ΜΙΛΑΝ

O Ρόνι που αγαπήσαμε!

O Ρόνι που αγαπήσαμε!

Η Μίλαν ήταν ο τελευταίος ευρωπαϊκός σταθμός στην πλούσια καριέρα του Ροναλντίνιο και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 2,5 χρόνια παρουσίας του στο "Σαν Σίρο" μέσα από 24 στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας (videos)!

Από την πολύ ζεστή βραδιά της 17ης Ιουλίου του 2008 στο Μιλάνο όπου έκανε... χάι φάιβ με τον Αντριάνο Γκαλιάνι υπογράφοντας το συμβόλαιό του και σκορπούσε ντελίριο ενθουσιασμού σε 40.000 οπαδούς που πήγαν για την επίσημη παρουσίασή του μέχρι τις σκληρές διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ποιά βραζιλιανικη ομάδα θα τον έφερνε πίσω στην πατρίδα.

Από τις γκολάρες με Μπράγκα και Πόρτσμουθ στην Ευρώπη αλλά και τις μεγάλες του στιγμές στα ντέρμπι με την Ίντερ και τη Γιουβέντους.

Από την ανάδειξή του ως κορυφαίου παίκτη στον κόσμο για την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα μέχρι το βραβείο "Golden Foot" και την χειραψία του με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο του Μονακό.

Κύριες και κύριοι, ένας από τους ελάχιστους εν ενεργεία "μάγους" της μπάλας, ο Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα ή κατά κόσμον Ροναλντίνιο Γκαούτσο στις 24 στιγμές του που έγραψε ιστορία με τη ροσονέρα φανέλα:

1. Όπως και στην περίπτωση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και σε αυτήν του Ροναλντίνιο, ο άνθρωπος που ανέλαβε (και πέτυχε) να κλείσει τη μεταγραφή για τη Μίλαν ήταν ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο αντιπρόεδρος των "ροσονέρι" πραγματοποιεί ταξίδι στη Βαρκελώνη στις 15 Ιουλίου 2008 και μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τον Χοάν Λαπόρτα αλλά και άλλα διοικητικά στελέχη των "μπλαουγκράνα" ολοκληρώνει το μεγάλο deal στις 21.15 ώρα Ιταλίας.

Η Μίλαν εκταμιεύει 21.000.000 ευρώ για χάρη του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, ενώ υπάρχει ειδικός όρος στο συμβόλαιο που προβλέπει ότι ο ιταλικός σύλλογος θα καταβάλλει άλλα 4.000.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα σε περίπτωση που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τα ερχόμενα χρόνια που θα έχει στις τάξεις της τον Ροναλντίνιο.

Τεράστιο ρόλο στην μεταγραφή αυτή έπαιξε φυσικά η ισχυρή επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στο "Σαν Σίρο" αφήνοντας έτσι στα κρύα του λουτρού τόσο την Μάντσεστερ Σίτι που ήταν έτοιμη να καταθέσει 32.000.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα όσο και την Τσέλσι που προσέφερε ηγεμονικό συμβόλαιο στον ίδιο.

2. Στις 16 Ιουλίου 2008 ο Ροναλντίνιο αποχαιρετάει τη Βαρκελώνη και φτάνει στο Μιλάνο στις 13.02 ώρα Ιταλίας.

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έρχομαι στη Μίλαν και ελπίζω να καταφέρω να δώσω πολύ χαρά σε όλους", τονίζει στις πρώτες του δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μαλπένζα ο Ροναλντίνιο, για να προσθέσει:

"Είναι αλήθεια, επιβεβαιώνω ότι ήθελα πολύ τη Μίλαν. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και, επαναλαμβάνω, ελπίζω να κάνω τον κόσμο της Μίλαν να διασκεδάσει.

Με ευχαριστεί που θα βρω πάρα πολλούς Βραζιλιάνους αλλά και τους πάρα πολλούς πρωταθλητές που φορούν αυτή τη φανέλα".

Πέρα από τον "Nτίνιο" δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου κάνει και ο Αντριάνο Γκαλιάνι με τον ισχυρό άνδρα των Μιλανέζων να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αναφορικά με το παρασκήνιο της μεταγραφής.

"Η αγάπη για τον Ροναλντίνιο είναι μία αγάπη αρχαία. Παραθέτω μία φράση από το βιβλίο του Φάμπιο Βόλο: "Το σημαντικό δεν είναι πόσο περιμένεις, αλλά ποιόν περιμένεις".

Είχαμε το ok από το τεχνικό. Τον παρακολουθούσαμε καιρό αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι. Χθες στις 20.30 έμοιαζαν όλα να γκρεμίζονται.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Λαπόρτα, σηκώθηκε από τη θέση του και τον έβαλα να ξανακαθήσει. Υπάρχαν αμέτρητες λεπτομέρειες να διευθετηθούν που ήταν ικανές να χαλάσουν τη διαπραγμάτευση.

Η Μπαρτσελόνα προτιμούσε να τον στείλει στην Αγγλία. Τώρα είναι παίκτης της Μίλαν. Παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει ο Μπερλουσκόνι. Είμαστε ευτυχισμένοι.

Στις μεγάλες θεατρικές όπερες πηγαίνουν οι μεγάλοι μαέστροι. Για να νικάς χρειάζονται οι μεγάλοι παίκτες. Αυτός απέδειξε εμπράκτως ότι έχει τη θέληση να ξαναγίνει μεγάλος.

Είναι λεπτός, γυμνασμένος, η κοιλιά δεν υπάρχει πια. Ήρθε σε εμάς γιατί θέλει να ξαναγίνει το νούμερο ένα.

Η προσφορά μας ήταν κατά πολύ κατώτερη από αυτή της Σίτι, έγινε λίγο πιο χαμηλή σε σύγκριση με αυτή της Σίτι χάρη στην επιμονή του Ροναλντίνιο".

Στις 13.35 ο Ροναλντίνιο φτάνει στο Μιλανέλο για να παρακολουθήσει την πρώτη προπόνηση της Μίλαν ενόψει της νέας σεζόν και -όπως είναι λογικό- γίνεται αντικείμενο λατρείας από τους πάνω από 4.000 οπαδούς που βρέθηκαν εκεί.

3. Η μεγάλη ημέρα για τη Μίλαν και τον Ροναλντίνιο είναι η 17η Ιουλίου 2008, όπου ο πρωταθλητής κόσμου με τη Βραζιλία το 2002 παρουσιάζεται επίσημα ως το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "ροσονέρι".

Η συνέντευξη Τύπου ξεκινάει στις 20.44, με τον "Ντίνιο" να υπογραμμίζει: "Είναι μία ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου. Όλοι οι παίκτες ονειρεύονται να παίξουν στη Μίλαν.

Η Μπαρτσελόνα ήταν μία σπουδαία περίοδος για μένα. Είχαμε μερικές σημαντικές νίκες αλλά μετά από κάποιες πρόσφατες απογοητεύσεις και οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Ήρθα εδώ για να πετύχω άλλους μεγάλους στόχους. Ο Κακά και εγώ θα δώσουμε χαρά γιατί και ο Κακά είναι μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο".

Aπό την πλευρά του ο Αντριάνο Γκαλιάνι δηλώνει μεταξύ άλλων: "Ειναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Δεν είχαμε φλερτάρει ποτέ τόσο πολύ με έναν παίκτη.

Ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι είναι ερωτευμένος μαζί του. Μετά από 3 χρόνια επιτέλους τα καταφέραμε. Μαζί με αυτή του Ράικαρντ ήταν η δυσκολότερη διαπραγμάτευση για μένα.

Πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και όλα τα τεστ στα οποιά υποβλήθηκε Φέραμε έναν μεγάλο πρωταθλητή εδώ. Εάν θα κουρευτεί;

Από τη στιγμή που ο Μπερλουσκόνι δεν το ζήτησε από τον Γκούλιτ δεν πιστεύω ότι θα το ζήτησει και από τον Ροναλντίνιο".

Στις 21.15 Ροναλντίνιο και Γκαλιάνι βάζουν τις υπογραφές σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών, βάσει του οποίου ο Βραζιλιάνος θα εισπράττει 6.500.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Ακολουθεί "high five" μεταξύ των δύο ανδρών, για να πει αμέσως μετά Ο Γκαλιάνι την ατάκα: "Η αγάπη θριάμβευσε".

4. Μετά την υπογραφή των συμβολαίων που μεταδόθηκε live από το Milan Channel, έρχεται η ώρα και για την επίσημη παρουσίαση του Ροναλντίνιο στους οπαδούς της Μίλαν μέσα στο "Σαν Σίρο", με τον παίκτη να κάνει την είσοδό του στο γήπεδο στις 21.46 και να γνωρίζει πρωτοφανή απόθεωση από 40.000 οπαδούς των "ροσονέρι".

Tα φλας αστράφτουν, τα τραγούδια και τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα, τα πυροτεχνήματα κάνουν τη νύχτα μέρα και το σάμπα πάρτι ξεκινά με επίτιμο καλεσμένο τον κάτοχο της "Χρυσής Μπάλας" το 2005.

"Καλό βράδυ σε όλους και ευχαριστώ πολύ. Φόρτσα Μίλαν", είναι ο χαιρετισμός του "Ντίνιο" (στα ιταλικά) προς τους υποστηρικτές της νέας του ομάδας, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το δικό του σόου.

Αρχικά χαιρετάει τα μικρά παιδιά που κάθονταν στο χορτάρι του "Σαν Σίρο", έπειτα κάνει το γύρο του σταδίου χειροκροτώντας όλους τους φιλάθλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ στο τέλος τους αποζημιώνει όλους κάνοντας τα κλασικά "κόλπα" με τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου.

Η φαντασμαγορική γιορτή της Μίλαν προς τιμήν του Ροναλντίνιο παίρνει τέλος στις 22.30.

5. Ο Ροναλντίνιο φορούσε στη Μπαρτσελόνα το Νο 10 και αυτό επιθυμεί να πάρει και στη Μίλαν, όμως υπάρχει "πρόβλημα", και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού φανέλας στη Μίλαν είναι ο Κλάρενς Ζέεντορφ (τον έχει από τότε που έφυγε από την ομάδα ο Ρουί Κόστα).

"Δεν έχουμε ζητήσει ποτέ από κάποιον παίκτη να παραχωρήσει το νούμερο της φανέλας του και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Αυτό θα έδειχνε έλλειψη σεβασμού", ξεκαθάρισε ο Αντριάνο Γκαλιάνι, με τον Βραζιλιάνο να καλείται να πλέον να επιλέξει άλλο νούμερο.

Παρότι είχε τη δυνατότητα να πάρει το Νο 11 που είχε μόλις μείνει ελεύθερο μετά την αποχώρηση του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (ήταν άλλωστε το νούμερό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 αφού το "10" ήταν καπαρωμένο από τον Ριβάλντο), ο Βραζιλιάνος πλέι-μέικερ κάνει την έκπληξη και αποφασίζει να πάρει τη φανέλα με το Νο 80 στην πλάτη.

Η εξήγηση που δίνει για την επιλογή του; "Είναι η χρονιά γέννησής μου".

6. Το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίλαν γίνεται στις 31 Αυγούστου 2008, στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος που βρίσκει τη Μίλαν να υποδέχεται τη Μπολόνια.

Ο Κάρλο Αντσελότι χρησιμοποιεί σε αυτό το ματς τους Ροναλντίνιο και Ζέεντορφ πίσω από τον Φίλιπο Ιντζάγκι που παίζει στην κορυφή της επίθεσης, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει μερικές αρκετά καλές εμπνεύσεις μέσα στο 90λεπτο, όμως στο τέλος αποχωρεί με σκυμένο κεφάλι όπως και οι συμπαίκτες του, αφού η Μπολόνια επικρατεί με 2-1.

Οι "ροσομπλού" προηγήθηκαν με τον Μάρκο Ντι Βάιο στο 18', ισοφάρισε στο 42' ο Αμπροζίνι, για να δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους ο Βαλιάνι στο 79' με ένα άπιαστο σουτ στο "Γ" της εστίας του Αμπιάτι.

7. Καλύτερη στιγμή δεν θα μπορούσε να διαλέξει ο Ροναλντίνιο για να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μίλαν...

Το κάνει στις 28 Σεπτεμβρίου 2008 στο μεγάλο "ντέρμπι της Μαντονίνα" κόντρα στην Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο (5η αγωνιστική της Serie A) με το τέρμα αυτό να είναι μάλιστα το νικητήριο, καθώς το τελικό σκορ στο συγκεκριμένο ντέρμπι ήταν 1-0.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 36ο λεπτό: ο Ροναλντίνιο έβγαλε μπαλιά με το μοιρογνωμόνιο για τον Κακά, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ίντερ από θέση δεξιά, σταμάτησε τη μπάλα και έκανε "γλυκιά" σέντρα στην καρδιά της άμυνας των '"νερατζούρι", για να έρθει ο "Ντίνιο" με τρομερή κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του συμπατριώτη του Ζούλιο Σέζαρ.

8. Τον ερχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου του 2008, πετυχαίνει για πρώτη φορά δύο τέρματα σε έναν αγώνα.

Θήραμά του είναι η Σαμπντόρια σε ένα ματς που γίνεται στο "Σαν Σίρο", με τον Βραζιλιάνο να ανοίγει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 55' και να κάνει το 2-0 έντεκα λεπτά αργότερα με όμορφο πλασέ, μετά από ασίστ του Κακά.

9. Η ώρα για πρώτο ευρωπαϊκό του γκολ έρχεται στις 6 Νοεμβρίου 2008 και στην αναμέτρηση με τη Μπράγκα στο "Σαν Σίρο" για την 2η αγωνιστική της φάσης ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

Ο αγώνας δεν έχει σκορ μέχρι και το 93' όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βραζιλιάνος "μάγος" εξαπολύει ένα φαρμακερό δεξί σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πορτογάλων, που στέλνει τη μπάλα να καρφωθεί στο δεξί "παραθυράκι" του γκολκίπερ της Μπράγκα.

Εκπληκτικό σε ομορφιά και βαθμό δυσκολίας γκολ, δικαιολογημένα ο λάτιν άσος πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

10. Με... κεκτημένη ταχύτητα από το γκολ-ποίημα με τη Μπράγκα που χάρισε το "τρίποντο" στην ομάδα του, ο Ροναλντίνιο εκτελεί και την Πόρτσμουθ στο "Φράτον Παρκ" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου UEFA (η Μίλαν συμμετέχει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση καθώς τη σεζόν 2007-08 τερμάτισε πέμπτη στο Καμπιονάτο).

Οι Μιλανέζοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς χάνουν με 2-0 (62' Καμπούλ, 73' Κανού) και το παιχνίδι έχει μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο Βραζιλιάνος βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ στο 84'.

To γκολ αυτό "δίνει φτερά" στους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι που δεν παρατούν τον αγώνα και καταφέρνουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να αποδράσουν με τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στην "αλεπού" των γηπέδων Φίλιπο Ιντσάγκι.

11. Μετά το πρώτο μισό της σεζόν όπου ήταν πολύ καλός και καθοριστικός σε πολλούς αγώνες για την ομάδα του, ο Ροναλντίνιο εμφανίζει κάθετη πτώση στην απόδοσή του από τον Ιανουάριο και μετά, με αποτέλεσμα ο χρόνος συμμετοχής του να μειώνεται αισθητά και ο Κάρλο Αντσελότι να τον αφήνει συχνά στον πάγκο.

Ολοκληρώνει την πρώτη του σεζόν στη Μίλαν με απολογισμό 10 γκολ σε 36 παρουσίες του σε όλες τις διοργανώσεις.

12. Στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του στη Μίλαν, ο Ροναλντίνιο λαμβάνει μία πολύ τιμητική διάκριση, καθώς του απομένεται το "Golden Foot 2009", ένα διεθνές ποδοσφαιρικό βραβείο το οποίο έχει θεσπιστεί από το 2002 και το οποίο δίνεται σε παίκτες που ξεχωρίζουν για τα αθλητικά τους επιτεύγματα.

Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία που διενεργήθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.goldenfoot.com πήραν μέρος 158.470 άτομα, με τον Ροναλντίνιο να έρχεται πρώτος σε προτιμήσεις (43.755 ψήφους) αφήνοντας δεύτερο τον Ραούλ (31.762) και τρίτο τον Ανρί (25.537).

Να σημειωθεί ότι πριν από τον Ροναλντίνιο είχαν κερδίσει το βραβείο κατά σειρά οι Μπάτζο, Νέντβεντ, Σεβτσένκο, Ρονάλντο, Ντελ Πιέρο και Ρομπέρτο Κάρλος, με τον εκάστοτε νικητή να έχει την ευκαιρία να αφήνει τα αποτυπώματα των ποδιών του σε περίοπτη θέση στο Πριγκηπάτο του Μονακό.

13. Μετά την κατάκτηση του τίτλου του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς για τη FIFA το 2004 και το 2005, ο Ροναλντίνιο βραβεύεται και καλύτερος παίκτης για την περασμένη δεκαετία (2000-2009) από το περιοδικό World Soccer, ξεπερνώντας τόσο τον Λιονέλ Μέσι όσο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τους παίκτες δηλαδή που κατέκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας αντίστοιχα.

14. Την πρώτη του σεζόν δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ με αντίπαλο τη Γιουβέντους, όμως το καταφέρνει και μάλιστα με εμφατικό τρόπο στις 10 Ιανουαρίου 2010, αφού σκοράρει δις στο επιβλητικό πέρασμα της Μίλαν με 3-0 από το "Ολίμπικο" (τελευταία αγωνιστική πρώτου γύρου).

Στο 72' διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του Λεονάρντο με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 88' σφραγίζει τον μιλανέζικο θρίαμβο μέσα στο Τορίνο με πλασέ μέσα από την περιοχή.

15. Μία εβδομάδα μετά. δίνει ρεσιτάλ απέναντι σε μία ακόμα ομάδα που φοράει ασπρόμαυρα, καθώς πανηγυρίζει το πρώτο του χατ-τρικ στην Ιταλία με αντίπαλο τη Σιένα στο "Σαν Σίρο" (4-0 το τελικό σκορ με τον Μποριέλο να πετυχαίνει το άλλο γκολ).

Ο Βραζιλιάνος άσος πετυχαίνει ένα γκολ από την άσπρη βούλα, ένα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ένα με διαγώνια "ρουκέτα" από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ κάνει "όργια" με τη μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

16. Η Μίλαν γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 16 Φεβρουαρίου 2010, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά αποχαιρετάει τη διοργάνωση (στη ρεβάνς του"Ολν Τράφορντ" θα υποστεί διασυρμό με 0-4).

Και όμως όλα είχαν ξεκινήσει τόσο ιδανικά για τους Μιλανέζους με το γρήγορο γκολ του Ροναλντίνιο...

17. Η αγωνιστική περίοδος 2009-2010 είναι μακράν η καλύτερη του Ροναλντίνιο στη Μίλαν, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους: πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 15 γκολ και πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα με 16.

18. Λέτε τα εντυπωσιακά νούμερα του Ροναλντίνιο στη δεύτερη σεζόν του στη Μίλαν να οφείλονται κατά ένα ποσοστό και στη διάσημη "συνθήκη του τραπεζιού" που είχε γίνει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι το καλοκαίρι του 2009;

Σύμφωνα με τους Ιταλούς συναδέλφους μας, μετά από ένα φιλικό με τη Βαρέζε το αφεντικό της Μίλαν τον είχε κάνει να ανέβει με τα πόδια σε ένα τραπεζάκι και να δώσει όρκο μπροστά στους συμπαίκτες του ότι θα συμπεριφερόταν ως σοβαρός επαγγελματίας για όλη τη σεζόν.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι πέρα από πολλά γκολ και άφθονες ασίστ απασχόλησε τα μίντια και με αρκετές νυχτερινές εξόδους του...

19. Ο συμπατριώτης του, Λεονάρντο, μπόρεσε να βρει τα... κουμπιά του Ροναλντίνιο και να πάρει το μεγαλύτερο μέρος από τον πολύ καλό εαυτό του, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να γίνει το ίδιο και με τον διάδοχό του.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αφήνει μέχρι και επτά συνεχόμενα ματς στον πάγκο τον Ροναλντίνιο, με τον Βραζιλιάνο να μένει "άσφαιρος" και στα 11 ματς που αγωνίζεται στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα.

20. Το τελευταίο γκολ του Ροναλντίνιο με τη φανέλα της Μίλαν είναι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (5 συμμετοχές-1 γκολ), αυτό που πετυχαίνει στις 23 Νοεμβρίου 2010 στις καθυστερήσεις του εκτός έδρας αγώνα με την Οσέρ.

21. Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του στη Μίλαν αυτή τη σεζόν μετά την έλευση των Ιμπραχίμοβιτς, Ρομπίνιο αλλά και του Κασάνο εσχάτως, τον οδηγούν στην απόφαση να αποχωρήσει έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του.

Όπως υποστηρίζει, η μεγάλη του επιθυμία είναι να επιστρέψει στη Βραζιλία προκειμένου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια ομάδα και να καταφέρει να ξαναβρεί μία θέση στη σελεσάο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 που θα διοργανωθεί στη "χώρα της σάμπα".

Η Μίλαν δεν φέρεται διατεθειμένη να προβάλλει εμπόδια και έτσι ξεκινάει ο χορός επαφών΄με τους υποψήφιους μνηστήρες. Φλαμένγκο, Γκρέμιο, Παλμέιρας και Κορίνθιανς τον διεκδικούν, με τον Αντριάνο Γκαλιάνι να ανακοινώνει πως ο παίκτης θα πουληθεί σε όποια ομάδα δώσει 8.000.000 ευρώ στη Μίλαν.

22. Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτούν αρκετές ημέρες , η Φλαμένγκο είναι αυτή που κερδίζει τη μάχη για την απόκτησή του, με τους οπαδούς της Γκρέμιο να κατηγορούν τον Ροναλντίνιο για προδοσία, επειδή παρότι είχε συμφωνήσει αρχικά με την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του τελικά προτίμησε την καλύτερη οικονομικά πρόταση της "Φλα".

Στις 11 Ιανουαρίου του 2011 οι "ροσονέρι" της Βραζιλίας (που οι δικές τους ρίγες πάντως είναι οριζόντιες και όχι κάθετες όπως της Μίλαν) ανακοινώνουν επίσημα τον παίκτη με τον 30άχρονο άσο να υπογράφει συμβόλαιο 4 ετών και τη Μίλαν να βάζει στα ταμεία της περίπου 3.000.000 ευρώ.

23. ο συνολικός απολογισμός του Ροναλντίνιο στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στη Λομπαρδία; Στα 95 συνολικά ματς που φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις (καμπιονάτο, Κόπα Ιτάλια, ευρωπαϊκά Κύπελλα) βρήκε 26 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα ενώ είχε και 25 ασίστ.

24. "Θα είναι πάντα ένας αδερφός", είχε δηλώσει μετά το ματς με την Ουντινέζε ο Αλεσάντρε Πάτ, σχολιάζοντας την επικείμενη αποχώρηση του Ροναλντίνιο από τη Μίλαν, και φαίνεται πως την ιδια σκέψη για τον 30χρονο σούπερ σταρ μοιράζεται όλη η οικογένεια των "ροσονέρι".

"Καλή τύχη Ντίνιο", είναι ο τίτλος που χρησιμοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν για να γνωστοποιηθεί η οριστική συμφωνία με τη Φλαμένγκο, με το σχετικό κείμενο να καταλήγει χαρακτηριστικά:

"Η Μίλαν γνωστοποιεί ότι έχει παραχωρήσει τον Ροναλντίνιο στη Φλαμένγκο. Ο σύλλογος ευχαριστεί τον παίκτη για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και του εύχεται επιτυχία και μεγάλες στιγμές στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του".

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ