ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ για τον Παναθηναϊκό και τους στόχους του

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ για τον Παναθηναϊκό και τους στόχους του
σιλβα για σωκ INTIME SPORTS

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ για τον Παναθηναϊκό και τους στόχους του, τον Τεν Κάτε και την εθνική Βραζιλίας.

O Bραζιλιάνος άσσος αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε την γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώην του ομάδα την Άρσεναλ. Η συνέντευξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην ΟΥΕΦΑ αναλυτικά:
Για Τεν Κάτε: " O Tεν Κάτε ξέρει να κρατάει την ισορροπία μεταξύ των νεών και πιο έμπειρων παικτών. Είναι ενδιαφέρον να τον βλέπεις να περνάει την Ολλανδική φιλοσοφία στην ομάδα να πασάρεις και να διατηρείς την κατοχή της μπάλας. Χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε να φανεί η δουλειά του. Με διάλεξε ως έναν από τους αρχηγούς μετά από συνομιλία που είχα μαζί του".

Για την Ανόρθωση: " Η Ανόρθωση προκάλεσε έκπληξη σε πολύ κόσμο γιατί δεν είναι πολύ γνωστός σύλλογος, αλλά έχουν δείξει ότι διαθέτουν ποιότητα. Δεν τους είχα ακούσει πιο πριν, για να είμαι ειλικρινής. Τους είδα εναντίον του Ολυμπιακού και ήταν ομάδα σφιχτή στην άμυνα αλλά το ίδιο δυνατή στην επίθεση".

Για την εθνική Βραζιλίας: " Είμαι στην εθνική Βραζιλίας από το 2001. Δεν έφυγα ποτέ από την εθνική ομάδα. Ο στόχος μου είναι το Παγκόσμιο κύπελλο και δουλεύω για αυτό. Θα είμαι 34 χρονών στο επόμενο Μουντιάλ και είναι καλή ηλικία. Θα είναι το τρίτο μου τουρνουά και παρά τα χρόνια μου η καρδιά μου είναι φρέσκια για ποδόσφαιρο.

Η νίκη εναντίον της Πορτογαλίας με 6-2 ήταν ότι καλύτερο μετά την πίεση που έχει δεχτεί αυτή η ομάδα. Την Τετάρτη ήταν πολύ όμορφα, καθώς ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι μετά το 2003 στην χώρα μας

".

Για τον αγώνα με την Ίντερ: " Το πόσο ψηλά θα φθάσουμε στην διοργάνωση εξαρτάται από τον αγώνα με την Ίντερ. Πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας στο Μιλάνο, ώστε να πάρουμε την πρόκριση στην έδρα μας με την Ανόρθωση. Πρέπει να έχουμε το ίδιο αγωνιστικό πλάνο που δείξαμε στην Βέρντερ. Ήταν ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας τόσο αμυντικά, ενώ δεν αδιαφορήσαμε για την επίθεση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον αγώνα με την Ίντερ".

Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ Ελληνικού και Αγγλικού ποδοσφαίρου: " Ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός στην Ελλάδα. Ο ρυθμός είναι πιο αργός. Επίσης η Πρέμιερσιπ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει ποιότητα. Στο εξωτερικό δεν το γνωρίζουν πολύ καλά, ωστόσο είναι καλό πρωτάθλημα".

Για την ζωή στην Ελλάδα: " Μου αρέσει να ζω στην Ελλάδα. Καλός καιρός και φαγητό. Πιστεύω ότι η ποιότητα ζωής για όσους έρχονται από την Βραζιλία είναι καλύτερες λόγω κλίματος".

Η καλύτερη ανάμνηση από την Άρσεναλ: " Έζησα έξι έντονα χρόνια στην Άρσεναλ. Η αόρατη σεζόν στην Άρσεναλ ήταν το 2003-04. Η άλλη δυσάρεστη, αλλά περηφάνιας, ήταν το 2006 που φθάσαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμασταν 10 λεπτά από τον τίτλο για πρώτη φορά".

Αν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση ο ΠΑΟ στο ελληνικό πρωτάθλημα: " Mπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φαίνεται λογικό. Η ομάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερες νίκες και να έχει μεγαλύτερη επιμονή. Είναι διαφορετικά στην Ελλάδα από ότι στην Αγγλία και βρισκόμαστε 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό".

Αν θα ξανάπαιζε στην πρώτη του ομάδα στην Βραζιλία την Ατλέτικο Μινεϊρο: " Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο μου το 2011 και μετά να επιστρέψω στην Βραζιλία. Οπότε είναι πιθανό να συμβεί αυτό αν μου δοθεί η ευκαιρία. Πάντα πανηγυρίζω όταν νικάει. Ήταν ο σύλλογος που με ανέδειξε".

Για το "ταϊμινγκ" της μεταγραφής του από την Άρσεναλ και την απόδοση των "καονονιέρηδων" την φετινή σεζόν: " Νομίζω ότι η μετακίνηση μου ήταν σωστή, μετά την περσινή σεζόν. Η μεταγραφή μου ήταν μία πρόκληση και μία νέα προοπτική. Η Άρσεναλ δεν έχει σταθερή απόδοση στην Αγγλία. Ωστόσο, διαθέτει ποιότητα ως ομάδα. Τους είδα που αγωνίστηκαν κόντρα στην Μάντσεστερ και ήταν καλό που κέρδισαν. Αυτό που με ανησυχεί είναι η απόδοση που είχαν μία εβδομάδα μετά με αντίπαλο κατώτερης δυναμικότητας".

Για την προσαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ως σήμερα: " Ο τρόπος που αγωνίζομαι είναι ο ίδιος όταν ξεκινούσα την καριέρα μου. Ξέρω ότι ο κόσμος και τα μίντια έχουν περισσότερες απαιτήσεις από εμένα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει συνεχώς σε υψηλό επίπεδο, αλλά η κριτική είναι μέσα στο παιχνίδι".























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ