ΠΑΟΚ

Ο Ζαγοράκης απείλησε με αποχώρηση

Ο Ζαγοράκης απείλησε με αποχώρηση
Ζαγορακης

Διακοπή της γενικής συνέλευσης λόγω της στάσης Παγώνη, που στην πορεία φαίνεται να οπισθοχώρησε

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε λοιπόν η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύστερα από άρνηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Βασίλη Παγώνη – έχοντας στην κατοχή του ποσοστό 38,5% των μετοχών – δια του εκπροσώπου του Θανάση Αποστολά να συναινέσει χωρίς όρους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.Η στάση του αυτή και πιο συγκεκριμένα οι όροι που έθεσε στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή τους και παράλληλα τις αντιδράσεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν εκεί στο πρόσωπό του.
Από την πλευρά του ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που έδωσε το "παρών", φανερά εκνευρισμένος δήλωσε πως αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, με πρόθεση να παραδώσει τα κλειδιά της ΠΑΕ!

Την στιγμή λοιπόν που ο δικηγόρος του Βασίλη Παγώνη, Θανάσης Αποστολάς, έθετε όρους χαρακτηρίζοντάς του ως απαράβατους ο Θοδωρής Ζαγοράκης, νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φεύγοντας από την αίθουσα τόνιζε πως: " Εγώ παραιτούμαι αν δεν αλλάξει η κατάσταση", δίνοντας διορία 24 ωρών στον κάτοχο του 38,5% των μετοχών να αλλάξει στάση.

Η πρόθεση και μόνο του Θοδωρή Ζαγοράκη προκάλεσε την οργή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στην αίθουσα ζητούσαν ο ίδιος ο Βασίλης Παγώνης να δώσει το παρών για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όσο για τους όρους του τη στιγμή αυτή μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως εκφράστηκαν στην διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ;

1. Nα καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ στο σύνολό του.

2. Να μην μπορεί να διευκολύνεται από αυτό το μετοχικό κεφάλαιο η ΠΑΕ.

Θα πρέπει λοιπόν να σημειωθεί ότι η στάση του Βασίλη Παγώνη είναι φανερό ότι προκαλεί εκ νέου αναταραχή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την στιγμή που επί της νυν διοικήσεως με πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη είχε βρει την ηρεμία της μετά το ότι είχε προηγηθεί στα διοικητικά της ειδικότερα την περσινή χρονιά.

Με την στάση του ο Βασίλης Παγώνης ουσιαστικά αθέτησε τις υποσχέσεις του περί συναίνεσης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας.

Κι όσο για το μέλλον της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Λόγω της έντασης η γενική συνέλευση διεκόπη προσωρινά χωρίς παρόλα αυτά να αποκλείεται να συνεχιστεί ακόμα και αύριο.

Από την πλευρά του πάντως ο Θοδωρής Ζαγοράκης σύμφωνα με πληροφορίες από τη στιγμή της αποχώρησής του από την αίθουσα και μετά βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Βασίλη Παγώνη, προκειμένου να βρεθεί μία λύση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να φέρεται να συναίνεσε σε δύο από τις τρεις πτυχές της αύξησης. Να συμφώνησε για το ύψος του 9,3 εκ. ευρώ και για την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης αλλά διαφώνησε στην μερική κάλυψη του μετοχικού αφού όπως είχε ξεκαθαρίσει και δια του εκπροσώπου του, του νομικού του Θανάση Αποστολά, ήθελε μόνο ολική. Αυτό μεταφράζεται ότι δεν θα μπορούσε να διαχειρίζεται η ΠΑΕ τα λεφτά που θα έμπαιναν σταδιακά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.


















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ