EURO 2024

Ο Σάκι στηρίζει τον Σπαλέτι: "Η Ιταλία μπορεί να μας εκπλήξει στο Euro"

FLORENCE, ITALY - MARCH 23:  Italian Football Youth Coordinator Arrigo Sacchi during a training session ahead of their EURO 2012 qualifier against Slovenia at Coverciano on March 23, 2011 in Florence, Italy.  (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
FLORENCE, ITALY - MARCH 23: Italian Football Youth Coordinator Arrigo Sacchi during a training session ahead of their EURO 2012 qualifier against Slovenia at Coverciano on March 23, 2011 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images) GETTY IMAGES

Πεπεισμένος ότι η Ιταλία μπορεί να πετύχει κάποια μεγάλη διάκριση στο Euro 2020 έχοντας τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της, εμφανίστηκε μέσω συνέντευξής του η θρυλική φιγούρα της Μίλαν και της "σκουάντρα ατζούρα", Αρίγκο Σάκι.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2024 όπου θα την βρει να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Αλβανία, η εθνική Ιταλίας δίνει το τελευταίο της τεστ στο "Κάρλο Καστελάνι" 'όπου υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής (9/6) στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα πάντως με τον Αρίγκο Σάκι, η σκουάντρα ατζούρα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μακριά στη διοργάνωση τρία χρόνια μετά από την κατάκτηση του τίτλου, αρκεί οι παίκτες να ακολουθήσουν πλήρως τη φιλοσοφία του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

"Το γεγονός που μου δίνει τη μεγαλύτερη ηρεμία είναι η παρουσία του Σπαλέτι. Πιστεύω ότι είναι σπουδαίος προπονητής, ικανός να φτιάξει ένα καλό αγωνιστικό πλάνο και στιλ παιχνιδιού για τις ομάδες του και το έδειξε με την Νάπολι.

Εάν τα παιδιά τον ακολουθήσουν πλήρως, η Ιταλία μπορεί να μας αιφνιδιάσει", τόνισε ο θρυλικός Ιταλός προπονητής μέσω συνέντευξής του στην "Gazzetta dello Sport", για να συνεχίσει στο ίδιο ύφος:

"Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η Ιταλία έμπαινε με το πόδι στο γκάζι από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Πρώτα θα παίξουμε με την Αλβανία, μετά έχουμε την Ισπανία και την Κροατία.

Όλες οι ομάδες αξίζουν το μέγιστο σεβασμό μας, πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Η δουλειά του προπονητή είναι περίπλοκη γιατί δεν έχει αρκετό χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για μία δύσκολη διοργάνωση όπως το Euro.

Είμαι όμως πεπεισμένος πως ο Σπαλέτι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση".

TAGS EURO 2024 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ