ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σ. Ταυλαρίδης στο SPORT 24

Ο Σ. Ταυλαρίδης στο SPORT 24
New Image

O Σ. Ταυλαρίδης, ή... "Roc" (βράχος) μίλησε στο SPORT 24 για τα κλειδιά της νίκης των στεφανουά

Στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, στον αγώνα της Λίλ με την ΑΕΚ, ο Στάθης Ταυλαρίδης είχε προλάβει να δει πολλούς συγγενείς και φίλους.Αυτό όμως του αφαίρεσε αρκετή ενέργεια και στο παιχνίδι δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε (είχε μάλιστα αποβληθεί).
«Δεν θα ξαναέκανα λοιπόν αυτό το λάθος και αυτή τη φορά δεν είδα κανέναν. Ευτυχώς άλλωστε έχω τους γονείς μου αυτό τον καιρό στην Σεντ Ετιέν. Ήμουν πολύ πιο συγκεντρωμένος, διότι τότε έχοντας δει καμιά τριανταριά φίλους και συγγενείς, ξόδεψα πολύ ενέργεια πριν το ματς και αυτό μου στοίχισε» λεει στο SPORT 24 ο έμπειρος αμυντικός, μιλώντας την επομένη του θριάμβου της Σεντ Ετιέν στο Καραϊσκάκη.

Στα γαλλικά η λέξη «Roc» σημαίνει «Βράχος», το παρατσούκλι που ταίριαζε δηλαδή απόλυτα στον Στάθη Ταυλαρίδη και όταν έπαιζε στα μέρη μας. Ο 29χρονος αμυντικός, όπως και στην Λίλ τόσα χρόνια, έτσι και στη Σεντ Ετιέν αποτελεί τον βασικό στυλοβάτη της άμυνας και δεν είναι τυχαίο που οι Γάλλοι πίνουν νερό (ή μάλλον...σαμπάνια) στο όνομά του.

Προχθές το βράδυ είχε την τιμητική του και ήταν λογικό οι συμπαίκτες του να του αφιερώσουν τη νίκη: « Μου το είπαν και στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, καθώς γνώριζαν ότι είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, επειδή έπαιζα στην πατρίδα μου. Ετσι μου αφιέρωσαν τη νίκη, η οποία πάντως ήρθε μετά απο συνολική δουλειά» μας λεει ο άσος της Σεντ Ετιέν, που παρά τη χαμηλή θέση της στη βαθμολογία της Γαλλίας, έδειξε τα «δόντια» της, βασισμένη και στην μεγάλη παράδοση που έχει στα κύπελλα Ευρώπης.

« Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γαλλίας σε ιστορία και δεν είναι τυχαίο αυτό. Απλά εφέτος είχαμε πολλά προβλήματα, 7-8 τραυματισμούς βασικών παικτών, αλλαγή προπονητών και όλα αυτά μας πήγαν πολύ πίσω.

Έτσι έχουμε μείνει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, στην 18η θέση, μόλις με 24 βαθμούς. Πρέπει στις 14 αγωνιστικές που απομένουν να φτάσουμε τουλάχιστον τους 42 για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Η ομάδα έχει αρκετά νέα παιδιά και ελπίζω να αντέξουν το βάρος της πίεσης

» επισημαίνει ο Στάθης Ταυλαρίδης που δεν τον ξάφνιασε η εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του στον Πειραιά.

« Η ομάδα έχει δυνατότητες και ο προπονητής μας είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι. Πετύχαμε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον Ολυμπιακό και δεν του επιτρέψαμε να δημιουργήσει φάσεις, πέρα από τα στημένα, όπως είχε κάνει κατά κόρον με Μπενφίκα και Χέρτα».

Φτάνοντας στη Γαλλία, στις δύο το πρωί, ο Στάθης κοιμήθηκε ξημερώματα, καθώς ξαναείδε το παιχνίδι της ομάδας του και το χάρηκε:

«Παίξαμε πολύ έξυπνα. Είχαμε εντολή να κρατάμε ψύχραιμα τη μπάλα και όταν φτάνει αυτή στα δύο στόπερ μας, να την δίνουμε στον Μπλέζ (Ματουϊντί) για να κάνει παιχνίδι όπως και έγινε» μας λεει και του εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτόν τον εξαιρετικό 22χρονο μέσο (τον Ματουϊντί).

«Δεν είναι τυχαίος παίκτης, παίζοντας από τα 17 του στην ομάδα και έχοντας ξεπεράσει ήδη τις 100 συμμετοχές. Δεν αποτελεί πλέον μυστικό ότι μάλλον είναι η τελευταία του σεζόν στην ομάδα, αφού από το προηγούμενο καλοκαίρι είχε έρθει πρόταση από την Αρσεναλ 15 εκατ. ευρώ.Το αξίζει πέρα για πέρα. Είναι φοβερό παιδί και καλός παίκτης που εμπνέει σιγουριά».


Τους αιφνιδιάσαμε


« Πιστεύω ότι τον αιφνιδιάσαμε με γκολ σε καθοριστικά σημεία και τον βγάλαμε εντελώς εκτός ρυθμού. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και θυμίζω το περσινό παιχνίδι που είχε στη Γερμανία με την Βέρντερ. Γι’ αυτό και επιμένω ότι απλά τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και θέλει προσοχή» επισημαίνει ο αμυντικός της Σεντ Ετιέν, που γνωρίζει βέβαια την υποστήριξη του κόσμου που θα έχει η ομάδα στο «Ζοφρουά Γκισάρ».

H πιο καυτή έδρα στη Γαλλία

« Είναι η πιο «καυτή» έδρα στη Γαλλία και τα τελευταία χρόνια το κοινό μας ψηφίζεται ως το καλύτερο απ’ όλα τα γήπεδα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε φίλους, που ταξιδεύουν ακόμα και 1000 χιλιόμετρα από κάθε μεριά της Γαλλίας για να μας δουν. Μας βοηθούν πάρα πολύ».

Στη Γαλλία έχει βρει τη νιρβάνα του και όταν του θυμίζουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και τον ρωτάμε αν του λείπει, ξεσπαθώνει δικαίως:

« Να μου λείψει τι; Οι εγκαταστάσεις, τα γήπεδα στα οποία πεθαίνουν φίλαθλοι ; Το πρωτάθλημα όπου οι γηγενείς παίκτες και όχι μόνο αναγκάζονται να φεύγουν με συνοδεία πολλές φορές και οι διαιτητές πηγαίνουν στο αεροδρόμιο με περιπολικό. Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω» παραδέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσο για την εθνική, που αποτελεί το όνειρο για κάθε παίκτη, επίσης δεν αγχώνεται:

« Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο πάνω σε αυτό το θέμα. Εγώ προσπαθώ, κάνω την καριέρα μου, με συνεχόμενες συμμετοχές σε Γαλλία και Ευρώπη και χαίρομαι για την αγάπη και την τιμή που μου δείχνουν οι ομάδες που μου κάνουν συμβόλαιο» καταλήγει ο έμπειρος αμυντικός, που είδε και τα διαιτητικά λάθη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

« Το πέναλτι είναι τουλάχιστον μισό μέτρο έξω, ενώ μας έκοψαν και με ένα οφσάιντ που δεν υπήρχε και ήταν εξαιρετική ευκαιρία. Αποδείξαμε όμως αυτό που πιστεύω και εγώ, ότι όταν μια ομάδα είναι καλύτερη μπορεί να νικήσει ακόμα και αν έχει αδικηθεί από κάποιο ανθρώπινο διαιτητικό λάθος» συμπεραίνει, έχοντας προλάβει να ζήσει στην Ελλάδα την «Διαιτητολαγνεία» και την ανάλυση κάθε φάσης από 10 μεριές. Είπαμε όμως δεν του λείπει καθόλου αυτό το πρωτάθλημα και δεν τον αδικούμε.































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ