ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ρούνεϊ στους δέκα πιο γρήγορους παίκτες του κόσμου

Ο Ρούνεϊ στους δέκα πιο γρήγορους παίκτες του κόσμου
Μπέιλ-Ρούνεϊ-Ουαλία-Αγγλία © SPORTIMAGE/PA IMAGES

Ο Γκάρεθ Μπέιλ μετρήθηκε να πιάνει την υψηλότερη ταχύτητα μέσα στο 2016, ωστόσο η έκπληξη προέρχεται από το γεγονός ότι στο top-10 βρίσκεται και ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Μία έρευνα υποστηρίζει ότι μέσα στους δέκα γρηγορότερους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του κόσμου βρίσκεται και ο... Γουέϊν Ρούνεϊ.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος φέρεται να βρίσκεται στη δέκατη θέση, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι, αλλά πάνω από παίκτες όπως ο Έκτορ Μπεγερίν και ο Σαντιό Μανέ, πιθανόν οι δύο πιο γρήγοροι ποδοσφαιριστές της Premier League σε όλες τις άλλες σχετικές μελέτες.

Η έρευνα προκύπτει από τον μεξικανικό σύλλογο Πατσούκα, οι άνθρωποι του οποίου μέτρησαν τη μέγιστη στιγμιαία ταχύτητα που έπιασαν οι ποδοσφαιριστές κατά το περσινό έτος.

Έτσι, για παράδειγμα, ο Γκάρεθ Μπέιλ κάποια στιγμή έτρεξε με 36,9 χιλιόμετρα ανά ώρα και γι' αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ο Ορλάντο Μπέριο της Φλαμένγκο έπιασε τα 36χλμ./ώ., ο Γίργκεν Νταμ των Τίγκρες κατάφερε να φτάσει τα 35,23χλμ./ώ.

Την αμφιλεγόμενη λίστα συμπληρώνουν οι Αντόνιο Βαλένσια, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Άαρον Λένον, Κριστιάνο Ρονάλντο, Θίο Γουόλκοτ και Λιονέλ Μέσι.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Α/Α Ποδοσφαιριστής Σύλλογος Ταχύτητα
1 Γκάρεθ Μπέιλ Ρεάλ 36,90
2 Ορλάντιο Μπέριο Φλαμένγκο 36,00
3 Γίργκεν Νταμ Τίγκρες 35,23
4 Αντόνιο Βαλένσια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 35,10
5 Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ Ντόρτμουντ 34,60
6 Άαρον Λένον Έβερτον 33,80
7 Κριστιάνο Ρονάλντο Ρεάλ 33,60
8 Θίο Γουόλκοτ Άρσεναλ 32,70
9 Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα 32,50
10 Γουέιν Ρούνεϊ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 31,20
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ