ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο τελειομανής Χάγκελαντ

Ο τελειομανής Χάγκελαντ
Xάνγκελαντ

Εργασιομανής, φιλοσοφημένος, χιουμορίστας, ηγέτης. Το πορτρέτο του "Μr Perfect" αλλά και περιζήτητου Μπρέντε Χάγκελαντ, που ήρθε στο προσκήνιο για τον ΠΑΟ μέσω Χένρικσεν (vids)

Από την ημέρα που εγκατέλειψε την Κοπεγχάγη για λογαριασμό της Φούλαμ (Ιανουάριος 2008) όλα πάνε κατ'ευχήν για τον κάπτεν της εθνικής Νορβηγίας.
Οι "κότατζερς" βρήκαν στο πρόσωπο του πρώην παίκτη της Βίκινγκ Στάβανγκερ τον βράχο της άμυνας. Στόπερ υψηλών προδιαγραφών θέλγει με τις εμφανίσεις τις εμφανίσεις του ακόμη και τους πλέον δύσπιστους αναγκάζοντας τους σκάουτερ των Άρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι να αποκτήσουν μόνιμη θέση στο "Κρέιβεν Κότατζ".

Η λατρεία των οπαδών της Φούλαμ

Θεωρείται ως ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ. Η λέξη πρόοδος αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για τον 28χρονο στόπερ που προσέρχεται πρώτος και αποχωρεί τελευταίος από το προπονητικό κέντρο του λονδρέζικου συλλόγου.

Οι φίλοι της Φούλαμ τον λατρεύουν, απαιτώντας την παραμονή του στον σύλλογο. " Προβλέπω να μείνω εδώ για πολύ καιρό. Οι πρώτοι 12 μήνες ήταν εξαιρετικοί. Δεν θα με πείραζε να ριζώσω. Δείχνουμε πως κάτι χτίζουμε" δήλωνε προφητικά πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Γεννημένος στο Χιούστον την εποχή όπου ο πατέρας του απασχολούνταν σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις ο Χάγκελαντ εκπλήρωσε ένα παιδικό όνειρο του.

" Πίστευα πως ήταν απίθανο να μεταπηδήσω από την Σκανδιναβία. Ήταν ένα όνειρο για μένα. Δεν νομίζω πως κάποιος άλλος με εξαίρεση τον Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν κατάφερε από την Νορβηγία να πάρει μετεγγραφή απευθείας στην Αγγλία. Εάν δεν είχα βιώσει την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κοπεγχάγη ενδεχομένως να μην τα κατάφερνα".

Ο Ρενέ Χένρικσεν δικαιολογημένα στάζει μέλι για τον Χάγκελαντ. Ο αρχηγός της εθνικής Νορβηγίας θεωρείται από τους συμπατριώτες του, ως ο πιο νοήμων διεθνής. " Είναι η πιο ηλίθια ομάδα" απαντά χαριτολογώντας.

" Τούτη την εποχή διαβάζω ένα βιβλίο του Γιόχαν Βίλελμ Γιένσεν. Ζούσα στη Δανία για δύο χρόνια και δεν είχα τη δυνατότητα να διαβάζω βιβλία σπουδαίων Δανών συγγραφέων. Τώρα βρήκα την ευκαιρία να καλύψω τον χαμένο χρόνο".

Η πειθαρχία και ο Χόντγκσον

Ο Χάγκελαντ είναι αυστηρός με τον εαυτό του. " Κάνω την αυτοκριτική μου. Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι πως παίζεις και να βελτιώνεσαι. Είναι στιγμές που προηγούμαστε 2-0 και δεχόμαστε γκολ στο τέλος. Αυτό με εκνευρίζει. Αμυνόμαστε και οι 11, δεν είναι θέμα μπακ και τερματοφύλακα. Τα πάντα καθορίζονται από τον προπονητή".

Ο Σκανδιναβός άσος δεν ξεχνά τον "μέντορα" του Ρόι Χόντγκσον. Ο 62χρονος τεχνικός της Φούλαμ συνεργάστηκε μαζί του, την εποχή που έκανε τα πρώτα του βήματα στη νορβηγική Βίκινγκ (2000-05). Μάλιστα, συνήθιζε να τον χρησιμοποιεί ως μέσο!

Η αφοσίωση στη Φούλαμ

Πριν από περίπου πέντε μήνες ο Χάγκελαντ επιβραβεύθηκε για τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τη Φούλαμ μέχρι το 2013.

Ο ίδιος διατηρεί χαμηλούς τόνους κλείνοντας τα αυτιά του στις "Σειρήνες" διατηρώντας τις πάγια θέση του. Στάση, μάλλον ρομαντική για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να αγωνιστεί σε επιφανή σύλλογο της Πρέμιερσιπ: " Θα προτιμούσα να μείνω εδώ όσο περισσότερο γίνεται" επανέλαβε πριν λίγες μέρες.

Στο 53ο ματς της σεζόν σκόραρε το νικητήριο γκολ της Φούλαμ κόντρα στη Γουίγκαν (2-1). Γεννημένος νικητής, ο πεισματάρης σέντερ μπακ, πέρυσι συμπεριλήφθη στους 24 κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ σε σχετικό αφιέρωμα της Daily Mail.

Ακόμη και μετά την απόσυρση του αρχηγού της εθνικής Νορβηγίας, Μάρτιν Άντρεσεν ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Άγκε Χαρέιντε δεν το πολυσκέφτηκε χρίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον Χάγκελαντ διάδοχο του...














































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ