ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ο υφυπουργός αθλητισμού της Αργεντινής παύθηκε από τα καθήκοντά του γιατί ζήτησε από τον Μέσι να απολογηθεί για το ρατσιστικό τραγούδι του Έντσο

Argentina players Angel di Maria, left, Lionel Messi, second from left, and Nicolas Otamendi, third from left, celebrate with the trophy after defeating Colombia in the Copa America final soccer match in Miami Gardens, Fla., Monday, July 15, 2024. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Οι παίκτες της Αργεντινής με το τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα @ 2024 REBECCA BLACKWELL / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωσε την παύση των καθηκόντων του υφυπουργού αθλητισμού της χώρας, Χούλιο Γκάρο, επειδή ζήτησε από τον Λιονέλ Μέσι και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ζητήσουν συγγνώμη για τα ρατσιστικά τραγούδια.

Το VIDEO δείχνει τους παίκτες της Αργεντινής να πανηγυρίζουν μετά την κατάκτηση του Copa America φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα κατά της καταγωγής Γάλλων ποδοσφαιριστών (αλλά και για σεξουαλικές προτιμήσεις ποδοσφαιριστών), έχει προκαλέσει σάλο στα social media.

Ο Έντσο Φερνάντες που έκανε live στο Instagram απολογήθηκε γι' αυτό, ωστόσο ο υφυπουργός αθλητισμού ζήτησε από τον Λιονέλ Μέσι ( ως αρχηγό) και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ζητήσουν συγγνώμη.

Ωστόσο το γραφείο του προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Χούλιο Γκάρο παύεται από τα καθήκοντά του, καθώς καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υποδείξει σε κανέναν πολίτη τι να πει.

"Το Γραφείο του Προέδρου αναφέρει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τι να σχολιάσει, τι να σκεφτεί ή τι να κάνει στην Εθνική Αργεντινής, στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και δύο φορές πρωταθλήτρια Αμερικής ή σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Για το λόγο αυτό, ο Χούλιο Γκαρό παύει να είναι υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας", αναφέρει η ανακοίνωση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ