ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© THE FA VIA GETTY IMAGES

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στα 19 του χρόνια βρίσκεται στα χνάρια άλλων μεγάλων άσων του ποδοσφαίρου, που στην ηλικία του είχαν πετύχει σημαντικά πράγματα. Διαβάστε αναλυτικά.

Τι και αν διάγει μόλις το 19ο έτος της ηλικίας του. Οι προδιαγραφές του είναι για να αφήσει εποχή και να βάλει φαρδιά πλατιά την "υπογραφή" του. Βέβαια, θα πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται με συνέπεια, να βελτιώνεται και να εξελίσσει το δεδομένο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Ο λόγος για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον διεθνή άσο της Λίβερπουλ να αφήνει ήδη το στίγμα του και να "φωνάζει" με την παρουσία του στο χορτάρι ότι θέλει να ξεχωρίσει και να ξεφύγει από τον σωρό και τη μάζα. Να μην είναι ένας από τους πολλούς, αλλά στο κλαμπ των λίγων, των εκλεκτών, των ξεχωριστών.

Ο διεθνής Άγγλος μετράει ήδη 79 συμμετοχές με τον σύλλογό του, έχει σκοράρει 14 φορές, ενώ μετράει οκτώ συμμετοχές με τα "λιοντάρια". Ο νεαρός εξτρέμ παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιάζεται και καλύτερος, αποτελώντας το "next big thing" του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Η ιστοσελίδα "Dailymail.co.uk", σε αφιέρωμά της παρουσίασε το τι έκαναν στη δική του ηλικία άλλα μεγάλοι άσοι του ποδοσφαίρου, που έχουν αφήσει τα διαπιστευτήριά τους και αποτελούν την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Γκάρεθ Μπέιλ

Έκανε ντεμπούτο στα 16 του χρόνια με τη Σαουθάμπτον, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης της που πραγματοποίησε ντεμπούτο στην ιστορία του συλλόγου. Στα 19 του χρόνια έψαχνε την δική του θέση στο ρόστερ της Τότεναμ και ένα μήνα μετά τα γενέθλιά του είχε υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο, αλλά ο Μπενουά Ασού-Εκτό είχε τον πρώτο λόγο.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© GETTY IMAGES

Τόνι Κρόος

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα 17 του χρόνια με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά στα 19 του χρόνια δεν έβρισκε θέση βασικού και μάλιστα παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπάγερ Λεβερκούζεν την σεζόν 2009-10, για να επιστρέψει μετά στους Βαυαρούς και το καλοκαίρι αυτό να πάρει μετεγγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Φίλιπ Λαμ

Το ντεμπούτο του με την Μπάγερν Μονάχου έγινε σε αγώνα του Champions League με τη Λανς λίγο πριν τα 19α γενέθλιά του, έκανε άλλη μια εμφάνιση την σεζόν 2002-03, όπου κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο, για να δοθεί δανεικός στη Στουτγκάρδη την επόμενη σεζόν.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Λιονέλ Μέσι

Ο Αργεντινός έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα σε ηλικία 17 ετών και έπαιξε επτά φορές με την ομάδα του στο πρωτάθλημα της σεζόν 2004-05. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, βοήθησε τους Καταλανούς να πάρουν το πρωτάθλημα και να θριαμβεύσουν στην Ευρώπη. Στα 19α γενέθλιά του έκανε την έκτη εμφάνισή του με την Αργεντινή, νικώντας το Μεξικό το 2006 για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© AP

Νεϊμάρ

Ο Βραζιλιάνος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα 17 του χρόνια και μέσα σε μια τριετία πέτυχε 80 γκολ σε 155 αγώνες. Πάντως, στο ίδιο διάστημα έκανε... παπάδες και με την εθνική Βραζιλίας, με οκτώ γκολ σε 15 συμμετοχές. Από μικρός έκανε την διαφορά ο νυν άσος της Μπαρτσελόνα και πρώην της Σάντος.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© EPA

Άριεν Ρόμπεν

Στα 16 του, ο Ολλανδός έκανε ντεμπούτο με την Χρόνινχεν, σκοράροντας 10 γκολ σε 34 αγώνες, προτού μετακομίσει στην PSV, όπου στην πρώτη του σεζόν σε ηλικία 19 ετών έκανε την διαφορά, ήταν ο κορυφαίος και οδήγησε την Αϊντχόφεν στον 17ο τίτλο της.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© GETTY IMAGES

Χάμες Ροντρίγκες

Ντεμπούτο για τον Κολομβιανό στα 17 του χρόνια με την Ατλέτικο Μπάνφιλντ και έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής. Η παρουσία του κινητοποίησε σκάουτερ από την Ευρώπη και έξι ημέρες πριν τα 19α γενέθλιά του υπέγραψε στην Πόρτο αντί 5,1 εκ. ευρώ. Βοήθησε τους "Δράκους" να κάνουν το τρεμπλ, πετυχαίνοντας έξι τέρματα.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© AFP/GETTY IMAGES

Κριστιάνο Ρονάλντο

Σκόραρε δυο φορές στο ντεμπούτο του με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας σε ηλικία 17 ετών, ενώ εντυπωσίασε τόσο πολύ σε ένα φιλικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να σπεύσει να τον φέρει στην ομάδα του και μάλιστα στο πρώτο του ματς σκόραρε στο 3-0 απέναντι στη Μίλγουολ για το Κύπελλο Αγγλίας.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© AFP/GETTY IMAGES

Λουίς Σουάρες

Στη Νασιονάλ έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών και σκόραρε 12 γκολ σε 34 αγώνες, παίρνοντας το πρωτάθλημα της χώρας του. Μετά πήγε στην Χρόνινχεν και παρά το γεγονός πως δυσκολεύτηκε πολύ με την γλώσσα, κατάφερε να πετύχει 15 γκολ σε 37 αγώνες.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© VI-IMAGES VIA GETTY IMAGES

Γουέιν Ρούνεϊ

Έκανε το ντεμπούτον του με την Έβερτον στα 16 του και πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ απέναντι στην Άρσεναλ πέντε ημέρες προτού γίνει 17 ετών. Δυο χρόνια μετά, έπαιξε με την Αγγλία στο Euro 2004, σκόραρε τέσσερις φορές, αλλά τραυματίστηκε στα προημιτελικά. Πάντως, πήρε μετεγγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Στέρλινγκ στον δρόμο των κορυφαίων
© REUTERS
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ