ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ρεπόρτερ ΠΑΟ σχολιάζει: Με στολή βασιλιά!

Ο ρεπόρτερ ΠΑΟ σχολιάζει: Με στολή βασιλιά!
ΠΑΟ ΓΚΟΛ

O Σωκράτης Μόσχος γράφει για την στολή που διάλεξε ο Παναθηναϊκός

Συνήθως η τύχη πηγαίνει με τους τολμηρούς αλλά και τους καλύτερους. Ο Παναθηναϊκός του Βίκτορ Μουνιόθ, απέδειξε ότι ήθελε πολύ αυτό το ντέρμπι για πολλούς λόγους και δίκαια το πήρε με τον τρόπο που όλοι είδαν και θαύμασαν στο ΟΑΚΑ. Γιατί, πραγματικά οι «πράσινοι» ήταν χάρμα οφθαλμού.
Με ένα βαθμό (πριν το παιχνίδι) πίσω από την γηπεδούχο ΑΕΚ, οι «πράσινοι» χωρίς τον κόσμο τους (αντίθετα με τους «κιτρινόμαυρους» που στο πρώτο γύρο είχαν τους οπαδούς τους) αλλά και με την κούραση μεγαλύτερη από την περιπέτεια του ΟΥΕΦΑ (σε σχέση και πάλι με την ΑΕΚ που έπαιξε εντός και με λιγότερους βασικούς) ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν. Και απλά το κατάφεραν.

Επεισαν τους πάντες αλλά και κυρίως τους εαυτούς τους ότι είναι εδώ. Υπάρχουν και μπορούν να κερδίζουν μεγάλα παιχνίδια παρά την όποια αμφισβήτηση.

Με καρδιά και ψυχή λεόντων οι ποδοσφαιριστές του Μουνιόθ έστειλαν το πρώτο μήνυμα στους περίπου 25.000 οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν στο ΟΑΚΑ πως η τελευταία Κυριακή των Αποκριών θα έχει «πράσινα» κομφετί και σεμπαρτίνες που θα ανεμίζουν θα έχουν τα χρώματα των Παναθηναϊκών.

Ο Γιάννης Γκούμας πηδώντας ψηλότερα από τον Λυμπερόπουλο στο κόρνερ του Νίνη, «κάρφωσε» την μπάλα στο «παραθυράκι» του Σορεντίνο, αναγκάζοντας μόλις στο 3’, τους οπαδούς της «Ενωσης» προσωρινά να σωπάσουν και τινάζοντας τον πάγκο του «τριφυλλιού» στον αέρα.

Πέντε λεπτά αργότερα, η «πράσινη» αρμάδα «χτύπησε» και πάλι. Δράστης.. ο μικρός, ταλαντούχος Σωτήρης Νίνης. Μετά από κόρνερ του Ιβανσιτς, ο Μόρις με κεφαλιά πάσα (δεν μπόρεσε να διώξει ο Λυμπερόπουλος) και ο νεότερος παίκτης του Παναθηναϊκού με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0. Ένα τέρμα που πανηγύρισε φιλώντας το «τριφύλλι» στην φανέλα του, αποδεικνύοντας ότι εκτός από πλούσιο ταλέντο, αγωνίζεται με πάθος και λατρεία για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι φαίνεται πως ήθελαν να «τελειώσουν» το ματς αφού πέτυχαν το 3-0. Ένα αποτέλεσμα που ούτε οι φίλοι της ΑΕΚ δεν πίστευαν (εκείνη την ώρα ακούστηκαν κάποια συνθήματα και για τον Ντέμη Νικολαϊδη). Μετά από μια βαθιά μπαλιά του Νίλσον στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ο Σαλπιγγίδης με άπιαστο σουτ στην κίνηση, ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στο υποτιθέμενο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Βίκτορ Μουνιόθ στημένοι άψογα στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ αρκετά αν είχαν περισσότερο καλές και πιο σωστές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων.

Τελικά, το κατάφεραν μόνο μια φορά με μια «χορευτική πιρουέτα» του Αντρέας Ιβανσιτς που πέρασε δύο αντιπάλους της ΑΕΚ στο 66’ μέσα στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 4-0.

Μετά από την περίοδο 1999-2000 και τα γκολ του Φλίπσεν και Ασάνοβιτς, οι «πράσινοι» πήραν μια μεγαλειώδη νίκη κόντρα στην «Ενωση» με 4-1 (Καπετάνος 88’) και πάλι όπως τότε όχι στην φυσική τους έδρα.

Με την επιτυχία αυτή ο Παναθηναϊκός «σκαρφάλωσε» πάνω από την ΑΕΚ στην βαθμολογία έχοντας και αέρα δύο βαθμών, έχει το πλεονέκτημα έναντι της αντιπάλου σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, απέκτησε το ψυχολογικό ντοπάρισμα για τις υποχρεώσεις τους στην συνέχεια και με την εξέλιξη του αγώνα κατάφερε να κάνει και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του επαναληπτικού με την Λανς.

Πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ότι οι «πράσινοι» κέρδισαν τους ίδιους τους, τους εαυτούς και κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρκεί να παίζουν αντίστοιχα και σοβαρά σε σπουδαία παιχνίδια.





















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ