ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο σεβασμός… "πονάει" τον Ολυμπιακό!

Ο σεβασμός… "πονάει" τον Ολυμπιακό!
προπονηση

Το Sport24.gr γράφει για τον άνισο αγώνα με την απειθαρχία και την επιβεβλημένη επιστροφή του "Τζόλε"

Η έννοια "σεβασμός", είναι μια πονεμένη ιστορία για το φετινό Ολυμπιακό… Ο Κετσπάγια προσπάθησε να κερδίσει το σεβασμό ορισμένων ποδοσφαιριστών του, με λίγο… άκομψο τρόπο. Αποτέλεσμα; Αντιδράσεις, εκνευρισμός και -τελικά- η απόλυσή του, παρά την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Σεβασμό απαίτησε και ο Ζίκο, όμως οι χειρισμοί του, του στέρησαν την εμπιστοσύνη της διοίκησης, των παικτών και του κόσμου. Ορισμένες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του 56χρονου Βραζιλιάνου, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό, αλλά αντιθέτως, εκνεύρισαν, απογοήτευσαν, ή -ακόμα χειρότερα- προκάλεσαν το γέλιο! Η διοίκηση, αποφάσισε πως ο Ζίκο είχε χάσει τα αποδυτήρια και μαζί την ευκαιρία του. Σεβασμός για τον τεράστιο παίκτη Ζίκο, υπήρξε, για τον προπονητή, όχι…

Άνισος αγώνας με την απειθαρχία

Σεβασμό, απαιτεί και ο Μπάντοβιτς, ο οποίος είναι στη δυσκολότερη θέση από όλους τους προηγούμενους. Γιατί ξεκινά για μία… "mission impossible", βρισκόμενος πολύ πίσω από την κορυφή και προσπαθώντας να διαχειριστεί μια πολύ άσχημη και ψυχοφθόρα κατάσταση. Ο "Μπόσκο", καλείται να συνεφέρει τους παίκτες, να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού και να σώσει τη χρονιά.

Η αποστολή του γίνεται δυσκολότερη, αν σκεφτεί κανείς ότι η θητεία του στο συγκεκριμένο πόστο, έχει πολύ συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το καλοκαίρι οι πρωταθλητές θα έχουν στον πάγκο τους έναν άλλο προπονητή. Το αν θα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε ή κάποιος άλλος ευρωπαίος τεχνικός, μικρή σημασία έχει. Το σημαντικό, αυτή τη στιγμή, είναι πως ο Μπάντοβιτς πολεμάει με την απειθαρχία, χωρίς τα κατάλληλα όπλα στα χέρια του.

Γι’ αυτό "χάνεται η μπάλα"!

Γιατί αρκετοί στο Ρέντη, έχουν λανθασμένη νοοτροπία. Γιατί πολλοί, δε φέρονται με επαγγελματισμό, αντιμετωπίζοντας το Μπάντοβιτς ως "αναλώσιμο υλικό"! Ως "προπονητή τριμήνου", χωρίς ιδιαίτερη εξουσία. Η διοίκηση κάλεσε εσπευσμένα τους Ντιόγκο και Γιάννη Παπαδόπουλο, προκειμένου να τους δείξει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες καταστάσεις. Απολύτως σωστή κίνηση, επιβεβλημένη τη συγκεκριμένη στιγμή, αφού τα κρούσματα απειθαρχίας όλο και πληθαίνουν.

Έλλειψη σεβασμού στον προπονητή και στην προσπάθεια της ομάδας, έδειξε και ο Μαρέσκα στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Έλλειψη πειθαρχίας και από το Ντάτολο, ο οποίος διαμαρτυρόταν με το παραμικρό στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον… ευαίσθητο Κύρκο. Έλλειψη επαγγελματικής συνείδησης, από Μπράβο και Λούα Λούα, οι οποίοι καθυστέρησαν σε προπονήσεις.

Θα μου πείτε, είναι τόσο σημαντικά αυτά τα παραπτώματα; Μα έτσι ξεκινούν όλα! Με αυτό τον τρόπο, χάνεται ο έλεγχος και μαζί η… "μπάλα", από τον προπονητή. Με λίγα λόγια, ο Μπάντοβιτς χρειάζεται στήριξη και ο Σωκράτης Κόκκαλης, δείχνει διατεθειμένος να του την προσφέρει. Είναι -άλλωστε- ο μόνος που μπορεί να το κάνει…

Ο σεβασμός κερδίζεται. Δεν απαιτείται…

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μα φυσικά με την πρόσληψη ενός γενικού αρχηγού, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Κάποιου ο οποίος θα μπορεί να προβλέπει συμπεριφορές και να προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις στα αποδυτήρια. Ενός ανθρώπου, ο οποίος με τα επιτεύγματά του, έχει καταφέρει να κερδίσει αυτό το σεβασμό, τον οποίο 23χρονα κακομαθημένα, απαιτούν από συνομηλίκους τους!

Η επιστροφή του Τζόρτζεβιτς στο Ρέντη, μοιάζει πιο επιβεβλημένη από κάθε άλλη φορά. Μόνο έτσι ο Μπάντοβιτς θα μπορέσει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού. Μόνο με αυτό τον τρόπο, τα… λουριά θα σφίξουν, οι… μαγκιές θα σταματήσουν και ο τσαμπουκάς θα αρχίσει να εξωτερικεύεται αποκλειστικά στο ενδεδειγμένο πεδίο. Τον αγωνιστικό χώρο…





















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ