ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο τελικός, η κριτική... και οι Σέρβοι

Ο τελικός, η κριτική... και οι Σέρβοι
τεν κατε kicker

Τεν Κάτε: "Εχουμε ένα παιχνίδι... τελικό". Συστάσεις, προτροπές για Βέρντερ. Τα "λαβράκια" του Βέλιτς

Στα πλαίσια του σημαντικού αυτού αγώνα, ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε στη γερμανική εφημερίδα "Kicker", λέγοντας πως το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία του "τριφυλλιού".
" Αν θέλουμε να έχουμε ακόμα μία ευκαιρία, θα πρέπει να νικήσουμε τη Βέρντερ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στο ρόστερ των "πρασίνων", επισημαίνοντας πως υπάρχουν έξι διεθνείς στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα οι Βραζιλιάνοι της ομάδας έχουν προβλήματα προσαρμογής.

Συστάσεις για ευκαιρίες από Ολλανδό

Αυτό που έχει διαπιστώσει και στις προπονήσεις (τελειώματα φάσεων σε εστία) έγινε λόγος για συζήτηση στην προπόνηση του "τριφυλλιού" την επόμένη από το ντέρμπι με τον "δικέφαλο του Βορρά".

" Θεωρώ πως ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Ισως να έπαιξε ρόλο πως θα έπρεπε να είμασταν πιο αποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων απέναντι στην εστία και να μην σπαταλάμε τις ευκαιρίες" ήταν τα πρώτα λόγια του 54χρονου.

Απαντες φάνηκαν να συμφωνούν με την άποψη του προπονητή τους και αρκέστηκαν να λένε ότι θα προσπαθούν να είναι πιο αποτελεσματικοί για να μην χάνονται οι νίκες και οι πολύτιμοι βαθμοί. Πλέον, το ματς της 6ης αγωνιστικής ανήκει στο παρελθόν και ο Τεν Κάτε έδωσε το σύνθημα για το κρίσιμο ματς της Τετάρτης κόντρα στην Βέντερ Βρέμης.

" Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε ένα παιχνίδι-"τελικό" την Τετάρτη με την Βέρντερ Βρέμης και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πολύτιμη νίκη" ήταν τα λίγα λόγια του Ολλανδού.

Στα αγωνιστικά τα ευχάριστα νέα για τον 54χρονο τεχνικό ήταν πως ο Αντρέας Ιβανσιτς που είχε ζητήσει αλλαγή για κάτι "τσιμπίματα" στην Τούμπα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και είναι στην διιάθεση του προπονητή του. Στα πλάνα του Τεν Κάτε επανέρχονται και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μπράις Μουν.

Οσοι από τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι "πράσινοι" μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ταχύτητες και ολοκλήρωσαν με δίτερμα και τελειώματα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σωτήρης Λεοντίου και Ροντρίγκο Σόουζα

Παρακολουθεί Μιλίνκοβιτς΄, Μάτιτς ο Βέλιτς

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Γιάσμινκο Βέλιτς παρακολούθησε το ματς των εθνικών Νέων μεταξύ της Σερβίας και της Δανίας. Ο εκ των σκάουτερ του "τριφυλλιού" σύμφωνα με την ιστοσελίδα «www.aktualne.centrum.sk», φέρεται να παρακολούθησε τους δυο Σέρβους μέσους της Κόζιτσε, Μάρκο Μιλίνκοβιτς και Νεμάνια Μάτιτς.

Στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις του τζένεραλ μάνατζερ της σλοβακικής ομάδας, Γιόσεφ Βούκουσιτς, ο οποίος υποστήριξε: " Και οι δύο παίκτες έχουν μακροχρόνια συμβόλαια. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν αρκετοί σκάουτερ από ευρωπαϊκούς συλλόγους. Πρόσφατα ήρθαν να τους δουν και άνθρωποι από τη Λεβερκούζεν. Όμως μέχρι στιγμής επαναλαμβάνω δεν έχει μιλήσει κανείς μαζί μας".

Μάριο Μιλίνκοβιτς

Γεννήθηκε στις 16/04/1988 στο Μπόρατς. Εχει ύψος 1,79 και βάρος 77 κιλά. Την παρούσα σεζόν με την Κόζιτσε έχει σημειώσει 2 γκολ σε 10 παιχνίδια ενώ πέρσι σε 21 πέτυχε 1 γκολ.

Νεμάνια Μάτιτς

Γεννήθηκε στις 01/08/1998. Εχει ύψος 1,94 και βάρος 82 κιλά. Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ερυθρό Αστέρα. Την χρονιά που διανύουμε έχει σημειώσει με την Κόζιτσε 1 γκολ στα 12 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Πέρσι σε 25 συμμετοχές είχε σημειώσει και πάλι 1 γκολ.

Αναστασίου: "Ατοπο να υπάρχει κριτική"

Με δηλώσεις του στον "Σέντρα 103,3", ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με τη Βέρντερ, στον Χενκ Τεν Κάτε, αλλά και σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

- για τη κριτική στον Τεν Κατε: « Είναι άτοπο. Είναι η έκτη αγωνιστική, έχει αναλάβει μια καινούρια ομάδα, με καινούργιους παίκτες προσπαθεί να βρει τη σωστή χημεία».

- για ποιο λόγο δεν έχει καταλήξει σε έναν κορμό ο Τεν Κάτε: «Ο κορμός αν δούμε Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο, Μάτος, Σιμάο, Σαλπιγγίδη και Ίβανσιτς. Ο τερματοφύλακας ακόμα που άλλαξε στα τελευταία 2 παιχνίδια έχουμε ένα κορμό 7-8 παικτών που αυτός θα είναι ο βασικός κορμός της ομάδας».

- για τις πολλές αλλαγές από τη μέση και μπροστά: « Όλοι είναι παίκτες της ομάδας όλοι δουλεύουν. Η κατεύθυνση της ομάδας έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Η κριτική γίνεται με βάση τα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ Άρη και ΠΑΟΚ. Η επιλογή της ενδεκάδας έγινε ανάλογα με τον αντίπαλο και επιλέχθηκαν οι παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σ' αυτό το χώρο .Δεν έχει πει ο προπονητής ποτέ πάμε να παίξουμε και να μη χάσουμε. Πάμε να βάλουμε όσα πιο πολλά γκολ μπορούμε».

- για το σύστημα που επικρατεί: « Όλα γίνονται βάσει λογικής και βάσει εξήγησης. Η ομάδα είναι σε κάθε παιχνίδι δομημένη με βάση τις ανάγκες και τις συνθήκες του παιχνιδιού. Χτες πιστεύω ότι αντιμετωπίσαμε το καλύτερο ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων. Σε μια φανατισμένη έδρα. Η ομάδα όμως δεν κινδύνεψε καθόλου. Κινδυνευσαμε μια φορά από λάθος δικό μας στο πρώτο ημίχρονο που καλύψαμε γρήγορα και άλλη μια στο δεύτερο ημίχρονο από στημένη φάση. Δεν προβληματιστήκαμε αντίθετα πιστεύω ότι προβληματίσαμε».

- για το αν είναι επηρεασμένος ο Τεν Κάτε από την αποτυχία του στον Άγιαξ: « Ο Άγιαξ με το Τεν Κάτε έπαιξε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο αν συγκρίνω τη παρουσία μου με Μπλιντ, Κούμαν και μετά με τον Τεν Κατε που τον παρακολουθούσα. Απλά έχει αλλάξει μια χώρα δεν πέτυχε από πλευράς Τσάμπιονς Λιγκ στον Άγιαξ. Από τη στιγμή που ήταν προπονητής στον Άγιαξ και τον ζητάει η Τσέλσι το θεωρώ μεγάλη τιμή».

- για τον Σαλπιγγίδη και τη συνεχή εναλλαγή της θέσης του: « Αν δούμε τη στατιστική ο Σαλπιγγίδης είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού από πλευράς γκολ, ασίστ. Βάσει της ποιότητας του και της ταχύτητας του έχει και την ελευθερία να κινηθεί μπορεί να μπει στον άξονα . Απλά ο κάθε παίκτης έχει κάποιες ευθύνες που τον βαραίνουν αμυντικά».

- για τον Κλέιτον και το σκεπτικό του Τεν Κατε: « Το σκεπτικό ήταν ότι ο Ίβανσιτς πήγε αρκετά καλά. Μπορούσε να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα από την αριστερή πλευρά μπορούσε να αλλάξει εύκολα το παιχνίδι με το αριστερό του πόδι στην άλλη πλευρά. Ήταν καθαρά μια ποδοσφαιρική αλλαγή».

- για τον Σωτήρη Νίνη: « Δεν έχει κάνει προετοιμασία. Τις τελευταίες 10 μέρες θα μπορούσε να είναι με την ομάδα και θα μπορούσε να έχει δουλέψει όμως έλλειψε με την Εθνική ομάδα. Δεν νομίζω ότι τον ωφελήσαν. Ο προπονητής όμως τον πιστεύει. Παιχνίδια έχουμε πάρα πολλά ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς παίκτες ποιοτικούς. Ο Νίνης θα πάρει τις ευκαιρίες του».

- για τις εργομετρικές εξετάσεις και τους διεθνείς που δεν χρησιμοποιούνται: « Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που τροφοδοτεί με τόσους Έλληνες την εθνική ομάδα. Λείπουν 10 μέρες από την ομάδα και δεν χρησιμοποιείται κανείς. Δεν θέλω να κάνω κριτική στο προπονητή αλλά από ένα σημείο και μετά έχεις τους δύο που είναι μόνιμοι σε κάθε παιχνίδι και είναι μόνιμα στο πάγκο. Ο Σαλπιγγίδης που αξίζει να πάρει κάποιες ευκαιρίες ο Βύντρα που είναι βασικός στο Παναθηναϊκό αλλά και ο Σπυρόπουλος ως αριστερό μπακ».

- για το κλίμα πριν το κρίσιμο ματς με τη Βέρντερ Βρέμης: « Κάθε ματς του Παναθηναϊκού είναι κρίσιμο. Πάμε με το σκεπτικό ότι δεν θα χάσουμε κανένα παιχνίδι όμως κάποια στιγμή έρχεται η ήττα».

- για το αν μπορούμε να περιμένουμε κάποια έκπληξη από τον Τεν Κάτε στο ματς με τη Βέρντερ, όπως ήταν ο Μάντζιος στη Τούμπα: « Για εμάς ήταν ένας από τους καλύτερους ο Μάντζιος. Θα κάνουμε τη προπόνηση σήμερα θα δούμε πως πάει το γκρουπ αν υπάρχουν τραυματισμοί γιατί σε 2 μέρες έχουμε παιχνίδι. Αλλά με βάση το σύστημα που παίζει η ομάδα είναι πολύ σημαντικός ο παίκτης -κορυφή που θα είναι είτε ο Μάντζιος είτε ο Σόουζα είτε ο Πετρόπουλος».

- για τη Βέρντερ Βρέμης: « Όταν προσπαθείς να παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο δημιουργούνται κενά πίσω. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Να κλείσουμε χώρους ώστε να δώσουμε όσο το δυνατό χώρο στην άμυνα μας. Γιατί η Βέρντερ έχει τεράστια κενά πίσω και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε».

- για το ρόστερ που βρήκε ο Τεν Κάτε όταν ήρθε: « Όταν ήρθε ο Τεν Κατε υπήρχε ένα γκρουπ 26-27 παικτών συν 4-5 πιτσιρικάδες που ήρθαν από την ομάδα των νέων. Υπήρχε ένα γκρουπ 32 παικτών στη προετοιμασία και το να ζητούσε 4-5 παίκτες μόνο κακό θα έκανε στην ομάδα και στις ισορροπίες της. Ήταν και ο καιρός τέτοιος που όλοι οι ποιοτικοί παίκτες είχαν κλείσει ομάδες».

- για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: « Γίνεται κάποιος σχεδιασμός βλέπουμε πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα. Έχουν επισημανθεί κάποια πράγματα αλλά αυτό είναι θέμα του προπονητή και της διοίκησης».

Ο Ράιλι στο ΟΑΚΑ

Ο Μάικλ Ράιλι θα είναι ο "άρχοντας" της αναμέτρησης με τη Βέρντερ, όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα το πρωί από την UEFA. Ο Αγγλος διαιτητής, στο παρελθόν έχει σφυρίξει άλλες δύο φορές σε ματς τους "πράσινους", με τη Σλόβαν Λίμπερετς (2-2) και τη Βίσλα Κρακοβίας (4-1).

Ο Μάκλ Ράιλι κόντρα σε ελληνικές ομάδες:

09-11-00 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: Καϊζερσλάουτερν-Ηρακλής 2-3
28-11-02 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: Σλόβαν Λίμπερετς-Παναθηναϊκός 2-2
25-11-03 Τσάμπιονς Λιγκ: Λα Κορούνια-ΑΕΚ 3-0
25-05-06 Φιλικός αγώνας: Αυστραλία-Ελλάδα 1-0
23-08-05 Τσάμπιονς Λιγκ: Παναθηναϊκός-Βίσλα Κρακοβίας 4-1
13-09-06 Τσάμπιονς Λιγκ: Μίλαν-ΑΕΚ 3-0












































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ