ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ζιοβάνι στο SPORT24: "Θα έμενα στον Ολυμπιακό για πάντα, ο Θεός με έστειλε εδώ"

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Ο Ζιοβάνι στο SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ζιοβάνι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα μίλησε στο SPORT24, αναφέρθηκε στην αγάπη του στον Ολυμπιακό και περιέγραψε πόσο όμορφα χρόνια πέρασε στους ερυθρόλευκους.

Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Ιουλίου του 1999, όταν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε μία τεράστια μεταγραφή. Ο Ζιοβάνι ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, το αεροδρόμιο ήταν ασφυκτικό γεμάτο για τον Βραζιλιάνο "μάγο" που είχε αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Αυτή ήταν απλά η αρχή της ιστορίας.

Ακολούθησαν έξι χρόνια φουλ από μαγεία. Ο Ζιοβάνι έγραψε ιστορία στους Πειραιώτες, με μεγάλα παιχνίδια, τεράστιες στιγμές και φυσικά γκολάρες. Κάπως έτσι, η αγάπη που έλαβε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού - και όχι μόνο - ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

Ο "Ζιο" βρέθηκε στην Ελλάδα και συμμετείχε μάλιστα σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Αργυρούπολη, μαζί με παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου και καλλιτέχνες. Το SPORT24 ήταν εκεί και συνομίλησε με τον "μάγο", την ημέρα μάλιστα (8/7) που είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους το 1999.

Πριν 25 χρόνια την ίδια μέρα ήρθες στην Ελλάδα:

"Ήταν μία σοφή απόφαση, ο Θεός με ευλόγησε μου έδειξε τον δρόμο για εδώ και πέρασα έξι φανταστικά χρόνια στον Ολυμπιακό".

Δεν έπαψα να είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού

Γυρίζεις εδώ και μετά από 25 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πάρει Κύπελλο Ευρώπης, πόσο διαφορετικά είναι για εκείνον:

"Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί δεν έπαψα να είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Το να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο είναι η χαρά μου σαν οπαδός".

Ο Ζιοβάνι μαζί με τους Λάμπρο Μπαλάφα και Κώστα Αυγουστάκη
Ο Ζιοβάνι μαζί με τους Λάμπρο Μπαλάφα και Κώστα Αυγουστάκη PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Αλλά δεν ήταν στον τελικό, μίλησε με τους παίκτες, πώς το πανηγύρισε;

"Με τους αθλητές δεν είχα καμία επαφή. Συναντήθηκα με τον Καρεμπέ στη Ρουμανία σ' ένα event. Μου είπε ότι ήταν δύσκολο εξαιτίας των εισιτηρίων, αλλά πάλι είμαι χαρούμενος που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο".

Έχω τον σεβασμό, όχι μόνο από τους φίλους του Ολυμπιακού

Για το πώς είχε ζήσει τις μέρες της μεταγραφής του πριν από 25 χρόνια;

"Η υποδοχή στο αεροδρόμιο... Δεν το περίμενα, τόσο πολυ κόσμο. Ούτε στα καλύτερα μου όνειρα θα μπορούσα να σκεφτώ πόσο ωραία θα περάσω στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα.

Έχω κερδίσει φίλους, μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Έχω περάσει φανταστικά στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι πιστεύω πως έχω τον σεβασμό, όχι μόνο από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά απ' όλους τους φιλάθλους στην Ελλάδα. Αυτό με ικανοποιεί πιο πολύ".

Ο Ζιοβάνι στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Ζιοβάνι στη συνέντευξη στο SPORT24 PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Για την επαφή που έχει με τον κόσμο που είναι κάτι μοναδικό:

"Αυτό που έλεγα πριν, ούτε στο πιο τρελό όνειρό δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι θα περνούσα τόσο ωραία. Με οδήγησε ο Θεός. Όταν Σου στέλνει κάτι, Σε ευλογεί, Σου δίνει όλα τα καλά και εγώ πέρασα φανταστικά έξι χρόνια στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό".

Ο Θεός με έστειλε εδώ

Για την αγαπημένη του στιγμή σε αυτά τα έξι χρόνια:

"Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάτι. Η ομάδα ήταν φανταστική, ο κόσμος ήταν φανταστικός, οι φίλαθλοι στην Ελλάδα επίσης. Το ίδιο ο καιρός, το φαγητό που είναι τέλειο. Ο Θεός με έστειλε εδώ και πέρασα φανταστικά".

Ο Ζιοβάνι υπογράφει αυτόγραφα πάνω στη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Ζιοβάνι υπογράφει αυτόγραφα πάνω στη φανέλα του Ολυμπιακού PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού:

"Θέλω να ευχαριστήσω για την αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος στην Ελλάδα, αλλά και ο κόσμος γενικά. Ακόμη και σε δύσκολους περιόδους, γιατί είχα σοβαρό τραυματισμό μετά από έξι μήνες, με αγκάλιασαν, με στήριξαν και με βοήθησαν να σηκωθώ και να είμαι όρθιος. Γι' αυτό και εγώ επέμεινα να μείνω γι' άλλα δύο χρόνια, ενώ το συμβόλαιό μου ήταν για τέσσερα. Θα έμενα στον Ολυμπιακό για πάντα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ