ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "τυχερός" τουρίστας

Ο "τυχερός" τουρίστας
Απογοήτευση

Το SPORT 24 καταγράφει τον απόηχο της νέας ευρωπαϊκής ήττας του τυχερού ''τριφυλλιού''. Η συγνώμη και το μάθημα

Το πρεστίζ του συλλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο όμως δέχθηκε άλλο ένα χτύπημα μετά από τα "σκαμπίλια" από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βέντερ Βρέμης και Μπαρτσελόνα, που άρχισαν να "στοιχιώνουν" το "φάντασμα" του ευρω-Παναθηναϊκού, τα τελευταία έτη. Αλλο ένα αποτέλεσμα πίκρας και οργής για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που είχαν συνηθίσει να αποχωρούν πανηγυρίζοντας ή έστω χαμογελώντας από ευρωπαϊκές έδρες που δύσκολα κανείς έφευγε με ψηλά το κεφάλι.

Η φετινή εικόνα της ομάδας του Βίκτορ Μουνιόθ έδειξε ένα άλλο πρόσωπο με προεόρτια τις αναμετρήσεις με Ραπίντ, Καλαμαριά όπου το "καμπανάκι" χτύπησε και μάλιστα τόσο από τον ίδιο τον Ισπανό τεχνικό, όσο και από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ κ. Βαρδινογιάννη.

« Δεν θέλω να ξαναεπαναληφθούν εμφανίσεις ανάλογες με αυτές του Χαριλάου και του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τη Λάρισα. Θέλω να προσπαθείτε περισσότερο για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Βλέπετε την κατάσταση των αντιπάλων και καταλαβαίνεται πως δεν νοείτε να μην πάρουμε αυτόν τον τίτλο.

Δεν θα ανεχτώ ανάλογες εμφανίσεις στο μέλλον. Δεν περνάει καν από το μυαλό μου πως θα χάσουμε αυτόν τον τίτλο» είχε τονίσει στην τελευταία επίσκεψή του στην Παιανία ο «Τζίγγερ» στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ λίγες μέρες νωρίτερα είχε τονίσει πως βασικός στόχος για την ομάδα του μπορεί να είναι το πρωτάθλημα, ωστόσο το ενδιαφέρον θα ήταν ανάλογο και για το Κύπελλο όσο και για το ΟΥΕΦΑ, με την ευκαιρία για διάκριση να είναι αρκετά εφικτή μετά και την δεδομένη πρόκριση στους «32».

Ομως φάνηκε ότι τα λόγια αυτά δεν άγγιξαν τουλάχιστον σε επίπεδο αγώνα ορισμένους παίκτες που έμοιαζαν «τουρίστες» στο πανέμορφο και εκθαμβωτικό Παρίσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Χωρίς άγχος (που υποτίθεται βοηθάει ψυχολογικά) και με λιγότερη πίεση (από τους αντίπαλους οπαδούς, λόγω της απόφασης να μειωθεί στο μισό η προσέλευσή τους στο "Παρκ Ντε Πρενς") οι «πράσινοι» είχαν τις ιδανικότερες συνθήκες να παίξουν στα ίσα την Παρί για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ομως αν κρίνει κάποιος ότι ο μοναδικός από τους παίκτες που Μουνιόθ, που έκανε φάουλ και έβαζε τα πόδια του δυνατά σε κάθε μονομαχία ήταν ο μέχρι προ ημερών ανέτοιμος από την εγχείρηση Εκι Γκονζάλες θα καταλάβει κανείς το πόσο απαθείς και βολεμένοι ένιωθαν κάποιοι που απλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι φορούσαν την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος σε ένα ματς που ακόμα και φιλικό να ήταν η εικόνα τους θα έπρεπε να ήταν αντιστρόφως ανάλογη από αυτή που έδειξαν.

Η συγνώμη, το μάθημα και το πορτοφόλι

« Πρέπει να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο και ειδικά από αυτόν που ήρθε να μας δει» ήταν τα λόγια του Σωτήρη Λεοντίου μετά το ματς και τις δικαιολογημένες αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας αλλά και τις χεορονομίες μερίδα οπαδών προς τους "πράσινους".

Λίγο νωρίτερα, και ο Ισπανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, εμφανώς απογοητευμένος από την πρώτη συντριβή που γνωρίζει δήλωνε στους εκπροσώπους του Τύπου: « Η ήττα αυτή δεν ήταν καλή για το πρεστίζ μας. Ελπίζω όμως να αποτελέσει ένα μάθημα για το μέλλον» γνωρίζοντας πως άπαντες έχουν μερίδιο στην ευθύνη της απογοητευτικής ήττας.

Οι «πράσινοι» παρά την βαριά ήττα από την Παρί χρωστούν ευγνωμοσύνη στους Τσέχους της Μλάντα Μπόλεσλαβ για την ισοπαλία που πήραν από το συγκρότημα του κ. Σουμ (Χάποελ Τελ Αβιβ) αλλά και την τύχη αφού οι Ισραηλινοί είχαν δύο δοκάρια στο παιχνίδι που τους στέρησαν την πρώτη θέση στο έβδομο όμιλο.

Με την ισοπαλία αυτή σε συνδυασμό με τα προηγούμενα αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός που έπεσε από τον Πύργο του Αϊφελ και βρήκε και πορτοφόλι, κατέκτησε την πρώτη θέση, η Παρί την δεύτερη και οι Ισραηλινοί την τρίτη (με τον πρόεδρο της Ραπίντ μάταια να ελπίζει για πρόκριση αφού είδε τα όνειρα πρόκρισης από τα επίσημα του Παρκ Ντε Πρενς να τους τα στερεί ο Παναθηναϊκός).























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ