων του Champions League, τη σεζόν 2009-10.


-Ο Μπόλονι εκπροσώπησε επίσης τη Ρουμανία ως μέσος, σε ένα ζευγάρι αγώνων κόντρα στην Αγγλία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986: μία ισοπαλία 0-0 στο Βουκουρέστι και άλλη μία με 1-1 στο παλιό "Γουέμπλεϊ".


-Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαλκιάς, είχε προπονητή το "αφεντικό" της Τότεναμ, Ρέντναπ, όταν ο τελευταίος βρισκόταν στο "τιμόνι" της Πόρτσμουθ. Ο Χαλκιάς έμελλε να πραγματοποιήσει μόλις εννέα εμφανίσεις βασικού, σε μία θητεία που διήρκεσε από τον Ιανουάριο του 2005 ως τον Ιανουάριο του 2006.


-Ο μέσος του ΠΑΟΚ, Μπερτράν Ρομπέρ, είναι ο νεότερος αδερφός του Λοράν Ρομπέρ, που πέρασε πέντε χρόνια στην Αγγλία, στη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, από το 2001 ως το 2006, ενώ αγωνίστηκε επίσης και υπό τις οδηγίες του Ρέντναπ, στη διάρκεια ενός σύντομου περάσματός του από την Πόρτσμουθ, το 2005.


-Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζαγοράκης, γνωρίζει επίσης καλά το αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί στη Λέστερ Σίτι από το 1998 ως το 2000. Ο αμυντικός μέσος μπήκε αλλαγή λίγο πριν το τέλος στον τελικό του League Cup το 1999, όταν η Τότεναμ νίκησε με δέκα παίκτες τη Λέστερ, χάρη σε ένα γκολ του Άλαν Νίλσεν ΄προς το τέλος του αγώνα.


-Ο Έτο του ΠΑΟΚ έπαιξε μαζί με τους Βέντραν Τσόρλουκα (2005-07) και Λούκα Μόντριτς (2005-08) στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ